1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

AC2 DLC żąda updata

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dw4rf, Wrzesień 12, 2010.

  1. dw4rf

    dw4rf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Irl
    Witam.
    Na początek chciałem się wytłumaczyć,że na temat o który chcę zapytać szukałem info na tym forum i nie tylko.
    A mój problem jest takowy.
    Ściągnąłem DLC plus kilka innych drobiazgów do AC2.
    Przeszedłem całą grę z tymi DLC,po jakimś miesiącu, zacząłem grę od nowa i przeszedłem ją całą bez problemów.
    Kilka dni temu chciałem znów pograć w AC2 i tu zonk,
    Po uruchomieniu gry wyświetla mi się taki kom.:
    "Some or all of your downloadable content requires a title update from xbox live. You will not be able to access it until the title update is applied"
    Próbowałem zrobić update bezpośrednio z internetu i nic, taki sam efekt,a raczej jego brak,jest po ściągnięciu dasha na kompa i wgraniu czy to na cd czy na pendriva.
    Próbowałem chyba wszystkich opisanych gdziekolwiek w necie sposobów i nic,nie moge zrobić update konsoli i nie mogę pograć w DLC Assassina...pomóżcie jeżeli wiecie o co może chodzić.
    PS.Zarówno konsola jak i gra są oryginalne bez przeróbek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zaktualizuj grę przez XBL albo usuń DLC i pobierz je ponownie (Moja konsola Xbox>zkładka gdzie jest awatar>Zrządzanie kątem>historia pobieranych plików)
     
  4. dw4rf

    dw4rf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Irl
    I tu tez niestety wyskakuje mi problem.
    Konsola znajduje internet ale nie może połączyć się z XBL,i nie mam pojęcia co może być przyczyną.
    Nigdy wczesniej nie miałem takiego problemu. ;(
    Pomocy,proszę.
     
  5. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    Jeżeli gra wymaga aktualizacji to bez połączenia z live raczej jej nie zrobisz.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  7. mpq1671

    mpq1671 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dajesz link do strony, która od paru dni jest offline...
    UPDATE 1 DO AC2
    oraz poradnik:
    KLIK.
    Masz problem z połączeniem, tłumaczyć co i jak raczej sie nikomu nie chce, ewentualnie wypisz jakiego masz usługodawcę, ile routerów, itp.
     
  8. boniek1

    boniek1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kalisz Pomorski/Szczecin
    chyba nie sciagales najnowszego dasha ktory jest w wersji beta? bo jak go bedziesz mial to na 100% nie polaczysz sie z netem. dopiero z oficjalna wersja bedzie to mozliwe.
     
  9. mpq1671

    mpq1671 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przecież to nie ma nic do rzeczy - premiera AC2 była dawno temu, a nie będzie za miesiąc...
     
  10. dw4rf

    dw4rf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Irl
    Nic nie pomaga ;(
    Już nie wiem co zrobić...
    Nie da się zrobić update ani z cd ani z pena ani z netu.
    Wszystko na nic...
    Zastanawiam się czy nie zrobić formatu dysku...
    Jak ktoś wie co mogę jeszcze zrobić to pomoóżcie proszę.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bo tak się nie zrobi update heh. Musisz wgrac na dysk update do folderu cache, lub na pendrive ( zrób format z konsoli swojego pendrive)
     
  12. dw4rf

    dw4rf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Irl
    NIe dokonca rozumiem o co Ci chodzi...Czy mógłbyś objaśnić trochę dokładniej co niby mam zrobić i jak?
    Wybacz ale, przyznaję bez bicia jestem zielony w takim temacie, wiem tylko totalne podstawy.
    A z rok temu gdy nabyłem AC2 to tylko ściągnąłem plik z netu,rozpakowałem go na pendriva,podpiąłem do konsoli i od razu zaskoczyła aktualizacja,a teraz nic.
    Więc proszę o trochę bardziej szczegółowy opis co i gdzie mam wkopiować, krok po kroku.
    Z góry dziękuję
     
  13. mpq1671

    mpq1671 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dałem właśnei do tego tutek, nie rozumiem czemu niektórzy totalnie nie umieją czytać...
     
  14. dw4rf

    dw4rf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Irl
    Tutek nie działa...a czytać umiem i powiem więcej lubię,
    Sprawa się już prawie wyjaśniła dzisiaj podczas rozmowy ze sprzedawca sklepu z grami.
    Błąd mój polegał na tym,że byłem przekonany iż mając konto silver powinienem mieć dostęp i możliwość ściągnięcia i zainstalowania update dasha, i tu moje zdziwienie i rozczarowanie gdy pan ze sklepu wytłumaczył mi,że niestety taka podstawowa rzecz jest dostępna tylko dla posiadaczy kont gold.
    No więc cóż,przepraszam za moją niewiedzę,i zawracanie gitary,no i oczywiście ...
    ...WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM KTÓRZY UDZIELILI SIĘ W TYM POŚCIE I PODALI MI POMOCNE INFORMACJE....
     
  15. mpq1671

    mpq1671 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dasha i updaty do gier możesz pobrać bez golda, samo uczestnictwo w LIVE Ci to gwarantuje. Nie rozumiem czemu chcesz updatować dasha, mimo że miałeś takiego który działał z AC2 - przecież w dół się schodzić nie da, więc dash odpala. W razie czego daję:
    UPDATE 9199
    Pobierz, wypakuj prosto na pendrive, podepnij do konsoli - zapyta czy zupdatować, o ile nie masz tej samej wersji już. Jak nie wykryje od razu to restartuj konsolę aż do skutku/wyciągaj wkładaj pena. Poza tym widać wyraźnie po błędzie że chodzi o update gry, który to według tutka i linka który zapodałem powinien śmiga, ale niedopatrzenie z mojej strony - z wersją ENG, pewnie masz PL. Musisz poprosić kogoś kto tego updata ma, żeby go zapodał - potem tylko wsadzisz go do "cache" i problem rozwiązany.
    Polecam kliknąć Y przy wyborze dysku (pamięć w opcjach), wybrać opcję "wyczyść pamięć podręczną". Stracisz wszystkie updaty, może wtedy się pobiorą ponownie (nic więcej nie stracisz, tylko updaty GIER).
     
Wczytywanie...

Poleć forum