1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ad Hoc, Router czy Kabel.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Oski1919, Sierpień 30, 2011.

  1. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam.
    Otóż nie jestem pewien czy nie lepiej byłoby mi użyć kabla enthernet z komputera do Xbox'a lub Router'a niż sieci Ad Hoc, czy różnica może być zauważalna?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ad Hoc, najłatwiej, ale czy Ping będzie taki jak być powinien czy mogą być opóźnienia, dlatego zastanawiam się and kablem.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zalezy od odległości ale ping nie pogorszy sie, no moze maks 1-3ms z reszta co za problem sprawdzić, u każdego moze byc inaczej
     
  6. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Oczywiście, że router najlepszy. Tylko taki, który potrafi przekierować porty. Jak otworzysz port 3074 dla konsoli to będziesz miał "lepsze" połączenie z Xbox LIVE (szybciej, więcej serwerów). W ogóle w jaki sposób odbierasz net? Osiedlówka/3G/WiFi? Masz jakiś modem albo router już?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kazdy router potrafi otwierac porty ale otwarcie portow nie zapewnia wiekszej szybkosci tylko zapewnia polaczenie bezposrednie dzieki ktoremu inni przed NAT'em widza nas
     
  8. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No, właśnie.
    Wyskakuje, że problem z Nat'em czy jakoś tak, ale nie wiem co mam zrobić, bo połączenie jest przez Ad Hoc, a internet to PLAY Online w technologi HSPA, czyli nadającej się do gry (mam 60ms pingi na PC, a na Xbox'ie teraz widzę, że większość serwerów 3 kreski stabilne).

    Czy to mnie jakoś ogranicza?

    P.S. Czy jak dodam dane rozliczeniowe itp. to potem przychodzi rachunek z numerem konta bankowego i płacę?

    Pozdrawiam.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Musisz otworzyc porty na zaporze w windowsie lub po prostu wylacz zapore

    Co do rozliczen chodzi ci o konto xbl ? Jak tak to tam dajesz np karte kredytowa zeby ci bylo latwiej placic za gry czy tez golda ale rachunkow poczta nie dostajesz i najpierw placisz pozniej masz, dlatego to sie nazywa subskrypcja, a nie abonament
     
  10. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok, zaraz sprawdzę z zaporą.

    Czyli jak? Jestem nie pełno letni, więc wolałbym dostać rachunek i przekazać rodzicom do zapłaty, a sam bym oddał im gotówką.
    Czyli jak to działa? Ja podam numer konta i co dalej?
     
  11. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zapora wyłączone, problem trwa nadal.
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie dostaniesz rachunku to nie abonament tylko subskrypcja, najpierw płacisz pozniej dostajesz i nie wpisujesz numeru rachunku tylko karty debetowej lub kredytowej

    Ktora zapora, masz antywirusa z zapora ?
     
  13. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli np. mówię rodzicom aby podali numer konta, a potem on będzie wysyłał informacje o zapłacie czy jak?

    Mam Kaspersky'ego 2011, ale go wyłączam, tak samo wyłączam zaporę Windows.
     
  14. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Kupić live możesz jedynie przez konto PAYPAL lub w xboxlive dodając karte debetową. Nie ma żadnych przelewów. Skoro tego nie ogarniasz to poproś kogoś żeby zrobił to za ciebie
    Alternatywą jest też kupno zdrapki na allegro
     
  15. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    NAT nadal umiarkowany, jeżeli się nie mylę na konsoli Sony, jest to NAT 2, tak?

    Dziś chciałem spróbować mocy na moim <ironia> Super, z ostrym obrazem jak żyletka, telewizorze kineskopowym, który musi się rozgrzewać 30 minut aby obraz był dość widoczny do gry<ironia>, a więc robię to co zawsze aby się połączyć, dobra połączyłem się. Chciałem zagrać w RDR, dobra włączam, ale cały czas wywala, że znajdzie innych graczy, lub, że inni gracze nie mogą się ze mną połączyć, na tym telewizorze nie mogłem się rozczytać.
    No dobra, potem znajduje jakąś sesję, ale bam odłączono od Xbox Live, a na komputerze pokazuje, że IPv4 mojego połączenia (Play online) zmieniło się na lokalne, co mogę zrobić? (Jak zakupiłem Xbox'a też tak grałem, ale przy telewizorze nie było takich problemów), odległość od komputera to kilka metrów, tyle, że po między nimi jest jeszcze podłoga.

    Pozdrawiam.
     
  16. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wygląda na to, że zerwało ci połączenie Playa. Niestety na 3G tak już jest. O ile przeglądając stronki możesz tego nie odczuć to usługi, które wymagają ciągłego połączenia (XBL) będą się wywalać.

    BTW ty tylko wyłączyłeś zaporę dla połączenia sieciowego, to ci NATa nie ominie.
    Zrób tak:
    Kliknij Start > Pomoc i obsługa techniczna i wyszukaj hasło "Dodawanie definicji usługi" i z wyników kliknij "Dodawanie definicji usługi dla pojedynczego połączenia". Dodaj port wg wymienionych kroków. W zakładce Zaawansowane będziesz miał kilka połączeń do wyboru, wybierz to którym udostępniasz net do konsoli. Nazwij sobie na przykład XBL, port wewnętrzny i zewnętrzny to 3074, no i IP konsoli. IP dla konsoli musisz ustawić stałe, możesz to zrobić w ustawieniach połączenia sieciowego w Ustawieniach w dashoboardzie.

    Po tym zabiegu powinno ci zniknąć ostrzeżenie o NAT. Jakby coś nie zatrybiło to mów.
     
  17. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niestety, ale nie wyskakuje mi hasło "Dodawanie definicji dla pojedynczego połączenia".
     
  18. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  19. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  20. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A weź zrób jeszcze to samo na połączeniu Playa. W zaawansowanych wybierz je zamiast WiFi (ale to w WiFi zostaw też).
    W ogóle jakim sposobem przekazałeś net z jednej karty sieciowej do drugiej? Zrobiłeś mostek?
     
  21. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To znaczy z PC na Xbox'a 360? To sieć AD HOC.
     
Wczytywanie...

Poleć forum