1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Adres Mac problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tajemniczy, Grudzień 26, 2011.

  1. Tajemniczy

    Tajemniczy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Na wstępie chciałem zapytać jak sprawdzić adres MAC konsoli. Szukałem po forach i wiem ze musze wejsc w ustawienia sieci i tam powinno byc. Tylko aby to zrobic, konsola musi byc podlaczona do jakiejkolwiek sieci. Tu problem bo moj dostawca wymaga bym wpierw podal mu adres MAC, ktorego nie moge sprawdzic bo nie jestem podlaczony do sieci (mam nadzieje ze zrozumieliscie :) )

    Drugie pytanie jest odnosnie patcha. Wczoraj odpalilem Assassins Creed Revelations, konsola mi sie zaktualizowala. W mlodosci przez glupote przerobilem konsole, stwierdzilem jednak ze gry ktore mnie interesuja wychodza w takim odstepie czasu ze moge sobie pozwolic na 200zl wydatku. Patch skasowal mi przeróbke, moja konsola NIGDY nie byla podpieta pod internet, wiec czy dostane bana? Z logicznego punktu widzenia nie powinienem bo nie zostalem nigdy oflagowany, a mam wgrany "orygilany" soft.
    Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wystarczy, że podłączysz kabel do xboxa i routera. Wchodzisz w ustawienia sieci, skonfiguruj sieć, ustawienia dodatkowe, ustawienia zaawansowane i tam masz adres mac.
     
  4. Tajemniczy

    Tajemniczy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem polega na tym że podłączyłem a konsola wciąż nakazuje mi sprawdzić czy kabel jest podłączony... A co z drugim pytaniem?
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Może zły kabel. Po podłączeniu obydwu końcówek do xboxa i routera powinno wykryć, że jest połączenie. Nie dostaniesz bana.
     
  6. Tajemniczy

    Tajemniczy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje bardzo za odpowiedź, nawet nie wiesz jak mnie uszczęśliwiłeś! :) Ok idę sprawdzić kabel!

    EDIT: no niestety nie mogę się połączyć, próbowałem dwoma kablami i niestety nadal xbox nie widzi żadnego połączenia ;/
     
  7. Tajemniczy

    Tajemniczy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK temat do zamknięcia - problem rozwiązany! :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum