1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

900p w Diablo było nie do przyjęcia przez Microsoft - nawet kosztem FPS-ów?

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Sierpień 19, 2014.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28042
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]



    Pierwotnie Diablo III: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition w wersji na Xboksa One miało śmigać w 900p, jednak w późniejszym terminie otrzymaliśmy zapewnienie, że patch w dniu premiery podniesie rozdzielczość do mitycznego 1080p. Jak się okazuje to amerykańska korporacja nalegała, a nawet pomagała twórcom ulepszyć produkcję.

    John Hight – dyrektor produkcji – w rozmowie z Digital Foundry powiedział, że z początku jego firma miała wielkie problemy z osiągnięciem 1080p na Xboksie One. Z tego powodu postawiono na 900p, jednak przedstawiciele Microsoftu stwierdzili, że ta decyzja jest nie do przyjęcia.
    I udało się, chociaż dziennikarze Digital Foundry dostrzegają, że ta sytuacja spowodowała, że gra ma od czasu do czasu problemy z klatkami na sekundę i zdecydowanie lepiej byłoby grać w produkcję w 900p i stałych 60 FPS-ach.

    Jest to naprawdę ciekawa sytuacja, jeśli przypomnimy sobie ostatnie słowa Phila Spencera, który podkreślił, że dla niego ważniejsza jest płynna rozgrywka od rozdzielczości (tutaj szczegóły).

    Zerknijcie na poniższe testy Digital Foundry – gra czasami spadnie do 50-58 FPS-ów, ale według redaktorów w przypadku tak dynamicznego tytułu nie jest to komfortowa sytuacja.


     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zawiejos

    zawiejos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Własnie gram i nie jestem w stanie zobaczyć spadków o których piszą, hate i tak się posypie bo brakuje 8 klatek, żałosne.

    Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  4. slypluk

    slypluk XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bielsko/Maidstone
    Wielka szkoda że nie ma języka polskiego w Diablo 3, było by miło posłuchać.
     
  5. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Jest język polski. Dubbing i napisy.
     
  6. slypluk

    slypluk XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bielsko/Maidstone
    No chyba że na płycie. Bo ja kupiłem z marketu, więc pewnie **** blada :/
     
  7. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Nie wiem jak w edycji cyfrowej, ale w wersji pudełkowej język zmieni się na polski po premierze w PL.
     
  8. slypluk

    slypluk XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bielsko/Maidstone
    No to teraz nie masz PL tak?
     
  9. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Nie, język polski będzie dostępny wtedy, kiedy w konsoli będzie dostępny język pl. A ten będzie do wyboru dopiero po premierze w naszym kraju.
     
  10. slypluk

    slypluk XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bielsko/Maidstone
    No to chyba u ciebie. Bo ja mam j.polski w Xbox One, już jakiś czas. Ale niestety zmiana na niego, nie przynosi zmiany języka w Diablo 3.
     
  11. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Być może ze sklepu ściągnęła się wersja ang. Spróbuj ściągnąć ponownie albo poczekaj na polską premierę.
     
  12. Master50

    Master50 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    234
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jest dość znośnie, te spadki klatek to chyba zobaczą ci z sokolim okiem.
     
  13. Maik

    Maik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Ten filmik to chyba zart :D jak na tym low lvlu spadaja klatki to ja nie chce wiedziec co bedzie na 70lvlu i 4 graczami ;D
    Juz widze mape cmenatrz "if u know what i mean" :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum