1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Activate.iso Samsung 1.6

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Adek, Maj 25, 2010.

  1. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam przekopałem całego neta i nigdzie go nie mogę znaleźć proszę o waszą pomoc :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Activate.iso - Xbox 360 - all drive




    Activate.iso służy do uruchomienia gier z wave 4 , 5 , 6 na Ixtreme 1.6 oraz paczowanych gier na Ixtreme 1.61 . Nagrywamy obraz ISO za pomocą programu imgburn na płycie DVD+R DL , w opcjach imgburn ( "User specified"(Tools >> Settings >> Write >> Options >> Layer Break ) wpisujemy wartość : 1913760 i wypalamy .





    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting



    _
     
  4. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
  5. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja cloneCD ;) używam
     
  6. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To ściągnij i zainstaluj darmowego imgburn-a i nagraj activate.iso , co za problem ??
     
  7. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    ustawianie layerbreaka nie jest konieczne, bo nagrałem tą płytę nawet na DVD-R DL
     
  8. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nagrałem ClonemCd ten Activate.iso jak na jednej instrukcji na YouTube
    wkładam do napędu czyta i piszę mi tylko otwórz napęd
    prawdopodobnie jest źle ? płyty Verbatimy 8.5 ;/
     
  9. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a może ktoś zapodać starszą wersje ImgBurn
    ps dobry mi zapodałeś ten iso
    bo mi sie wydaje że tam nie ma obrazu albo czegoś tam tylko pisze
    plik ISO już sam się pogubiłem :(
    miałem zamiar nagrać Red Dead Redemption na zapas bo wie że bez tego iso nie działa nagrałem ClonemCD wiem bo nie zawodził mnie i dziś też FIFE 10 nagrałem ale ona nie potrzebowała ISO i działa
    a Red Dead nic nie ma jak wkładam płyte do napędu tylko Otwórz napęd tak samo jak nagrałem ISO CLONEM CD może mi coś źle zapodałeś
     
  10. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Drugie podejście ImgBurn identycznie jak na instrukcji i to samo otwórz napęd :(
    posiadam 1.6 :( ps Gierka Red Dead jakoś zaczęło chodzić ale co mi po niej jak nie mam tego iso
     
  11. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]
    to nagrywam i robię to co chcą w instrukcji i lipa zawsze czy to ImgBurn czy Clone Cd
     
  12. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę pomóżcie może powinienem na tego samsunga narać nie na wszystko po po prostu nie widzi mi tego napęd
    zapodajcie tylko dla samsunga
     
  13. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zauważyłem jedną rzecz jak wkładam płytkę z dajmy na to RED DEAD REDEMPTION to nic również pisze żeby otworzyć napęd bo nic tam nie ma
    ale jak włożę activate.iso poczyta i również napisze otwórz napęd nie mam żadnej opcji otwórz płytę czy coś otwieram i wkładam dajmy znowu na to REDA i już jest mały sukces Xbx odczytał grę ale odpala się aktualizacja i wiecie co dalej :/ mam Xtreme 1.6
     
  15. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A Twoja nagrywarka ma opcję nagrywania płyt DL ( dwuwarstwowych ) ? Sprawdż płytę z grą w abgx360 czy gra sie nagrała i czy nie ma błędów . Activate.iso jest jedno dla wszystkich napędów , nagrywaj tylko imgburnem w ten sposób co podałem na początku i na płycie DVD+R DL i przede wszystkim pamiętaj o ustawieniach layerbreak . A inne gry działają ?
     
  16. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiem tak :)
    Nagrałem ImgBurn identycznie co podałeś
    gry wypalam ClonemCD ale nagrałem FIFE 10 wczoraj
    ona n WAWE3 więc normalnie chodzi a World Cup 2010 i ten Dead są na wawe4
    i nie chodzą prosi o aktualizacje
    a napęd oczywiście nagrywa dwu warstwowe
    ale najbardziej martwi mnie ten napęd ;/ czemu pisze otwórz napęd tak jak by tam nic nie było jak wkładam tego iso
     
  17. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeśli konsola woła o aktualizację to zrób ją . Offline z pena lub CD lub online podłącz się do XBL . Co do przeróbki to wiesz na 100 % że masz ixtreme 1.6 ? Bo może masz ixtreme 1.51 który również obsługuje gry do wave 3 włącznie ale nie odpali on płyty activate.iso i stąd może problem , że jak wkładasz płytę z activate.iso konsola jej nie widzi . Bo jeśli activate.iso wczytało by się poprawnie powinien pojawić się napis " odtwórz DVD" a nie " otwórz DVD " . Może żle przeczytałeś ?
     
  18. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli konsola prosi o aktualizację to chodzi o dashboard. Wgraj najnowszy czyli 9199 i ruszy bez problemu.
     
  19. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdzie go znajdę panowie ?
    ps.gdzie go znajdę na bank mam 1.6
    bo nagrałem kiedyś gre jak miałem 1.3 i wgrałem na Prototype 1.51 nie działało u mnie a u kumpla co miał 1.51 śmigało aż miło
    kiedy wgrałem 1.6 chodziły mi wszystkie gry UFC itp
     
  20. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
  21. Adek

    Adek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wyrabiam narywam to na płyte wkładam i pisze tylko Dysk z różnymi materiałami !!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum