1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

802.11n problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez axXik, Maj 10, 2011.

  1. axXik

    axXik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam :)
    od paru dni jestem posiadaczem xbox 360 slim 250gb i jestem z niego zadowolony :)
    jednak mam problem, gdy laczy mnie z siecia bezprzewodowa wykrywa 802.11g
    w routerze asus wl500w mam ustawiona predkosc na automatyczny czyli B, G, N..jak zmienilem tylko na N to xbox nie mogl sie polaczyc sie z siecia, jak zmienilem na G lub B to wszystko dzialalo :)
    na xboxie pojawiaja mi sie okienka ze siec nie jest w pelni wykorzystywana itp wiec jak mam zrobic by 802.11n zadzialalo na xboxie? :/
    przez kabel probowalem i dzialalo, ale nie bede go przeciagal na 2 koniec domu..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xmakoox

    xmakoox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    802.11N to standard sieci bezprzewodowych poczytaj o nim chociażby na wiki, a ustawienia routera zostaw na automatycznych

    Czy ten komunikat wyświetla ci się po przeprowadzeniu testowego połączenie z xbox live? jeśli tak to masz zablokowane porty TCP 80, UDP 88, UDP 3074, TCP 3074, UDP 53, TCP 53 wejdź w ustawienia routera znajdz w konfiguracji Port forwarding (przekierowywanie portów ) pododawaj te porty, a na konsoli ustaw ręcznie IP
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Do poprawnego dzialania xbl potrzebujesz przekierować dwa porty 88 i 3074
     
  5. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @axXik:
    Jak odległość od Xboksa od routera jest zbyt duża, to nie licz że Xbox połączy się z pełną prędkością w standardzie 802.11n.
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jakie masz zabezpieczenia wlaczone ?
    N nadaje na jednym czy dwoch kanalach ?

    Wlasnie w N sie polaczy bo N ma zwiekszony zasieg nawet o 30% w porownaniu do G
     
  7. axXik

    axXik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odblokowalem te wszystkie porty i wpisalem dane sieci recznie i ciagle jest G :/

    @Brudsien
    nie wiem czy o to ci chodzi, ale zabezpieczenia sieci to wpa, a przy opcji szybkosci G, N.. mam kanaly ustawione na automatyczne
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Otwarcie portow to swoja droga no i czy dobrze je otwarłeś ?
    Jesli to mozliwe ustaw kanaly na 40mhz i zmien kanaly np jak masz na 6 zmien na 11 lub na odwrot
    Ustaw na sztywno w ustawieniach wifi tylko na N
    A te niby okienka ktore ci sie pojawiaja to co dokladnie pisze ?
     
  9. axXik

    axXik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czesto jakies porty otwieram by stawiac serwery do gier, niestety nie wiem czemu ale rozne port checkery pisza ciagle ze porty sa zamkniete, a w rzeczywistosci sa odblokowane
    robie to tak jak tu Port Forwarding Xbox Live 360 on the Asus WL-500W - PortForward.com

    kanaly mialem na automatyczne, jak zmienilem np na 9 to wsszystko dzialalo, ale dalej bylo G, jak zmienilem tylko na N to juz internetu nie bylo..:/

    jak robie test polaczenia to przy laczeniu z xbox live pisze ze jestem polaczony, ale moga byc problemy w grach, cos tam ze slyszeniem innych graczy itp -a gra sie dobrze, jak narazie;p
     
Wczytywanie...

Poleć forum