1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

74850C v1 przerobiony 1.6 jak wgrać nowego LT??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gipadam86, Styczeń 23, 2010.

  1. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    74850C przerobiony 1.6 jak wgrać nowego LT??

    Witam

    tak jak w temacie tym razem z napędem LiteOn 74850C prawdopodobnie v1 ale nie wiem tego na 100%, przerobiony ix 1.6
    chce do niego wgrac LT ale nie posiadam tych plików:
    -inquiry.bin
    -identify.bin
    -key.bin
    -dummy.bin
    -enckey.bin

    Próbowałem Dosflash 1.8 i Dosflash 1.7
    prosi o nazwy plików:
    -inquiry.bin
    -identify.bin
    -key.bin
    -dummy.bin

    ale o plik:
    -enckey.bin już nie pyta

    i pojawia się komunikat o podanie nr portu com i jest dowyboru od 1-4 ??

    Probowałem to szczytać laptopem w ktorym wczesniej wymontowalem DVD i dysk twarty i w miejsce dysku twardego podłączylem kabel SATA, ktory nastepnie podłączylem do napedu xboxa zasilanie wziolem z konsoli, to jest jedyny sprzet na dzień dzisiejszy jaki posiadam.

    Moje pytanie brzmi czy da się to szczytać pod dosem tym sprzetem jaki posiadam?? A jesli nie to co dokladnie potrzebuje?? Mam laptopa wiec jesli jest p[otrzebny jakiś kontroler com to jaki na PCI- ekspres czy USB-COM i do tego kabel RS232 na MAX 3232??

    Troche czytalem na forum i rozmawialem ale nie bardzo potrafie wszystko zlozyć w calosc... wiec prosze o pomoc:)

    z napedem 83850C jakos sobie poradzilem dzieki wam:) ale jak to zrobić z tym napedem 74850C??

    Z góry dziekuje:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Sczytuj programem jungleflasher pod windowsem, klikasz na dummy from ixtreme i wszystkie pliki zostaną sczytane. Kontrolera MAX3232 nie potrzebujesz, gdyż ten napęd jest już przerobiony. Wgrywanie LT możesz przeprowadzić w DOSie.
     
  4. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A nie da sie tego jakos zrobić pod dosem z dosfashera bo ja mam tylko jeden port SATA w laptopie pod ktorym albo podepne naped xboxa albo dysk twardy kompa, inaczej mowiac:

    Laptop ma jedno gniazdo na dysk twardy HDD ja wypuscilem to gniazdo na zewnatrz kablem i do niego podlaczylem naped od xboxa i wiecej gniazd nie mam dlatego moge tylko z butowalnego pendrivera odpalic laptopa jednoczesnie z podpietym napedem xboxa 360

    a z tego co mi napisales wynika ze musialbym miec jakas przejsciowke z usb na sata albo z expresscard na sata
     
  5. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Chyba nie ma możliwości zrobienia tego pod DOSem, nigdy nie widziałem poradnika odnośnie update'u w DosFlashu. Nie wiem, czy da się to zrobić używając przejściówki USB na SATA.
    Istnieją jeszcze programy x360 flasher i iprep oczywiście na DOS. Nie wiem, czy jest w nich możliwość sczytania klucza z ixtreme, ale możesz sobie obczaić ten program niż wyrzucać kasę na przejściówki, czy kontrolery.
     
  6. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    dzieki za informacje obczaje i poczytam:)
     
  7. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ciezko znalesc owe programy: x360 flasher, iprep
    ma moze ktos linki do tego?? (rapi mi nie dziala)
     
  8. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    zagadaj jutro koło południa do mnie na pw a pomogę Ci.
     
  9. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
  10. pike

    pike Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Witam ....Gosc ktory przerabial mi naped i wyciagal klucz zamiast plikow :
    -inquiry.bin
    -identify.bin
    -key.bin
    -dummy.bin
    -enckey.bin

    dal mi tylko :

    -inquiry.bin
    -identify.bin
    -dummy.bin

    Wiec brakuje mi dwoch pozostalych . Czy po zmianie na LT nie bede mial pozniej problemow ze zmiana firmware bez tych dwoch plikow? Pozdrawiam.
     
  11. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    dummy.bin powinien wystarczyć. Możesz dla pewności sprawdzić go sobie programem jungleflasher.
     
  12. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    twierdzisz ze dummy.bin powinien wystarczyc

    ale czy on generuje sie od razu po podaniu nazwy i rozszerzenia??

    bo o enkey.bin nie zapytal a pozniej dosflash pytal o port com wziolem 1 bo i tak nie mialem portu a on wyswietlil komunikat ze nie prawidlowy klucz i wygladalo to tak: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 nie pamietam ile tych zer tam bylo wkazdym badz razie po podlaczeniu pena do kompa jesli bylby dummy.bin to zawieralby dobry klucz czy te same zera czy wcale sie nie wygenerowal??
     
  13. pike

    pike Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Połączyłem plik dummy.bin ( po zaladowaniu pokazal nazwe i numer seryjny czy cos napedu ) z nowym LT i Jungle nie pokazal zadnego bledu. Teraz stoje przed dylematem ...wgrac to czy nie. Dzieki za podpowiedz. Acha klucz sie wyswietlil w postaci kilkunastu cyfer...Bez zadnych zer.
     
  14. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ale tobie wygenerowal klucz prawidlowo i zapisal 3 banki czy 4 prawda??

    wecv jesli tak zrobil to masz wszystko dobrze:)

    mnie pokazal przed etapem 1 ze mam com podlaczyc lub czy podlaczylem do ktoregos z portow no i **** bo nie mam coma w laptopie...

    dlatego tu jestem i jest ten temat przeczytaj wszystko dokladnie od poczatku:)
     
  15. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Dla 100% pewności możesz sobie sczytać swój klucz jeszcze raz klikając na dummy from ixtreme w jungleflasherze, przy tacce wysuniętej do połowy.
     
  16. pike

    pike Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Jestem pewien ze klucz wyciagniety jest poprawnie ....konsolka byla robiona w serwisie. A klucz nagrany na cd ...Tylko te 3 pliki byly wiec sie zastanowilem czy czegos nie uwale.
     
  17. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    dummy.bin i reszta plików jest generowana podczas odczytu banków.
    Gdyby dosflash mógł go wygenerować najpierw to kontroler com byłby w ogóle niepotrzebny.
     
  18. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no to masz dobrze:)

    mnie sie wywalil przy tym co pisalem wczesniej...

    a nie pamietam teraz czy plik dummy.bin sie zapisal na penie czy nie:/

    musialbym to na nowo sprawdzic:/

    ale z tego co piszesz wychodzi na to ze jednak albo sie nie zapisal ten dummy.bin albo zapisal sie lusty bo do bankow to nie przeszlo
     
  19. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Na pewno się nie zapisał, bo wczoraj robiłem v1, nie doszedłem do momentu odczytu banków i na penie nic się nie zapisało.
     
  20. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no wlasnie a wiesz jak zaistalowac JungleFlasher na windows 7 64bit
    chodzi mi o ten sterownik: portio64.sys ktory znajduje sie w paczce??
     
  21. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    mam naped 73850C kop PC kabel sata programy firmer pomoze mi ktos??
     
Wczytywanie...

Poleć forum