1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Activate.iso - jak to działa

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Październik 11, 2009.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Activate.iso - jak to działa [wave4]

    Jeżeli nie chcemy wyrzucać nagranej już gry wave5@wave4@wave3@wave2 lub gry bez Stealth Patcha można posłużyć się płytą z activate.iso, która pozwoli uruchomić taki obraz na firmware iXtreme 1.6. Nie działa to na gry bez SP na Xbox1

    Ścigamy firmware iXtreme 1.6 do naszego napędu i w paczce powinien być plik activate.iso, który nagrywamy na płycie Double Layer tak jak zwykły obraz na pc:

    Pobierz

    1. Uruchamiamy nagrywanie obrazów w imgburn.
    [​IMG]

    2. Wczytujemy obraz z plikiem Activate.iso i upewniamy się czy w opcjach imgburn mamy ustawiony LayerBreak na 1913760, tylko zaznaczona jest opcja "User specified"(Tools >> Settings >> Write >> Options >> Layer Break) . Sprawdzamy również czy booktype dla DVD+R DL jest ustawiony na DVD-ROM.
    [​IMG]

    3. I nagrywamy.
    [​IMG]

    4. Powinny teraz wyskoczyć komunikaty dotyczące sposobu nagrywania, na wszystkie odpowiadamy twierdząco, czyli TAK/YES.

    Tak nagraną płytę wkładamy do napędu konsoli i czekamy aż zostanie załadowana, trwa to troszkę dłużej niż normalna gra i powinno zakończyć się komunikatem "Odtwórz DVD". Klikamy "A" i czekamy na ekran “Play this disk in an xbox 360 console“. Następnie wyjmujemy płytę Activate i wkładamy grę, którą chcemy uruchomić.

    Temat pomocniczy >> Zmiana Booktype na DVD-ROM oraz LayerBreak na sztywno

    Activate.iso działa tylko z firmware iXtreme 1.6/1.61 (na 1.51 i niższych nie działa)



     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzięki za poradnik, ale mam pytanie, gdzie znajduje się ten: "booktype dla DVD+R DL jest ustawiony na DVD-ROM" ? I czy w przypadku activate.iso można śmiało grać na Live?
     
  4. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sprawdz programem BookType v1.3.5
    jak masz zly to ustaw na dvd-rom
     
  5. BarPaw

    BarPaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze głupie pytanie ale jezeli ma ixtreme 1.5 to tez musze tak robic ??
     
  6. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    mam prawie to samo pytanie co BarPaw

    chodzi mi oto,że w imgburn mam ustawione Calculate Optimal ale nie wiem gdzie jest to booktype dla DVD+R DL tu macie screna

    [​IMG]

    prosze o odpowiedz gdzie jest ten booktype i jak to się ustawia.
     
  7. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Nie

    Probowal ktos wypalic na zwyklej DVD?
     
  8. vaalery

    vaalery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  9. BarPaw

    BarPaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli np ja bede musial tylko zrobic z 3 na 2 i tyle nic wiecej jak mam 1.5 niech sie ktos wypownie obczajony w tym temacie
     
  10. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    a mi to nik nie odpowie?
     
  11. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Vaalery-nie
    BarPaw-tak
     
  12. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    gdzie jest ludzie ten booktype dla DVD+R DL?
     
  13. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
  14. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie można na zwykłej trzeba na DVD9.
     
  15. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    Bez booktype DVD-ROM, żadna gra ci się nie odpali na x360, twoja nagrywarka robi to automatycznie.

    czyli z tego wynika,że jak gry nagrywalem wcześniej na ixtreme 1.5 i wszystkie gry się nagrywały czyli mi to bookype sie pewnie automatycznie zmienia na DVD-ROM tak?

    moja nagrywarka to -LG-GSA-H12N

    a oto rezultat z nero jak otworzylem

    [​IMG]


    czyli co wszystko jest ok?czy musze w imgburn ustawiac jeszcze coś?
     
  16. Tomek2009

    Tomek2009 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    da mi ktoś linka do tego activate.iso??

    Z góry dzięki
     
  17. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ściągnij ixtreme 1.6 to activate.iso będzie w paczce.
     
  18. Tomek2009

    Tomek2009 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A do czy do WWE SmackDown vs RAW 2010 USA RF XBOX360-PROTOCOL

    Mój Pewny Upload

    z twoich linków ściągam będzie mi to potrzebne???
    Mam 1.6 właśnie
     
  19. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie będzie potrzebne.
     
  20. Tomek2009

    Tomek2009 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zaje*biście
     
  21. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    a probowales?
     
Wczytywanie...

Poleć forum