1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

AC4 problem ze ściereczką podczas gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adamaru, Grudzień 7, 2013.

  1. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    W końcu wypaliłem AC4 na LT 3.0, IMG Burnem, nie iHas, metoda Truncate. Przeszedłem 4% do momentu gdzie Edward jako Duncan spotyka się z dwoma kolesiami w jakiejś dużej rezydencji (początek gry w Havanie). Niestety podczas cutscenki gra się zatrzymuje na chwilę, po czym wyświetla się błąd, bym przeczyścił płytę ściereczką i spróbował odpalić jeszcze raz.

    Chciałem też instalować grę na dysk, ale przy instalacji w momencie 49% także jest problem ze ściereczką. Odpaliłem piosenkę w mp3 z pendrive'a która odtwarza się podczas instalacji, ale wciąż to samo (po prostu słyszałem o takim sposobie).

    Mogę coś na to poradzić?

    Nagrywarka ATAPI DVD A DH16ABSH i płyta Esperanza DVD+R DL. Plik ISO patchowany plikiem "XGD3.Profile.ID.F87A804E.top.data.v1".
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Źle nagrane. Przy 49 % wywala tylko po złym nagraniu. Nagraj jeszcze raz.
     
  4. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Skąd będę wiedzieć że tym razem dobrze się nagrało? Inaczej - co zrobić, by nagrało się dobrze? Bo nie wiem, czy popełniłem jakiś błąd, skoro bez problemu przeszedłem przez proces nagrywania. Nagrywałem przy prędkości 4x, gdyż przy 2,4x niemiłosiernie długo i bez skutku próbowało buferować na początku nagrywania.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  6. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szukałem u siebie w Nowym Sączu Verbatimów. RTV, Carrefour, Tesco, nawet sklepy typu serwisowe, itp, nikt nie posiada Verbatimów DL, tylko zwykłe 4,7. Innych DL niż esperanzy z Carrefoura nie zauważyłem..
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    To kup na allegro
     
  8. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zobaczymy, czy się będzie opłacać jeszcze. Na Esperanzach mam zgrane inne backupy od kumpla, czemu miałbym zmieniać?
     
  9. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    yyyy no to ja juz nie rozumiem, chcesz zeby gry dzialaly? to zacznij od porzadnych plyt skoro nie masz odpowiedniej nagrywarki... bo inaczej to albo bedzie dzialac, albo nie...
     
  10. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Ja używam esperanza i to do XGD3 na liteonie ihas i wszystko pięknie śmiga. Jak masz zwykłą nagrywarkę nagrywaj x4, book type na: Drive (for DVD+R DL Media) i będzie ok. No i obowiązkowo włącz weryfikację. Te płyty tak naprawdę nie są takie złe, widywałem gorsze.

    edit: Bufor w ustawieniach daj na 300 mb.
     
  11. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko mojej nagrywarki nie ma w wariantach w "Change Book Type", więc raczej nie zmienię..
     
  12. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Czyli lipa, zainwestuj w ihas i będziesz miał spokój. Jakbyś kupił, daj info na PW podeślę Ci flash pod esperanza taki, że nie spalisz żadnej płytki.
     
  13. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie będę wydawać 200zł na zakup nagrywarki tylko po to by nagrywać czasem grę na Xboksa, ale dzięki za info. Popróbuję jeszcze z innymi nagrywarkami, które sobie przyniosłem do domu. Jak nie - daję sobie spokój z nagrywaniem gierek i już najwyżej pójdę do serwisu żeby mi RGH kiedyś zrobili.
     
  14. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Załatw sobie jakiegoś LG, tanie a da się na nich nagrywać w miarę rozsądnie.
     
  15. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam LG i Samsung Writemastera. Tyle, że w momencie jak chcę wypalać, ImgBurn wywala błąd o BurnerMax'ie, i wszystko sie sypie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum