1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Activate.iso - problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez collman, Czerwiec 29, 2010.

  1. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Witam
    Mój problem dotyczy odtwarzania nowych gier na konsoli(wave 5, 6). Temat poruszałem już tutaj: http://xboxforum.pl/kosz-f53/call-duty-mw2-35089.html
    W skrócie chodzi o komunikat "Nie znaleziono bezpiecznego połączenia HDCP" który pojawia się po włożeniu poprawnie nagranej gry. Skorzystałem z rad forumowiczów i nagrałem activate.iso zgodnie z instrukcją z tego tematu: http://xboxforum.pl/iso-f31/activate-iso-jak-dziala-26979.html
    Jednak po włożeniu płyty z activate.iso po odtworzeniu jej nie pojawia się komunikat “Play this disk in an xbox 360 console“, o którym mowa w temacie, lecz ponownie konsola sygnalizuje problem z HDCP. I tu zwracam się z pytaniem do znawców naszej konsoli: co zrobić aby xbox odtwarzał gry?. Z góry dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    nie wiem czy to pomoże bo jak podłączam x'a do telewizora przez kabel componnent to jest ten sam problem, więc przy innm monitorze może być tak samo. Jest jakieś inne wyjście?
     
  5. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    pomoże ktoś??
     
  6. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Naprawdę nikt nie wie w czym problem??
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    a kiedys bylo dobrze? sugerujesz ze to wina tylko activate iso?
     
  8. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    nie o to chodzi, starsze gry działają tylko z tymi nowszymi jest problem. Pojawia się biały ekran z logiem xboxa i pisze "nie znaleziono bezpiecznego połączenia HDCP". Na forum poradzono mi, że płytka z activate.iso załatwi sprawę, lecz gdy wkładam ją do napędu xboxa znów pojawia się komunikat o połączeniu HDCP a przecież activate.iso miało temu zaradzić.
     
  9. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    i to jest dziwne bo

    kabel component to polaczenie analogowe a nie cyfrowe wiec tego bledu na tv przez component byc nie powinno. :confused:
     
  10. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Też mnie to dziwi bo jak sam napisałeś componnent to połączenie analogowe, więc nie powinno być problemu. Spróbuję podłączyć konsolę przez HDMI i zwykłym kablem analogowym do monitora i zobaczę czy problem będzie się powtarzał.
     
  11. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Już sobie poradziłem z problemem, temat można zamknąć.
     
  12. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    pochwal sie rozwiazaniem.
    dla potomnych :)
     
  13. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Poprostu coś jest nie tak z moim kablem componnent, na kablu kolegi działa. Na monitorze konsola odtwarza stare gry i tylko z nowymi jest problem ale obraz jest dlatego, że jest przesyłany kablem HDMI-DVI. Natomiast do telewizora podłączyłem przez componnent i zamiast odtwarzać gry pokazywał się biały ekran, lecz na kablu kolegi wszystko gra. Będę musiał kupić kabel analogowy do monitora żeby nie było problemu z HDCP. Gdy już udało się uruchomić nowe gry na kablu componnent i dzięki activate.iso to pojawił się problem z aktualizacją: http://img686.imageshack.us/img686/1319/30062010732.jpg
    Konsola jest przerobiona i nie jes podłączona do internetu więc co zrobić w takiej sytuacji?
     
  14. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
     
  15. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Pomysłu nie mam , ale mam dobrą radę : edytuj posty jak chcesz cos dopisać a nie pisz nowego posta bo za takie coś można warna dostać za offtop lub za pisanie posta pod postem .
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    pomysl jest tylko jeden - trzeba wgrac aktualizacje osobno
     
  17. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi powiedział jak to zrobić, ponieważ jestem zielony w tym temacie i nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Chodzi tu o aktualizację dashboard'u?
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  19. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Wielkie dzięki #krisr77:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum