1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ABGX - ciągłe błędy CRC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez t0mi_kg, Marzec 24, 2011.

  1. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Dobry :)

    Już mnie to irytuje, więc może coś pomożecie :)

    Mam nowy - naprawiony dysk 500GB. Wcześniej, gdy ściągałem/wypakowywałem duże pliki, to miałem zwiechy dysku, teraz już jest ok - pliki da się ściągnąć, wypakowuje się błyskawicznie, sprawdzenie obrazu w abgx to kwestia ~30 sekund, ale zawsze mam błąd CRC i troche mnie to już wkurza :D

    System windows 7
    antywirus wyłączony na czas skanowania
    najnowszy abgx z potrzebnymi plikami
    najnowszy winrar
    abgx uruchamiany jako administrator


    Miał ktoś podobny problem? Bo jeden-2 obrazy to czasem się zdarzają, ale jak ściągałem crysis2, bulletstorm, fight night itd. z róznych serwerów to ciągle to samo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tez tak kiedys mialem, ze podczas sciagania wiekszych plikow mialem CRC Error przy wypakowaniu. Okazalo sie ze to uszkodzona pamiec ram ( u mnie tylko jedna kosc), po sprawdzeniu metoda prob i bledow doszedlem do tego ktora to, odkad ja wyjalem nie mam tego problemow. A i pamiec okazala sie uszkodzona fizycznie (znaczy nie peknieta tylko jakies styki byly przerwane), takze pomoglo tylko kupno nowej kosci.
     
  4. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Tzn. wypakowywanie idzie elegancko, na kilka gier ani razu nie ma błędu w winrarze :) Ale jak już się skanuje ABGX'em, to tam wlasnie CRC wyskakuje. Popatrzę z tym ramem, bo mam 3 różne kości :D ale na starym dysku śmigało elegancko :D

    A można jakoś sprawdzić czy ktoś COŚ dogrywał do obrazu? Bo podobno jak ktoś zmodyfikuje obraz, to gra może działać, ale w ABGX pokazuje CRC
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ustaw naprawianie obrazu na level 3 i wtedy sprawdz, jezeli sie da to program naprawi bledy.
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    i jak przepuszcza obraz gry przez abgx to nie rob nic na kompie....bo kazdy inny program uruchomiony wpływa negatywnie na bufor pamięci....
     
  7. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Dzięki za rady...jest troche późno ale uznałem, że warto o tym napisać, bo potem zapomnę :D Wypaliłem wszystkie gry z CRC, bo juz mialem tego dosyć, za podejrzanie mi to wyglądało, że kilkanascie wersji mialo to samo... wszystkie gry śmigają aż miło, znajomemu dałem, to samo...

    Mam Elite Jasper 1.6, bez patchowania gier, nic sie nie wiesza ani nic, jedna gierka juz 4 godzine leci :D
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  9. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    hehe :) w sumie to zawsze wszystko wyłączałem nawet antyvira, tylko na obecnym dysku coś pewnie jest nie tak i zawsze mi te czerwone CRC z 4 możliwościami na końcu wyskakuje. Zawsze wychodziłem z założenia, żę jak jest CRC to gra nie pójdzie albo będzie się wieszać itd. a tymczasem wszystko śmiga elegancko, płytki EMTECa, a nagrywarka przedpotopowa ~ 7 letnia :D

    Także moim zdaniem, jak ktoś ma podobny problem, to niech ściągnie ze 2-3 wersje z różnych źródeł, wypakuje 2-3 razy w różne miejsca na dysku, powylacza gg, antyviry itd. i jeśli nadal ma CRC, to niech śmiało wypala :)

    Albo pogodzi się z polityką płacenia za multi(co u mnie nie do przyjęcia na X'ie) i zacznie kupować oryg. hehehe :D
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a nie masz czasem systemu WIn7 64bit? bo na nim to normalne :p
     
  11. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Mam :D hehehe z Ciebie DEXTER zawsze nie mogę... :D Wejdziesz, powiesz krótko i na temat i zawsze w dyche trafisz hehe :)i tOmi się podoba :D

    Tylko weź tu teraz analizuj czy ma się naprawde błąd CRC, że lipna wersja czy to tylko wina 64bitowego systemu :D
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz 64bit to abgx zawsze bledy wywala. jedyny sposob to uzycie go na systemie 32bit.
     
Wczytywanie...

Poleć forum