1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

720p (Czy da sie więcej wycisnąć?)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez norbertino, Listopad 17, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Chce kupić TV do komputera zamiast monitora. Podłączyć umiem i takie tam też :) ale, czy w tym telewizorze można dać inną rozdzielczość niż podaną 1366x768 . Telewizor obsługuje 720p czyli HD Ready. Nie chodzi mi o niższą bo wiem ze na pewno sie da. Ale chodzi mi np. o 1440x900 albo 1920x1080 ? Telewizor ma służyć ogólnie do PC i Xboxa. Jeśli chodzi o gry na xboxie to mi za bardzo na jakości lecz najbardziej np. w komunikatorach GG i takie tam. Proszę o szybką odpowiedź. Telewizor LCD LG 32LC42 - opis, informacje, dane techniczne < Link do TV.

    Ps. Niezmienie wyboru kupna. Chcę sie upewnić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xbox360wojtek

    xbox360wojtek Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    .
    a po co komu full hd do gg np. ??
     
  4. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Ustawić wyższą możesz pewnie, ale będzie i tak przez TV skalowana w dół do największej obsługującej przez TV, albo (jak mają niektóre linuxy) będziesz miał powiększenie, które będzie podążać za kursorem :)
     
  5. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    powiększenie :eek: Mówią ze niby sie da do 1080p ale będzie odswierzanie 24hz a myśle ze za duzo to nie jest i chyba oko by sie szybciej męczyło. Chodzi mi tez o ostrosc w grach. Bardzo często gram w Counter Strike :) i tam ostrość jest dla mnie bardzo ważna :)
     
  6. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Kup se monitor 24" i z głowy. :p btw ten telewizor strasznie drogi. :O
     
  7. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Mam okazje go kupienia w bardzo ekskluzywnej cenie więc chodzi mi akurat o ten TV. Jeden z kolegów mi polecał Monitor za 1080zł w MediaMarkcie który mial 24" i tuner TV z HDMI i innymi ****relami. A za tą cene (A nawet taniej) bede miec TV 32" własnie ten model który podałem.
     
  8. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    zrobie post pod postem :D najwyzej dostane "warna" więc. jeśli chodzi o telewizor to postanowilem go kupic. W komputerze mam tylko wyjscie VGA (Ponieważ moja karta sie spaliła podczas podkrecania :() Kabel mam ale, przez VGA niby jest gorszy obraz i czy nie bede musiał kupic karty by wychodził sygnał cyfrowy zamiast analogowy. Chyba ze by wystarczala by przejściówka (Męski VGA - Żeński DVI i potem kabelek za 20 zł DVI - HDMI) czy nie utrace jakości ? Chciał bym by odpowiadały osoby znające sie na tym, a nie polecające kupienie innego sprzetu :)
     
  9. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Konwersja sygnału analogowego (VGA) na cyfrowy (DVI, HDMI) mija się z celem, po prostu nie ma sensu, bo nie zyskasz na jakości, co najwyżej stracisz. Jak nie masz HDMI w xboxie to podpinaj przez dobrej jakości kabel VGA.
     
  10. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Do tego typu konwersji potrzebny jest specjalne urządzanie , które dość sporo kosztuje.

    Nie da się zrobić czegoś takiego , VGA to sygnał analogowo a HDMI to cyfrowy.
     
  11. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Kupuj ten TV bez zastanowienia jeśli faktycznie dostałeś taką atrakcyjną cenę bo za tą kase głupotą jest kupować monitor 24' jeżeli możesz mieć ten TV. Typ matryca, podobne głośniki, ilość złączy i tuner tego mieć nie będziesz nawet w monitorze za 1500zł więc jaki sens kupić taki monitor??
    Co do rozdzielczości to spoko Ci wystarczy 720p bo to 32 calowy TV, i jak masz dobry kabelek z D-Sub to nie warto specjalnie kupować karty by mieć obraz przesyłany cyfrowo bo w tym TV różnica będzie raczej niezauważalna.
     
  12. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Mój TV najlepiej pracuje z kompem na rozdziałce 1280 x 768 i 85Hz odświeżania. Pięknie wyglądają zarówno Divx'y jak i ripy z HD.
     
  13. Dawid3541

    Dawid3541 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Polecam ten TV ma go mój kolega jest świetny
     
  14. pako32

    pako32 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja dodam tylko że rozdzielczość 1920x1080 uzyskasz bez skalowania w trybie "1080i" z tzw przeplotem . :D
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum