1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Acces Point w trybie klienta i x360 - problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez lolpen, Maj 20, 2010.

  1. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
    Siema :D
    Otóż korzystając z poradnika z pewnego forum postanowiłem połączyć xboxa do neta w następujący sposób: AP Client (TP-link wa500g) podłączony kablem do kloca i przez wi-fi do acces pointa (jakiś Minitar) który rozdziela sygnał z anteny na dachu. Gdy korzystam z w-fi usb na kompie, wszystko się łączy i internet chodzi. Gdy próbuje skonfigurować tego tplinka żeby odbierał sygnał z minitara wszystko ładnie pisze że "konekted", pokazuje jaki zasięg itp. ale tylko na stronie konfiguracji w przeglądarce. Nawet na kompie nie ma internetu, a co dopiero w x'ie. Dzwoniłem do obsługi technicznej mojego dostawcy internetowego, gadałem z nim z godzinę, ale i tak gów** wyszło :( Proszę o pomoc.

    Dodam że na opakowaniu tplinka jest ładny rysunek x'a podłączonego do tplinka, a tplink bezprzewodowo do neta. Nawet jest napisane coś po ingliszu "podłącz swoją konsolę do internetu z super wydajnością ble ble..."
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
  4. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    TP-LINK? Daj zrzut strony z rozpiską wszystkich połączeń. U mnie to jest pierwsza strona. Jest to PCV0, PCV1 itp.. i wszystkie adresy IP są wypisane. Masz źle skonfigurowany Router.
    Masz połączone tak :
    Xbox - Kabel -> Router -Wi-Fi-> Acces Point -Net-?
    Komp - Kabel -> Router -Wi-fi-> Acces point -Net-?
     
  5. lisek84

    lisek84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce - Warszawa
  6. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
    Już sobie poradziłem. Temat do kosza
     
Wczytywanie...

Poleć forum