1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Adapter VGA - Component

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Piri, Styczeń 1, 2009.

  1. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    [​IMG]

    Czy kabel VGA mozna zastopic taka przejsciowka ? Oczywiscie mam kabel Component
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Masz na myśli, czy zamiast kabla VGA podpinasz do tego component i do LCD'ka przez VGA? Raczej tak, ponieważ są to wyjścia analogowe, tylko nie wiem jakie będziesz mieć rozdziałki (1920x1080 czy 1080i w tym sensie :]). A dzwięk?
     
  4. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Z dzwiekiem se poradze (wzmacniacz i jakies głosniki )
     
  5. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    To niedziała niestety próbowałem sobie w ten sposób podpiac pod lcd ps2 z racji wejscia component zajetego przez xboxa i niecheci do przepinania kabli .Kupiłem sobie componenta do czarnuli i taka przejscióweczke niestety niezadziałało.
     
  6. przemek191919

    przemek191919 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, czy przetestowaliście tą przejściówkę kabel component pod vga monitora?Jeśli tak jaki jest tego efekt.Pytam ponieważ jestem mocno zainteresowany kupnem.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź!
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    niebedzie mial 1080i jak cos bo przez vga nieodbierze full hd
     
  8. coconik

    coconik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wprowadzaj w blad! VGA spokojnie obsluguje 2048x1536 wiec FULL HD rowniez.

    Czy ktos podlaczal ta przejsciowke do oryginalnego componenta i monitora LCD? Interesuje mnie w rozdzielczosci 1920x1080, bo w moim Benq E2200HDA taka mam. Przez kabel VGA(nieoryginalny) obraz mam niewyrazny:( lecz z dobrym antialiasingiem:) Moze testowaliscie TEN monitor?

    Pozdrawiam
     
  9. Maciek797

    Maciek797 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    tez jestem ciekaw jest to alternatywa dla kabli vga ja za swoj bigben dalem 79 zl wolalem wiecej wydac i cieszyc sie obrazem a tym rozwiazaniem byloby o wiele taniej ;] czekam na odpowiedz czy i jak to dziala ...:D
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    coconik ale to nie jest prawdziwe full hd...jakby tak patrzec...to ja mam monitor ktory byl produkowany na dlugo przed tym jak HD weszlo w zycie,a max rozdzialka to 18cosxilestam wiec niby tez powinienem miec hd?


    analog ci niepusci wiecej niz ilestam,w pc to samo masz,DVI owszem bo to cyfrowe ale d-sub juz nie
     
  11. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    bullshit, component obsługuje 1080i oraz 720p, nie obsluguje 1080p... dyskusja o tym ile gier działa w 1080p już kiedyś na forum była, pomijając wasz sprzęt tv - w ciemno ryzykuje i powiem ze ponad polowa z was która ma tv "full hd" tv nie jest w stanie wyświetlić 1080p tylko 1080i

    jeśli ktoś nie rozróżnia "i" i "p" to polecam wikipedie

    do tego HDTV - Fakty i mity na temat 1080p

    do tego :p jeszcze zapytam czy jesteście pewni że taka malutka kostka jest w stanie zamienić obraz RGB w obraz YPbPr??? szczerze w to powątpiewam - moje zdanie: to shit jakiś jest i nie powinno to w ogóle działać po podłączeniu componentem do TV
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ta przejściówka nie będzie działać.

    VGA w konsoli xbox 360 wspiera 1080p, więc będzie działać taka rozdzielczość.

    A nie działa.

    Component w konsoli xbox 360 wspiera 1080p, więc będzie działać taka rozdzielczość. Problemy raczej będą po stronie TV.
     
  13. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    sorry, rzeczywiście masz rację :)

    ale

    podtrzymuję ;)
     
  14. Maciek797

    Maciek797 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    czemu nie dziala przecierz jest przeplyw sygnalu ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum