1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

abgx360 v1.0.6

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez xAmpeGx, Styczeń 3, 2012.

  1. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    Kod:
    Changes affecting all platforms:
    
    - XGD3 support.
    - Replaced AP25 replay sector support with support for topology data (for consoles which do AP25 checks -- make sure you have LT+ v3.0 or later).
    - Added "Min Kernel Required" (to boot the game) when checking an XEX.
    - Added improvements to AutoUpload (used by uploaders) including extended C/R for SS (using the original disc) to make sure files uploaded to the database have very accurate angle measurements.
    - Added optional command line argument "--speed" for setting drive speed when checking a burned DVD. Example: "--speed 12" will attempt to set the drive speed to 12x. You can try to set any speed you like, but setting a speed higher than what your media supports may cause read errors if the drive's firmware doesn't govern it. "--speed 0" will set the drive's default speed.
    - Added optional command line argument "--showsstable" for when you want to see the SS C/R data but you still prefer medium or low verbosity. The SS C/R table has also been updated with "Mod?" being split into "Tol" (response tolerance) for the CCRT entry and "Mod" (response modifier) for the drive entry, also "Pad?" has been renamed to "Typ" (type). Thanks Redline99!
    - Added vendor specific additional info and bus type when displaying optical drive names (bus type displayed on Windows only).
    - Updated the list of optical drive sense code errors.
    - Updated the game ratings definitions.
    - Fixed a bug which negated the ability to recover from a write error when rebuilding an ISO using the low disk space method. It's unlikely that a write error would be recovered on subsequent retries, but at least now it will write the data in the correct place if it does recover.
    - Fixed a bug which caused "Unknown Media: 0x00000000" to be displayed if the "Secure Virtual Optical Device" media flag was set and the "XGD2 Media Only" image flag was not set (The "XGD2 Media Only" flag has also been renamed to "Original Media Only" in abgx360 since they are using the same flag for XGD3).
    - The archaic caution message about angle 359 was removed, but you are still able to "fix" it if you still have iXtreme < v1.4 (really old and not suitable for XBL anyway).
    - Ability to "extract entire video partition (253 MB)" was removed; this doesn't make sense for XGD3 and isn't even very useful for XGD2 since it was just including a bunch of padding data that isn't even part of the real video partition... it was only needed for very old methods of concatenating with stealth files and a game partition to make a working backup.
    
    Note: The way video is checked/fixed is now a little different for both XGD2 and XGD3. The previous way was to check/fix both L0 video and L1 video off of L0, and then to check/fix "SplitVid" (L1 video on L1) afterwards by comparing it to L1 video on L0. Since XGD3 has no room for L1 video on L0, and to keep things consistent, video will now always be checked/fixed according to L0 on L0 and L1 on L1, and the "SplitVid" check is now gone (nominally). The only effective difference is that L1 video on L0 is no longer checked, but this is not a problem... it's not even supposed to be there and it's not visible to the host console when using a "safe" custom firmware. You can rest assured that only old and unsafe custom firmwares will read L1 video from L0; newer ones will read it properly from L1 (this is necessary in order to replicate the read/seek performance of an original disc).
    
    There is also a big annoying yellow message if you have "Check/Fix Video padding" enabled and you check an XGD2 game with L1 video on L0 (or any data in that area). To make the message go away you will need to either add command line option "--pL0" to confirm that you want to blank it out (XGD2 ISOs without L1 video on L0 will appear to have bad video data when checked with older versions of abgx360), or you can simply disable "Check/Fix Video padding", as it still makes no difference in terms of stealth... this option only exists as a way to make sure ISOs are "clean", with no extra data in areas that aren't CRC checked. Note that this version of abgx360 doesn't care about L1 video on L0... it will pad L0 video with zeroes whenever video is autofixed or manually patched.
    
    Sorry if the command line options are annoying (you can add them under the "Misc" tab of the GUI), but you can be sure that an improved v1.1.0 GUI is in the works...
    
    Note: The GUI has not been changed and will still display version 1.0.2, don't worry about it as long as the CLI app displays v1.0.6
    
    DOWNLOAD:
    Kod:
    http://hotfile.com/dl/139691131/4b11403/abgx360_v1.0.6_setup.exe.html
    
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wiatek

    wiatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam kilka pytań co do tego abgx:
    Automatycznie pat****e gry do lt 3.0??
    Czy chodzą gry przeskanowane tym agbx na lt 3.0 i lt 2.0
    Czy idzie nim skanować gry xgd3?
     
  4. KomarPL

    KomarPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak ustawić imgburn albo clonecd pod xgd3 ?
     
  5. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    1.tak
    2.na lt 3.0 na pewno
    3.tak
     
  6. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    na lt 2.0 na pewno nie chodza gry xgd3 i ap 2.5
     
  7. Pawko_87

    Pawko_87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    może ktoś zrobić kilka ss i pokazać co w jakiej zakładce trzeba ustawić ? z góry dzięki
     
  8. pawel1902

    pawel1902 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    234
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice
  9. Pawko_87

    Pawko_87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    dzięki wielkie :)

    Pytanie w tutorialu jest pozostawione puste pole w zakładce Misc chodzi mi o region w poprzednim abgx z tego co pamiętam wybierało się PAL(Europe) 00FE0000 czy tutaj trzeba tak samo zrobić czy po prostu pozostawić puste ?

    i 2 pytanie czy tym abgx można lecieć wszystkie gry czy trzeba używać nadal xbc, i jak wygląda sprawa z patchowaniem blaack opsa jechać przez abgx czy xbc ?

    Dzięki z góry za odpowiedzi
     
  10. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    wszystkie gry możesz lecieć :) ja usutałem PAL europe i jest dobrze ;)
     
  11. Khaerxis

    Khaerxis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    o co chodzi w tym bledzie? Niby jest napisane w tresci bledu ze jesli mnie ten komunikat denerwuje to wylaczyc opcje. Wypalac?

    ten blad wyskakuje mi przy:

    Tekken 6
    Fight Night Champion
     
  12. musk47

    musk47 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mi sie gra uruchamia np MW3 i po 2do 3 minut wyskakuje blad "nie mozna autoryzowac dysku "
    wina nagrywarki czy obrazu plyty ?????
     
  13. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    jak nie masz ihasa to wina nagrywarki:/
     
  14. musk47

    musk47 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie mam
    czas na kupno ihasa :(
     
  15. musk47

    musk47 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    mi wyskakuje przy każdej grze xgd2 ale nagrywam i jest OK więc myślę że to tylko taki mniej ważny komunikat
     
  17. fafal121

    fafal121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  18. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    czyli jednym słowem xbox backup creator juz nie potrzebny, wszystko ogarnie abgx ???
     
  19. fafal121

    fafal121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  20. Cinoj

    Cinoj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A po przerobieniu w abgx jakim programem wypalać?
     
  21. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Imgburn lub clonecd.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Neksusik
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    268
  2. pablo88r
    Odpowiedzi:
    10
    Wyświetleń:
    548
  3. smir
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    438
  4. sempre
    Odpowiedzi:
    28
    Wyświetleń:
    1226
  5. zielak1992
    Odpowiedzi:
    8
    Wyświetleń:
    373

Poleć forum