1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

aktualizacja BIOS-a nagrywarki

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez honda24, Czerwiec 29, 2009.

  1. honda24

    honda24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zwracałem sie juz z prosba o wyjasnienie w poprzednim poscie ale nikt nie odpowiedział:(nigdy nie aktualizowałem biosa w mojej nagrywarce(NEC DVD RW ND-3540A),a słyszałem ze musze do poprawnego nagrywania gier na x-a,sciagnałem z jakiejs stronki biosa,plik"k038.bin" ale nie wiem co z nim zrobic,jesli ktos by mogł napisac krok po kroku jak to zrobic,byłbym wdzieczny,z gory dzieki,prosze o wyrozumiałosc jestem tu nowy:eek:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mar_cin

    mar_cin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ełdezet
    skoro potrafiles napisac tu posta to wnioskuje ,ze google tez znasz....

    Wyniki 1 - 10 spośród około 548 dla zapytania k038.bin. (Znaleziono w 0,14 sek.)
     
  4. honda24

    honda24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    uwazam ze po prostu nie wiesz jak to zrobic i zasłaniasz sie googlami,jesli tak to po co wogole piszesz...?
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  6. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Skad takie info masz ze musisz ??
    Wg mnie nic nie musisz aktualizowac ale jak juz tak bardzo chcesz to masz linka ;)

    NEC ND-3540A - nagrywarka: dane techniczne i biosy - CDRinfo.pl


    Powodzenia
     
  7. honda24

    honda24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na forum ktos napisał ze musze aktualizowac,zeby poprawnie nagrywac gierki,zawsze przy zakanczaniu płyty "finalizing disc"wywala mi ją,wszystko było ok do czasu przeinstalowania windy i ktos napisał ze aktualizacja jest konieczna
     
  8. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    No to widocznie koles nie ma zielonego pojecia co pisze jak podal ci takie info ze musisz nowe FW wgrac do nagrywarki.
    Ja ci pisze ze nie musisz po prostu masz cos nie tak z winda jak juz sam napisales i wlasnie tutaj szukaj bledu .
    Zreszta nie wiem czy wiesz ale nowy wsad do palarki nie naprawi ci tego bledu tylko bedziesz mogl uzywac nowych nosnikow ktore nie byly dostepne gdy wyszla twoja wypalarka.
    Popraw winde i bedzie dobrze.
     
  9. Galan

    Galan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Akurat ja mu to poleciłem. Osobiście dotknął mnie ten problem co honde24, zaktualizowałem soft i wszystko działało jak należy, a honda wcześniej pisał że jest po reinstalce systemu więc to nie może być wina windowsa
     
  10. mar_cin

    mar_cin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ełdezet

    Kolego jakbyś chociaż wdepnął w tego linka to byś wyczytał co i jak ...
     
  11. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Posiadam tą sama nagrywarkę (ma już parę lat a nadal świetnie pali :) ) i muszę powiedzieć, że miałem kiedyś podobne problemy po postawieniu nowej windy z tym, że w programie NERO.
    Jestem zwolennikiem uaktualniania takich rzeczy wiec miałem już FW w wersji 1.04 - czyli najnowszy jaki jest do dziś dostępny.
    Próbowałem różnych rzeczy i niestety dopiero postawienie windy od nowa (choć tym razem był to zmodyfikowany xp ala vista) rozwiązało problem.
    "Ulepszonych" wind używam do dziś i osobiście polecam: XP PRO SP3 Se7en Style EYE CANDY lub XP PRO SP3 Blue Live + VistaVG Style
     
Wczytywanie...

Poleć forum