1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

AC3 problem z dziwny cieniami?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TakenAway, Październik 27, 2012.

  1. TakenAway

    TakenAway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zauważyłem dziwny problem grając w najnowszego assassina, mianowicie jakieś dziwne kształty cieni, jakby jakieś ziarno przesiewane przez sito ;d Sprawdzałem 3 różne kable hdmi i 3 różne wejścia w TV i nadal to samo. Na kablu AV również nic sie nie zmieniło. Odpalałem też pozostałe gry jakie mam na dysku i nie zauważyłem żadnych problemów z wyświetlaniem grafiki. Jakieś pomysły co to może być? Poniżej dam zdjęcia robione telefonem, co trzeba to raczej na nich widać ^^

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. michasL

    michasL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
  4. TakenAway

    TakenAway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Pendrivem :D Mam konsole z jtagiem
     
  5. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    844
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    hmm to wygląda jakby coś z grafiką Ci się działo i źle generowała obraz, miałem podobnie ale na PC i mi się tak rozmywały tekstury i cienie jak mi procesor grafiki poszedł
     
  6. TakenAway

    TakenAway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No nie jest to za ciekawe info ale póki co zauważyłem to tylko w tym assassinie, a co dalej to się zobaczy.
     
  7. Alexor

    Alexor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem i nie wiem czy wysyłać konsole do serwisu czy da się problem rozwiązać w domu ? Jeżeli ktoś z was będzie wiedział jak ten problem naprawić i podzieli się ze mną tą informacją to będę niezmiernie wdzięczny :smile:
     
  8. ADI___X

    ADI___X Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Moim zdaniem to powolne padanie GPU . Miałem z tym doświadczenie na 2 xboxach jak i na pecetach ; ) Tzw. Artefakty ; )
     
  9. Alexor

    Alexor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli co ? jedynym rozwiązaniem jest oddanie klocka do serwisu ?
     
  10. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To całkowicie normalne w AC 3 zastosowano efekt ziarna w cieniach, aby nie było widać "ząbków". Jak dobrze pamiętam ten trik jest stosowany od AC Brotherhood. Najlepiej nie zwracać na takie pierdoły uwagi i cieszyć się grą :p
     
  11. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    271
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Gram w AC III i nic takiego nie zauważyłem co na powyższych screenach, więc to nie jest normalne :)
    Do autora tematu konsole daj do serwisu.
     
  12. Alexor

    Alexor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak myślicie czym ten problem może być spowodowany GPU czy może coś innego ? Wicie nie chce na darmo wysyłać konsolki :p
     
  13. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To może daj screena, czy zdjęcie jak u Ciebie to wygląda bo u mnie i wśród moich znajomych ten efekt występuje. Pamiętam, że cienie w AC 2 wyglądały tragicznie i straszyły wielkimi kłami :D

    Edit:
    http://www.youtube.com/watch?v=mhgGu_oFdxM&feature=plcp
    Podaje za przykład gameplay z x360 od RockAlone2k, na full HD bardzo dobrze widać efekt "ziarna". Moim zdaniem wysyłanie chłopaka do serwisu jest śmieszne, ale róbcie jak uważacie.
     
    1 osoba to lubi.
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    271
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Efekt ziarna jest w AC III ale zobacz na screeny autora tematu, np. ja takich efektów nie uświadczyłem w grze a gram już ponad 13 godz.
     
  15. Alexor

    Alexor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie ten efekt występuje w całkiem innym stopniu, u Rocka nawet tego nie widać za bardzo a u mnie jest taka pikseloza na cieniach że aż w oczy kłuje ;_; Ten problem występuje też w innych grach np: Battlefield 3.
     
  16. matii909

    matii909 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Po prostu xbox nie daje już rady i dlatego są przycięcia itp efekty uboczne ;p
     
    1 osoba to lubi.
  17. ZMZZ813

    ZMZZ813 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Słupsk
    Odp: AC3 problem z dziwny cieniami?

    Jaka wersja i plyta Xbox'a?

    Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. Alexor

    Alexor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie zrozumiałem za bardzo twojego pytania :p , ale posiadam konsole Slim. Mam jeszcze takie pytanie czy powodem tych irytujących cieni może być to, że mój telewizor maksymalnie wyświetla w 1080 i
     
  19. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    271
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Nie. Ale proponuje abyś grał na 720p bo obraz jest lepszy na tej rozdziałce :)
     
    1 osoba to lubi.
  20. Alexor

    Alexor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli podsumowując nic złego się nie dzieje z konsolką a te cienie są wywołane tym, że xbox 360 się starzeje ?
     
  21. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    271
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Czy inne gry działają normalnie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum