1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja 1.9.1?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez vaster, Sierpień 17, 2011.

  1. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, przerobiłem parę dni temu konsolę (z najnowszym softem) i wziąłem 3 gry. Między innymi Call of Duty Black Ops. Nie działało mi, cóż myślałem, że wina tkwi w aktualizacji (nie miałem jej, tzn brak awatarów itd. [nie pytajcie dlaczego :)]). Pobrałem dziś aktualizacje ze strony xboxa, okej jest awatar, ale nadal gra nie działa.
    Dowiedziałem się, że potrzeba aktualizacje 1.9.1, żeby grać tzw gry ap2.5.
    I tutaj jest moje pytanie.
    1. Czy jak ściągnę z internetu i wgram będzie działać wszystko OK?
    2. Czy ta aktualizacja LT 1.9.1 działa pod konsole xbox arcade?
    3. Nie jestem pewien, ale czy to jest zwykła aktualizacja (systemowa) czy to się właśnie nazywa przerabianie? (nie wiem jak to ująć)
    4. Jeżeli to zainstaluje to nadal będę miał przerobioną konsolę z najnowszym softem czy coś się z tym może stać ? Bo nie chciałbym stracić najnowszego softu, ponieważ wkrótce zaryzykuję grę na internecie.
    5.Jeżeli to jest to przerobienie (?) i nie działa mi Black Ops, tzn, że coś popsułem z najnowszym softem czy to 2 różne sprawy?

    Niektóre pytania mogą się wydać głupie, ale proszę o poważne odpowiedz.
    Pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    1)jak wgrasz 1.9.1 powinien dzialac ap25 i za chwile maja byc kolejne ms strasznie teraz dziala przeciw pirata
    2)dziala na wszystkie konsole faty wszystkie
    3)to co piszesz do upragrade dasha . przerobka polega na flashu napedu
    4)dash nie usunie ci przerobki 1.91 wiec nie masz co sie bac
    5)nie dziala ci bo wgrales najnowszy dash i zablokowal ci ap25 i musisz wgrac 1.91
     
  4. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak wgram ten dash (już wiem jak ktoś się nazywa :p) będzie ok?
    Masz może jakiś bezpieczny link do v 1.9.1?

    1. Co oznacza ms?
    2. Czy jeżeli mam przerobioną konsole mogę się obawiać?
    3. Mam najnowszego softa, jakie są szanse, że mnie mogą złapać na xbox live?
    4. Czy jeżeli mnie zbanują to tylko na xbox live - internet (tego się mało boję) czy mogą mi np. zablokować w jakiś sposób konsolę?
    5. Jeżeli nagram na pendrive np. ten dash 1.9.1 i podłącze do konsoli automatycznie mi zaktualizuje czy coś muszę usuwać? Bo dziś już aktualizowałem stąd. Czy to też 2 różne sprawy oprogramowanie a dash?
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nikt do przerobki jest na forum jak sie na tym nie znasz flash napedu bo trzeba rozebrac konsole i podlaczyc do pc wyciagnac klucz. jak wgrasz dasha czyli to co sie poruszasz w konsoli i flash napedu 1.91 bedzie oki
    ms - microsoft
    jak masz przerobiona mozesz dostac bana nie usuwalnego bana nie odrazu ale napewno kiedys
    nie bedziesz mogl sie podlaczyc do live juz nigdy na tej konsoli
     
  6. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli dobrze rozumiem i już mam przerobioną konsolę najnowszym softem to wystarczy, że wgram teraz tylko tega dasha 1.9.1 ta?
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jak masz najnowszego dasha i przerobke 1.91 nie musisz nic robic tylko grac
     
  8. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam najnowszą przeróbkę. Dash nie wiem jaki mam. Nie miałem w ogóle oprogramowania i ściągnąłem dziś, ale gry Cod BO nadal nie odczytuje.
    Masz może jakiś dobry link do tego dasha 1.9.1?
    Tak samo się go instaluje jak oprogramowanie? Tzn na pendrive, a potem jak włożę do konsoli zacznie się instalacja?
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jak masz przerobke 1.91 i najnowszy dash. a coda masz nagrywanego dlatej przerobki czy nizszej i masz dobrze wgranego patcha ap25 bo jesli to jest kopia na 1.1 to musisz to jeszcze raz nagrac z najnowszym patche przepuscic przez abxg360 na poziomie 3 i powino byc oki. jak najnowsza to 1.91 i albo nie masz orginalnego napedu z tej konsoli albo zle nagrana kopie
     
  10. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niezbyt rozumiem to co napisałeś, między innymi to.

    Przeróbkę - tak, ale dash nie wiem. Coda zamówiłem przy przerobieniu więc raczej nagrany dla mojej przeróbki. Pisze, że nie może odczytać płyty.
    Nie miałem oprogramowania i pobrałem (może przez to mi się coś popsuło? Jest taka możliwość?).
    Więc mam przerobioną konsolę i oprogramowanie pobrane z tamtej strony co podałem. Teraz jeśli możesz wyjaśnij co zrobić dalej, żeby móc pograć.
    Byłbym wdzięczny gdybyś napisał w miarę prosto :)
    Dodam, że inne gry działają i działały też jak miałem niewgrane oprogramowanie (co mnie akurat dziwi).
     
  11. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Dashboard ==> jest to interfejs konsoli (to co widzisz na ekranie, Zielone i tak dalej) by odpalic nowe gry musisz miec najnowsza wersje którą to możesz sciagnac z strony którą podałeś wyżej
    Przeróbka ==> Jest to zmodyfikowe firmware wgrywane do napędu by odpalały ci gry Piraty. (tzw. Ixtreme LT+v1.91) im nowszy Ixtreme tym większa ALE NIE CAŁKOWITA! gwarancja bezpieczeństwa na Xbox Live

    Microsoft jak wykryje przeróbke to blokuje dostęp to Xbox Live i tyle, dalej możesz grać na piratach ale tylko Offline.
     
  12. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    LINK
    Ściągałem to, czy ten dash jest gdzie indziej zamieszczony?

    Dzięki, o to mi chodziło. Jeżeli będę mógł grać offline to i tak nie jest źle ;)
     
  13. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jest takie cos chyba ze konsola uszkadza profil na ktorym grasz i kazdy tracisz savy i osiagi
     
  14. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem dziś oprogramowanie i savy nadal mam, avatar i osiągi.
    Ten link co podałem to jest ten dash?

    Czytałem też w innych tematach, że jak się źle aktualizuje to się traci możliwość grania w gry AP2.5 do czasu wyjścia nowego patcha? Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi?;)
     
  15. Gregigregi

    Gregigregi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poole/UK
    Mam 1.91 i dzisiaj zrobilem update do najnowszego dasha i wszystko smiga jak wczesniej.
     
  16. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak zrobić update albo skąd ściągnąć bo znaleźć nie mogę.
    Czy to jest to o czym pisałem? Tzn to oprogramowanie ze strony, które ściągnąłem? Plik nazywał się "SystemUpdate_13599_USB"

    Poczytałem teraz trochę i wynika z tego, że mam najnowsze przerobienie LT 1.91 i dash 2.0.13599.
    Co zrobić aby działały mi gry ap2.5? Czy być może płytkę mam źle nagraną?
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Abgx 360, na nowo nagrać
     
  18. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem nowy i mam bardzo małe pojęcie o xboxie. Stąd pytanie.
    Co to jest abgx360 i jak jest nagrać?
     
  19. Suszi22

    Suszi22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    abgx360 to program przez ktory przepuszczasz gry przed nagraniem na plyte w celu dogrania ssv 2 czyli by kopia byla bezpieczna w jakims wiekszym stopniu na live wejdz w wujka google wpisz abgx360 tutorial poczytaj dowiesz sie wszystkiego i jak skonfigurowac program by dokonywal poprawek w obrazie pozdrawiam
     
  20. vaster

    vaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej, tyle, że ja nie nagrywam płyt. Kupiłem ją. To znaczy, że wina gry czy jednak coś u mnie?

    Btw ten co mam dash 2.0.13599. to jest ten najnowszy?
    Bo czytałem, że przy najnowszym przerobieniu (takim jak u mnie - Lt 1.91) powinno wszystko działać z najnowszym dashem.

    Konsolę przerabiałem z tydzień temu z najnowszym softem, więc obstawiam, że mam LT1.91.

    @EDIT
    Mam konsolę xbox arcade i słyszałem, że nie da się jej przerobić LT 1.9.1, jeżeli tak to może dlatego nie mogę grać? Da się jakoś sprawdzić jakie mam LT?

    I jeszcze jedno pytanie, czy jak podłącze do sieci to samo mi się dobrze to zaktualizuje?
     
  21. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    jezu ty nie masz nawet pojęcia jaka jest różnica między LT+ 1.91 a dashboardem, nie wiesz czym jest abgx, nie chce ci sie szukać na forum )albo nie wiesz jak) więc jaki sens jest sie w to babrać i pewnie przez swoje szare komórki dostać prezent od ms
    (ms= microsoft) w postaci bana??
     
Wczytywanie...

Poleć forum