1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

abgx360 i jego zastosowanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez iks360, Maj 16, 2011.

  1. iks360

    iks360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedzcie mi proszę, do czego służy ten program.
    Czy abxg360 powinno się stosować dla pewności nie otrzymania bana grając on line i w celu nie marnowania plyt na wadliwe obrazy .iso

    Czy jesli nie planuję grac on line to nie ma potrzeby weryfikacji obrazow?

    Czy jeśli nie sprawdzę gry "A", (a w niej będzie babol banujacy konsolę przy grze on line) lecz w grę "A" gram tylko offline, a za jakiś czas będę mieć grę "B" (ktora przeszla wszystkie testy lub nawet jest oryginalna) i w nią zagram on line to czy to może wywołać bana?
    W skrócie czy jedna gra może wyzwolić bana za inną grę?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. porschak240

    porschak240 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zawiercie
    Abgx służy do sprawdzania obrazów gier na Xboxa.
    Nie trzeba go stosować, ale program upewni się, czy plik .iso jest sprawny, w razie potrzeby naprawi go, i stworzy pliczek .dvd.
    A co do grania online, to ban może wywołać sama przeróbka - jeśli grasz na przerobionej konsoli, nawet na oryginałach, jest duże prawdopodobieństwo, że otrzymasz bana.
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    I dodatkowo dogra patche AP 2.5 jesli jest taka potrzeba.
     
  5. MrLazy

    MrLazy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    A to, że program wgra AP 2.5 to dobrze? Zawsze myślałem, że to zabezpieczenie tylko blokuje i robi problemy, a nie pomaga.
     
  6. adi139

    adi139 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodzi o to, że jak jest gra w której zastosowano AP 25, to bez patchowania obrazu gra nie odpali na xboxie.
     
  7. iks360

    iks360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jeśli nie podłącze nigdy konsoli do netu, a abxg pokaze mi dziwne komunikaty (ktorych opisow nie znalazlem w opisach typowych bledow)
    to ryzykuje tylko zmarnowanie plyty?

    Dla przykladu ponizej log z abxg360. Nie udało mi się dogrzebac co oznacza w praktyce
    AP25 replay sector is blank! Czy brak AP25 to brak klucza i prawidlowej odpowiedzi
    czy brak zabezpieczenia, a moze cos jeszcze innego.
    cały log wyglada tak:

     
  8. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    @iks360 Tzn, ze nie ma patcha do tej wersji gry. Pozostaje Ci sciaganac skad indziej.
     
  9. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    widzę że chcesz grać Assasin Brotherhood'a a do tego jak i reszty gier z Ap25 musisz mieć odpowiednia przeróbkę napędu czyli LT+. Oczywiście musisz dograć patcha który jest potrzebny do gier z Ap25! w tym celu w abgx (musisz mieć wersje 1.05 czyli najnowszą) w zakładce autofix wybierasz level 3 zapisujesz ustawienia (file>save settings) ale może nie dograć zawsze patcha gdy go niema w bazie abgx i dlatego gry z ap25 trzeba pobierać po angielsku bo do nich są patche! A jak nie masz LT+ i nawet wgrasz tego patcha to nie wkładaj płyty do konsoli bo oflagujesz sobie konsole co stawia Cię pierwszym w kolejce do bana gdy podłączysz się do Live
     
  10. iks360

    iks360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki za wyjaśnienia. Jak rozumiem autor tego iso poprostu z oryginalnej gry zrobił zrzut do iso ale nie wgral w obraz cracka.
    Ponieważ to wersja ang to abxg uznalo ze nie zna tej gry. Dobrze kumam?

    LT+ mam, do Live nie planuję się podłączać.
    Macie może namiary na Assasin's Creed Brotherhood PL z patchem AP25? ew wersję ang?
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    praktycznie kazdy eng jaki pociągniesz pójdzie....a pl szukaj wersji russound
     
  12. iks360

    iks360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to jest wersja russound...
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    faktycznie...nie doczytałem loga.....dziwne bo ja mam russound i mam napisy pl......
     
  14. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Niemozliwe. Musisz przegrac pliki (w sensie polonizacyjne) z wersji rossound do wersji global i dopiero smiga. Sama wersja russound nie dziala.
     
  15. iks360

    iks360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    o a macie jakas instrukcje jak spolszczyc ?
     
  16. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  17. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Do wersji Russound wyszły właśnie te ruskie patche AP25.

    Skoro kolega nie chce podłączać konsoli do netu, to może je wgrać.
    Tylko trzeba je wgrać ręcznie, bo w bazie ABGX ich nie ma.

    EDIT:
    Znalazłem je.
    Działają nawet z beta dashem
    http://hackfaq.net/xbox360/ap25-patches-games/
     
  18. reavenger

    reavenger Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bia�ystok, Poland, Poland
    a jak to zrobic? ;p


    juz sobie poradziłem
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Neksusik
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    268
  2. pablo88r
    Odpowiedzi:
    10
    Wyświetleń:
    549
  3. smir
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    438
  4. sempre
    Odpowiedzi:
    28
    Wyświetleń:
    1226
  5. zielak1992
    Odpowiedzi:
    8
    Wyświetleń:
    373

Poleć forum