1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

74850c po nieudanym flashu nie wykrywa go bios

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez CrystalDrill, Lipiec 24, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    Witam. Z zawodu i zamiłowania jestem informatykiem-elektronikiem- serwisantem
    W kwestii xboxa jestem nowy - kumpel przyniósł mi dziś napęd - 74850c który chciał sam zaktualizować (miał wcześniej 1.1 wgrane) zczytał klucz -
    mam pliki - dummy identify inquiry key i serial. Jednak podczas flashowania zawiesił mu się komp... i teraz do mnie z łzami w oczach iż nie widać napędu w biosie..
    Podłączyłem - i na serio nie widać, coś idzie z tym zrobić? napęd po podłączeniu do xboxa nie reaguje - nie da się wyciągnąć tacki automatycznie - tylko emergency push.

    czy jest jakaś możliwość odratowania konsoli/napędu?
    nowy napęd?

    Miałem zamiar zagłębić się w przerabianie xboxa - na oku mam x360usb jednak wciąż się dokształcam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    pewnie że da radę...trzeba na ślepo go wprowadzić w vendor mode i wgrac co trzeba
     
  4. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    jf- zakładka mtk flash 32 przycisk liteon-on erase
     
  5. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    oj opeal, opeal...:) jak już piszesz że TAK, owszem da radę to napisz konkretnie co ma koleś wciśnąć i zrobić - napisał przecież że w temacie xboxa jest poczatkujący, więc gdyby wiedział o vendor mode i jak wprowadzić napęd w ten stan to pewnie by nie zadawał pytania...
    33-300 chociaż jak już napisał to konkretnie i teraz gościu będzie wiedziałco i jak...
     
  6. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    jak podpina napęd do konsoli i przy uruchomieniu wywala błąd E64 to jest na to sposób. Odezwij się na PW i podaj GG.

    Zapewne wyczyścił softa napędu i teraz go nie widzi. A to że ma klucz to jest dla niego zbawienie bo bez tego nic by nie zrobił tylko kupno takiego samego napędu.
    Wystarczy wgrać ponownie softa, miałem taki przypadek i wszystko zostało naprawione napęd smiga jak trzeba.
     
  7. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    Zapewne wyczyścił softa napędu i teraz go nie widzi. A to że ma klucz to jest dla niego zbawienie bo bez tego nic by nie zrobił tylko kupno takiego samego napędu.
    Popraw to kolegoco na czerwono i nie wprowadzaj już nikogo w błąd.
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Dosflash go wykryje
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    A co nie napisalem konkretnie? Napisalem ze niech podlaczy i wprowadzi w vendor. Skoro bierze sie za flash to chyba wie co to vendor

    Naped jest czysty i dlatego konsola wywala rrod

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  10. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    w jaki błąd? Coś źle napisałem?
    Chyba że masz jakieś inne stwierdzenia

    Wystarczy że podepnie napęd do PC (nie wspominając już o wymogach VIA 6421) w JF załaduje klucz i softa a nastepnie w zakładce MTK Flash 32 wciśnie Intro/ Device ID a następnie Write gdzie już mu powinno wykryć napęd i na koniec Outro / ATA Reset.
    Nie trzeba wciskać na samym początku Lite-On Erase bo tam i tak już nie ma nic.
    To ci się przyda: http://www.team-xecuter.com/forums/showthread.php?t=61803
     
  11. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    4FUNNY - no jest błąd, 33-300 ma rację bo napisałeś że nic by bez keya nie zrobił tylko KUPNOW NOWEGO, TAKIEGO SAMEGO NAPĘDU... - czyli można to rozumieć że gdy nie ma się wyciągniętego keya to zakup nowego napędu pomoże i rozwiąze problem) - i ot właśnie ten błąd (podejrzewam że "przejezyczenie" z twojej strony)
     
  12. LeonSkennedy

    LeonSkennedy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tomaszów Mazowiecki
    yyy kupno TAKIEGO SAMEGO napędu gówno da , bo każda konsola ma swój dvd key , jak by swojego nie miał to mógłby konsole do smieci wyrzucić albo używać jako zabawki ^^ co do flasha to ja miałem przypadek taki że źle zasilanie podłączyłem i się napęd zjarał , kupiłem nowy , wykryło ładnie ale też w pewnym momencie przestało mi go czytać podczas flasha , nacisnąłem write w jf czy coś i jak by flash poszedł dalej i normalnie się wgrało , używam do teraz :D bardzo mi pomógł użytkownik !opeael2 to muszę podkreślić :D Pozdro
     
  13. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    Ok teraz się trochę pogubiłem
    zwiesza mi się na Writing Bank 0: . i tak stoi z 10 min zanim zasilanie z konsoli samo sie nie wylaczy
     
  14. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    wiesz co też tak wczoraj miałem (używałem najnowszego JF 1.85) i zawiesił mi się na WRITING BANK :0, ale wrzuciłem FW do starszej wersji JF 1.84 i poszło....
     
  15. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    dokładnie miałem to samo z najnowszym JF. robiłem przeróbkę i tak samo mi się zatrzymało WRITING BANK: 0. i nic. Załadowałem jeszcze raz do przedostatniej wersji JF i poszło.

    Co do tego co napisałem na początku to troszeczkę to źle sprecyzowałem. Jeżeli ma klucz napędu to jak zakupi taki sam model napędu to po podmiance będzie wszystko śmigać, bez klucza to może sobie podstawkę na kwiatka zrobić.
     
  16. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    czyli z tego widać najnowsza wer. JF ma jakieś problemy z zapisem w Phat'ah (ciekawe czy z wszystkimi czy tylko z 75850)
     
  17. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Albo zły kontroler.
    Spróbuj w dosflash.
     
  18. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Zły kontroler - raczej nie, bo ja jak i 4FUNNY mieliśmy taki sam objaw, a do tej pory wszystkie napędy szły u mnie bez najmniejszego jęknięcia...
    Dopiero przy najnowszym JF1.85 są jakieś problemy zapisu
     
  19. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    Podziękowania dla 4Funny za pomoc na gg - niby nie udało się sflashowac - JF (oczko starszy bo najnowszy na write się zawieszał) przeflaszował jednak na koncu w podsumowaniu zwiecha na Liteon Drive in... i key not found. No to **** pomyślałem - jednak składam konsole i coś mnie tknęło by odpalić jakaś grę :D patrze działa.. , wlaśnie skręcam i ide po kratę browarów do kumpla :D
     
  20. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    na takie problemy najlepszy dosflash
    jeszcze nigdy mnie nie zawiodl,a moj durny komp lapie zwiechy w windowsie za kazdym przycisnieciem liteon erase...
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ja problem zawiech rozwiazalem instalujac win7 i wskazujac w nim sterowniki sata od xp. Teraz kazdy idzie pod windowsem.

    Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum