1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Active.iso

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez yourblood, Maj 7, 2010.

  1. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    Witam
    Mam pytanie dotyczące active.iso . Mianowicie jeżeli mam iXtreme 1.6 a gre na wave 4 , lepiej zpatchować ją do wave 3 czy grać z active.iso ... nie chodzi mi o grę na live , tylko o zwykłe uruchomienie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wygodniej będzie spatchować na WAVE3.
     
  4. lozo55

    lozo55 Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    259
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sulecin, Poland
    wygodniej patchowac
     
  5. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  6. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    A mam jeszcze jedno pytanko ... czy przez spatchowanie psuję się coś z obrazem ?? Bo ściągnąłem Alan Wake i spatchowałem na wave 3 .... grę xbox odczytał ale nawet nie doczytał do menu bo był czarny ekran ... czym to mogłobyć spowodowane ... jak coś mogę wysłać obrazek z abgx360 i Alan Wake na wave 4 przed patchowaniem
     
  7. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Patchowanie nie zmienia nic w samej grze, a nic istotnego z punktu wczytywania w obrazie.
    Twój błąd wynika z czegoś innego
     
  8. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    No to o co może chodzić z błędem jeżeli w abgx 360 wszystko jest na zielono oprócz :
    Na żółto : Vide partion dose not match
    Stelth Status is uncertain
    Verification Failed
    There is no verified rip of Xex Crc coś tam coś tam
    Autofix Failed stealth is still uncertain
    Canntor chect SplitVid due to invalid or uncertain pfi/video
    Od czego może mi to nie działać w konsoli ??
     
  9. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co do błędów abgx zobacz tu : http://xboxforum.pl/iso-f31/wytlumacznie-bledow-abgx360-19483.html . A co do paczowania z wave 4 , 5 czy 6 na wave 3 dla 1.6 to nie polecam gdyż każda zmiana "oryginalnego" obrazu w tym przez np. paczowanie jest właściwie od razu wyłapywana podczas podłączenia się online i grozi to oczywiście banem . O wiele bezpieczniej poświęcić tą jedną płytę i nagrać activate.iso niż paczować grę .
     
  10. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    no to żeby już nie zakładać innych tematów to inne pytanie ... pare postów wyżej dałem to co mi wychodzi w abgx 360 ... podaczas przerobienia na wave 3 i odpalenia , xbox widzi Alana wchodzi czarny ekran , i zawiesza się konsola ... wie ktoś o co chodzi ??
    PS. Sprawdzałem te błędy z abgx i wg. nich powinno iśc normalnie
     
  11. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A po paczowaniu sprawdzałeś obraz w abgx ? Bo jeśli tak to abgx mógł naprawić paczowany obraz i stąd problem z odpaleniem gry . Po paczowaniu nie należy sprawdzać takiego paczowanego obrazu bo zawsze abgx wywali błędy i będzie próbował je naprawić . Po paczowaniu już tylko nagrywasz .
     
  12. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    a no fakt ... niestety sprawdziłem tym abgxem i dopiero nagrałem ....
     
  13. kanciol

    kanciol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wlkp
    mam xbox360 jasper. Nagrałem active.iso wkładma do napedu odpalam, widze chinskie znaki wyciagam płyte i wkladam gre. Na tym koniec gra niechce sie uruchomic, jest tylko odtworz dvd. Jest to na różnych grach począwszy od ACII ME2 itd. na drugiej konsoli gry śmigają bez problemu z active.iso. Co może być przyczyną?
     
  14. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Może w tej konsoli co gry nie chcą dopalić nie masz IX 1.6 tylko inny ? Albo spróbuj tak : włóż activate.iso poczekaj aż pojawi się napis "odtwórz dvd" nic nie wciskaj tylko wyjmij płytę używając przycisku "eject" na konsoli , włóż grę , poczekaj aż się załaduje , wduś "A" .


    _
     
  15. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    Czy jeśli na Alan Wake WAve 4 mam Na żółto : Vide partion dose not match
    Stelth Status is uncertain
    Verification Failed
    There is no verified rip of Xex Crc coś tam coś tam
    Autofix Failed stealth is still uncertain
    Canntor chect SplitVid due to invalid or uncertain pfi/video
    i zmienie teraz na wave 3 bez sprawdziania abgx to gra się uruchomi ??
    PS. Reszta all zielona
     
  16. Keubi

    Keubi Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pawłowice
    A ja powiem, że lepiej grać narazie z Active.iso - później zrobisz przeróbkę na nowszego i co? Spatchowane gry nie będą ci działały...
     
  17. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    ale ja nie mam zamiaru robić nowych przeróbek bo mam zbanowanego xboxa .... więc odpowie ktoś czy z tymi błędami zagram ??
     

Poleć forum