1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Adapter USB 2.0 to SATA/IDE + ihas 124b + laptop, problemy, niski bufor

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez shk997, Październik 2, 2013.

  1. shk997

    shk997 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Jestem nowy na forum, ale czesto na nie zagladam czytajac i szukajac informacji co i jak ;)

    Zaczne od tego, ze niedawno zakupilem ihas 124b bez flasha, stwierdziłem ze sam to zrobie... Podłączyłem wszystko do stacjonarki i robiłem wszystko krok po kroku według instrukcji na forum. Wgrałem fw pod płytki Platinum RITEK-S04-66, wszystko pokolei robiłem, komputer sie zrestartował i wyglądało że jest idealnie. EEprom tez poustawialem tak jak trzeba. No i tu zaczely sie klopoty. Przepuscilem gre przez abgx ktory wykazal ze mam problem z ram/hdd/cpu (niestabilność czy coś takiego) z czym sie zgadzam bo faktycznie czesto pojawiaja mi sie bluescreeny. Mimo wszystko sprobowalem wypalic gre. Przy weryfikacji zaczely wyskakiwac jakies bledy Misc cos tam, nie pamietam.. Gra oczywiscie na xboxie nie dzialala, zawieszala cala konsole. Zmusilo mnie to zebym kupil adapter sata to usb, taki jak wszyscy polecali, zwykly najprostrzy, w niebieskim pudelku, zasilacz smiga juz drugi dzien i nic sie nie stalo (odpukać...) Podpiąłem wszystko do laptopa, wykryło nagrywarke w imgburnie też wszystko się pojawiło. Ustawiłem na lapku eeprom pod płytke tak jak powinno być, przepuściłem ten sam obraz przez abgx'a, zero błędów. Włączam nagrywanie, standardowo 2,4x prędkość i klikam wypalanie. Wyskoczył jakiś błąd w logu, dokładnie to: " set l0 data zone capacity failed - reason invalid field in parameter list " . Prędkość buforu była minimalna, a w statystykach u góry pisało 660 KiB's (0.5x).

    Powiem jeszcze, że wgrałem wcześniej inne fw bo myślałem że błędy na stacjonarce są spowodowane tym, że ja coś źle zrobiłem, znalazłem fw zrobione przez użytkownika Tomekzc, wraz z jego ustawieniami. Zaraz po tym przepiąłem nagrywarke do laptopa.

    Wczoraj w nocy odpaliłem nagrywanie tego obrazu który na laptopie był ok, nagrywało się to ponad 3 godziny, katorga.. Czy nalezy od nowa przerabiac konsole, czy cos poustawiac? Tomekzc w swoim poscie podrzucil, zeby ustawic bufor w imgburnie na 512mb tak zrobilem. Co jest powodem tej niskiej predkosci zapisu? Znajomy na zwyklej nagrywarce wypala gre w 20 minut...


    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Nagrywasz z prędkością 2,4, więc czego oczekujesz? Jeśli gra się dobrze wypaliła, to co płaczesz? To po prostu trochę trwa. Najpierw nagrywanie, a później jeszcze weryfikacja, ale na pewno mniej niż 3h ;)
     
  4. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    U mnie na lapku przez adapter usb wypalanie gry 45min veryfikacja 1in

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  5. shk997

    shk997 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mnie samo wypalanie trwało ponad 3h weryfikacji nie liczylem... Moze to zle napisalem wczesniej ale wlasnie tak jest... Na stacjonarce jak wypalalem to bylo znacznie krocej ale nie dzialalo :D

    a co do oczekiwania, to 2,4x to nie 0.5x więc wlasnie nie rozumiem czemu mam tak niski bufor, od czego to zalezy?
     
Wczytywanie...

Poleć forum