1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3rrod błąd 0021

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez meler69, Czerwiec 13, 2009.

  1. meler69

    meler69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witajcie, przed wczoraj nagrałem sobie Call of duty 5, odpalam klocka, nie chce mi odczytać płyty,po paru próbach pokazało sie tylko zagraj w gre, ale żadnej ikonki, odpaliłem szary ekran i komunikat zeby przetrzeć płyte, lub zresetować konsole, no więc przetarcie nic nie dało to zresetowałem, a tu rod kod błędu 0021, czyli coś nie tak z firmware, dodam że konsola odpali sie za którymś razem żadnej zwiechy nic, ale nie cztyta mi większośći gier, pare działa, zwłaszcza te z 3wave patch, ale przedtem działały. co jest nie tak? padł firmware? skoro gry działąją?

    aha dodam jeszcze że wiatraki chodzą jak suszarka jak sie odpali z rodem, choć nie zawsze, ale na 10 odpaleń 7-8 głośno chodzą
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Michał01

    Michał01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jest na forum opis wszystkich błedów w xboxie poszukaj :) ale raczej bez serwisu się nie obejdzie
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Możliwe, że dni twojego napędu są już policzone, bo nie wierze, że firmware padł sam z siebie. Jeżeli trochę kumasz czcze ;) to rozkręć napęd i przetrzyj laser oraz daj mu trochę więcej mocy:), może coś pomoże. W innym przypadku będziesz musiał zainwestować w nowy napęd. Wszystko jest opisane w poradnikach na forum.
     
  5. meler69

    meler69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak ja wiem co oznaczają te błędy, tylko kilka miesięcy temu wyskoczył mi rod z kodem 0012 (przegrzanie GPU) a miałem nową paste, i poparwione chłodzenie, o dziwo po kilku dniach sam sie naprawił do przed wczoraj, kiedy wyskoczył mi błąd 0021, tak jak mówie za którymś razem się włączy i wszytsko gra.

    no właśnie bo nie jest jasno opisane czy to firmware czy mostek, na jakimś innym forum doczytałem że xclamp to naprawia, w co bardzo wątpie, boje sie że wywale 100 na napęd a będzie co innego..
     
  6. Michał01

    Michał01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeżeli nie chcesz rozwalić konsoli do reszty to nie rób x clampa
     
  7. meler69

    meler69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nawet o tym nie myślałem, zastanawiam sie nad wgraniem nowego firmware...
     
  8. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    FW nic ci nie da nie ma sensu wgrywanie go ponownie, proponuje looknac w naped mozliwe ze laserek do przeczyszczenia.
     
  9. meler69

    meler69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    z brudnego lasera może wyskoczyć rod z takim błędem?
     
  10. Michał01

    Michał01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie sądze żeby od tego wyskoczył rod ale warto sprawdzić :D
     
  11. meler69

    meler69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no ja też w to bardzo wątpie, miał już ktoś taki błąd lub podobne objawy?
     
Wczytywanie...

Poleć forum