1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

74850 padł po flashu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Marian_, Kwiecień 12, 2010.

  1. Marian_

    Marian_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sytuacja bardzo dziwna. Miałem już na stole trochę tych napędów, jednak taki problem pojawił się poraz pierwszy. Mianowicie: dokonałem standardowej procedury wgrania modyfikowanego softu za pomocą JF. Program odpowiedział, że zweryfikowano OK. Zero zwiech, zero problemów. Wrzuciłem napęd do konsoli i zaskoczenie. Po włożeniu płyty zakręci tylko raz i wyskakuje informacja, żeby otworzyć tackę. Postanowiłem jeszcze raz wgrać flasha i drugi raz zaskoczenie, JF nie rozpoznaje (wykrywa) napędu. Identyczna sytuacja jest pod flashdosem. Sprzęt "do zabawy" sprawny bo po litku robiłem jeszcze dwa inne napędy i nie było problemów. Proszę o informację czy da się go zreanmować? Aha, zauważyłem też, że przyłożenie Probe do R707 nie wywołuje żadnego efektu (nie świeci się na zielono jak wcześniej). Przyłożenie Probe do R707, wyłączenie i włączenie napędu powoduje słabe świecenie na zielono. Momo to napęd i tak nie przechodzi w vendor mode.

    Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    napisz na PW do DEXTERA. Ona zajmuje się tego typu rzeczami. Albo poczekaj aż napisze Ci tutaj w temacie.
     
  4. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Spróbuj pod Dosflashem go wyczyścić i wrzuć jeszcze raz FW.
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    ogarnij pod jakim portem go masz po czym zrób erase , jak wykryje ci nieznany napęd wtedy wgraj mu fw
     
  6. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    moze podlaczyles zasilanie nie tak jak trzeba. No ale wtedy to chyba jakis dymek by poszedl i raczej bys to poczul.
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    skoro robił to tak jak zawsze to chyba wie jak to robić
     
  8. Marian_

    Marian_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem go czyścić dosflashem. Zero efektów, w ogóle nie daje się wprowadzić w vendor mode. Jakakolwiek próba ingerencji kończy się komunikatem "unknown flash type". Oczywiście nawet tacki nie da się wyciągnąć. Duża to dla mnie zagadka, bo miałem już w różny sposób padające napędy, ale każdy dało się postawić, takiego babola jeszcze nie doświadczyłem. Proszę o porady.

    Aha, windows go nie wykrywa.
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    wygląda na to że 'utknął' ,sproboj wyczyscic pod innym portem sata,czyść do skutku
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No dobra czyli kość flash w dosflash wykrywa? Jeśli tak nie będzie źle. Taka mała nauczka za używanie JF. Gdy skasujesz mu (dosflash liteon e XXXX )FW wyłącz napęd i włącz dopiero komenda dosflas wykrycie napędu np 8 następnie r i nazwa np cfw.bin
     
  11. Marian_

    Marian_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety, chyba umarł. NO IDENTIFY POSSIBLE wyświetla w linijce gdzie jest podłączony napęd. W sumie jakaś komunikacja jest, bo widzi, że ten napęd jest podłączony (ATAPI) . Ale każda komenda (erase, write, read) skutkuje wyświetleniem komunikatu unknown flash chip.
     
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wysuń mu tackę do połowy ręcznie i daj erase pod dosem w dosflash ,jak go wykrywa że jest unkown flash tzn. że żyje
     
  13. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)

    Miałem podobnie z benkiem. Wgraj mu fw dosflashem bez czyszczenia , może wtedy ruszy u mnie pomogło.
     
  14. Marian_

    Marian_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało się zrobić Erase. Jest to narazie jedyna funkcja jaka działa w dosflash. Niestety próba wybrania Write kończy się wcześniej wspomnianą komendą.
     
  15. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Przygotuj jeszcze raz cfw na spokojnie i wgraj. Napęd jest wyczyszczony więc musi wejść. Miałem tak samo.
     
  16. xRazor

    xRazor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łomża
    Dobrze ci tak ********* piracie
     
  17. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Z kim żeś się na rozumy pozamieniał koleś???????
     
  18. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    xRazor wyjdź z pokoju i zobacz czy cię za drzwiami nie ma
     
  19. xRazor

    xRazor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łomża
    w kuchni tez mnie nie ma, za to jest jogurt w lodowce, miszczu
     
  20. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    to że nie umiesz sam tego robić i zazdrościsz innym nie jest powodem żeby wyzywać chłopaka. nie wnosisz nic do tematu - nie odzywaj sie proste
     
  21. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    @ Blackburn daj spokój nie warto. Ignoruj kolesia
     
Wczytywanie...

Poleć forum