1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Adapter WiFi

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez ReXx, Czerwiec 16, 2010.

  1. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy ktoś zgłębiał jaki układ jest w środku? Czy istnieją jakieś podróbki tego urządzenia bo 200zł to trochę śmieszna cena?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    niema zamienników do xboxa jedyna opcja to ruter ustawiony jako klient i podłączenie konsoli kablem do rutera
     
  4. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Dokładniej to Access Point w trybie APC
     
  5. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    To "regenerator" sygnału i w tym przypadku nie jest potrzebny.
     
  7. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dokładnie to może być też router w trybie klienta :)
     
  8. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Raczej mało jest routerów z taką funkcją, więc pisze AP żeby nie kupił przypadkiem jakiegoś badziewnego routera który sam w sobie będzie lipny i na dodatek nie będzie miał trybu APC :p
    A tak konkretniej to najlepszym rozwiązaniem będzie TP-Link TL-WA501G albo TL-WA500G to praktycznie to samo ;]
     
  9. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    !Shibby z repeaterem to chodziło mi o to, że może wykorzystać access point nie tylko do X-a, ale również do wzmocnienia sobie sygnału wi-fi w pokoju, czy domu. Ja np. mam ac podpięty do X-a i wzmacniam sobie sygnał na jednym piętrze, bo główny router nie daje rady. Fajne są urządzenia, do których można wgrać "wolne" oprogramowanie takie jak openWRT. Ale to tak offtopowo :)
     
  10. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Konkretniej, jakie modele np. ?
     
  11. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    OpenWRT to trochę wyższa szkoła jazdy, ja osobiście zostałem przy tomato ;]
    Aviox
    Jak chcesz się pobawić linuxem to polecam WL-1600GL i tomato, to klon wrt54g i do tego tańszy.
    A jak masz więcej kapuchy to możesz pomyśleć np nad netgear wnr3500l łyka tomato OpenWRT i chyba nawet DD-WRT
    OpenWRT radze sobie na razie odpuścić ;]
     
  12. kurac123

    kurac123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chcę zakładac nowego tematu skoro istnieje juz ten.

    Mianowicie mam problem z tym śmiesznym urządzeniem. Objawia się to ciągle światłem czerwonym na adapterze. Nie jest to jeszcze tak tragiczne, bo z tego co wiem oznacza to gotowość do konfiguracji. Tutaj jednak pojawia się główny problem. Konsola nie widzi urządzenia (w sekcji ustawień sieci nie mam opcji wireless).

    Na tym się kończy "działanie" tego cudownego adaptera od M$.

    W sieci jest dużo poradników jak sobie poradzić z czerwonym światełkiem począwszy od przełączenie do innego portu USB lub zmiany konfiguracji, która nawet mi się nie wyświetla w konsoli.

    Pozdr
     
  13. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może masz zniszczone usb? Działa na nich jakiś Pendrive, albo mp3?
    Jeżeli tak to musisz się przespacerować do kumpla i sprawdzić czy u niego działa. Może być to wina konsoli.
     
  14. Kralek96

    Kralek96 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Witam, sorki jestem nowy i nie wiem gdzie mam się o to spytać. Kupiłem już kilka miesięcy temu XBOXA 360 Arcade i mam pewien problem. Otóż mam w domu router, a w internecie czytałem, że nie trzeba kupować adaptera tylko wystarczy podpiąć jakiś kabel. Podłączyłem ten kabel i nic nie działa. Babka w sklepie z konsolami powiedziała, że bez adaptera nie pójdzie (?) Proszę o odpowiedź, będę wdzięczny. Marcin
     
  15. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kobieta w sklepie mówi dużo rzeczy :p. Szczególnie gdy coś ma na sklepie no i może pofantazjować. Pamiętam jak naprawiałem Mikser. Chciałem dwie zębatki to dała mi cały zestaw (zębatki 10zł zestaw 25+) śmigła jakaś tam przekładnia czort wie co. Mówiła że bez tego nie zrobie i nie sprzeda mi oddzielnie. Kupiłem w sklepie obok. Mikser działa do dziś :p. Dobra koniec OT.

    Podłącz konsolę z Routerem kable RJ-45. Włącz komputer i wejdź w ustawienie routera. Zresetuj router. Na statystykach powinny się pojawić informacje że jakieś urządzenie jest podpięte. (ETH2 IP 182.168.1.x )
    Dalej robisz jak tu:
    http://xboxforum.pl/online-xbl-f165/siec-zmiana-nat-na-otwarty-6912.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum