1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

5 verbatimów w plecy - kolejny problem z nagrywaniem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez emstar3000, Styczeń 19, 2009.

  1. emstar3000

    emstar3000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Wiem że takich tematów jest masa ale nie wiem czy u mnie problem jest z nagrywarą czy z obrazami .iso

    Tak jak napisałem już 5 płytek w śmietniku więc następną połowę opakowania wolałbym przeznaczyć na gry :)

    Problem polega na tym że ściągnąłem cod 5 , tomb raidera under... i gears of war 2. Najpierw próba nagrania COD5 na stacjonarnym kompie (nagrywara asus 1680) używając programu isoburn: pierwsza płyta przestała się nagrywać już przy 1% , druga przy 2% po czym przegrałem obraz na lapka i tutaj jakimś wbudowanym optiarc`iem gra odziwo nagrała się bez problemu i w dodatku działa bez problemu...

    Z gears of war już trochę mniej szczęścia miałem bo o ile się nagrał to pojawia się błąd "wyczyść...."
    Tomb raider pokazuje się w menu ale po próbie uruchomienia konsola zawiesza się.

    Pewnie chodzi o nagrywarkę, i prawdopodobnie dojdzie kolejny wydatek na X`a ale zastanawia mnie też to że nie nie mogę zrobić wszystkich testów w abgx360. Poniżej zamieszczam screeny. Czy to co jest tam nie tak może mieć wpływ na nagrywanie ?

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    a skad sciagasz gry skoro takie bledy wyskakują??
    a co do plyt to pewnie nagrywarka lipna
     
  4. emstar3000

    emstar3000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jednak coś z obrazami nie tak ? Ściągałem z tego forum a dokładniej z mediafire. Ściągnąć ponownie ? Nagrywarę pionnera 216 ?
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zalezy jaki blad. w tomb raiderze widze tylko blad ze nie znalazł tego releasu w bazie (to normalne - rzadko ktora nowa gra jest do razu w bazie)
    co do gears of wars to widze dmi unverfied...to moze byc ten release ktory wyszedł przed premiera a nie oryginalna kopia z polek.
    ale wg mnie to nie ma nie ma znaczenia co do nagrywania.
     
  7. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    lepiej kup tego pioneera bo szkoda płyt
     
  8. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    całkiem mozliwe ze to wina nagrywarki ale nawet przed nagrywaniem widać w abgx, ze gra jest zepstua to nawet Ci nie nagra na pionierze a jak nagra to nie odczyta w konsoli...wszystko w abgx360 musi byc poprawne
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    ghost02 nie pisz bzdur, krisr77 wszystko ładnie wyjaśnił co oznaczają te błędy i nie mają one nic wspólnego czy gra będzie działać na X czy nie. Bez loga z imgburn nic nie da się zrobić. ;)
     
  10. zyga101

    zyga101 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2007
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bydgoszcz
    Ja wypalam na jakimś zwykłym LG z obsługą DL clone CD, bez żadnego ustawiania i kombinowania i narazie spieprzyłem tylko jedną płyte ale to dlatego że to było INTENSO :p, a z jaką prędkością wypalasz ??. z tego co wiem to bezwzględn ie trzeba sie trzymać 2.4x
     
  11. emstar3000

    emstar3000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Logów już niestety nie odzyskam bo w miedzy czasie przeinstalowałem imgburn. Zamówiłem już pioneera i na jutro ma być ale dopiero w czwartek będę w domu i sprawdzę w komp. stacjonarnym co i jak. Posprawdzam abgx tak jak pokazane w linku i zobaczymy. Błędem w ogóle było nagrywanie na laptopie bo za bardzo sugerowałem się nagranym poprawnie COD`em. To pewnie za karę że jeszcze ani jednego oryginała nie mam i od razu karmię konsolę piratami :p Jeszcze tylko zapytam czy warto ponownie pobrać te .iso , albo w ogóle z jakiegoś innego źródła ?
     
  12. emstar3000

    emstar3000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Logów już niestety nie odzyskam bo w miedzy czasie przeinstalowałem imgburn. Zamówiłem już pioneera i na jutro ma być ale dopiero w czwartek będę w domu i sprawdzę w komp. stacjonarnym co i jak. Posprawdzam abgx tak jak pokazane w linku i zobaczymy. Błędem w ogóle było nagrywanie na laptopie bo za bardzo sugerowałem się nagranym poprawnie COD`em. To pewnie za karę że jeszcze ani jednego oryginała nie mam i od razu karmię konsolę piratami :p Jeszcze tylko zapytam czy warto ponownie pobrać te .iso , albo w ogóle z jakiegoś innego źródła ?
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie warto, tylko sprawdź abgx z ustawieniami jakie dałem w linku.
     
  14. kang

    kang Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2007
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja nie wiem co się ludziom ubzdurało z tą prędkością nagrywania. Masz w miarę sprawną palarkę, nagrywaj szybciej, nic się nie stanie. To nie jest bezwzględny wymóg. Ja wypalam x4 bo takie mi się trafiły płytki i wszystko śmiga i buczy.
     
  15. emstar3000

    emstar3000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam ponownie, podłączyłem pioneera, sprawdziłem abgx360 tak jak w linku pokazane , nagrałem 2.4X i GOW2 działa elegancko :)
     
  16. S3Bols

    S3Bols Guest


    a czemu nie wypalasz x8 ;)
     
  17. sebiusz

    sebiusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja wypalam clone cd 5.3.1.0 .. Zawsze predkoscia 2-4x i nie ma zadnego problemu ..
    Raz wypaliłem prędkościa 4x i płytka poszła sie walić,co prawda nagrała sie bez żadnego błędu ale xbox jej nie czyta . Pozdro
     
  18. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    ale jak nie czytal? Wyskakiwał bład jakis czy poprostu nie odpalał płyty tak jakby powiedzmy by był zepsuty napęd?
     
  19. sebiusz

    sebiusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wkladam płytę ... Pisze, że odczytuje ale po chwili wczytywania nic sie nie dzieje ... I pisze otworz naped
     
  20. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    a inne gry działają? te co wcześniej działały
     
Wczytywanie...

Poleć forum