1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja biosu nagrywarki - problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wassyl, Kwiecień 5, 2011.

  1. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    • Witam wszystkich, zgodnie z instrukcją znalezioną na forum chciałem zaktualizować bios nagrywarki ponieważ wyskoczył mi błąd przy wypalaniu płyty.
      Posiadam nagrywarkę Samsung S162L i robie następujące czynności:
      1) Z strony producenta codeguys.rpc1.org - Firmwares ściągam najnowszy bios (2 mb, typ pliku:bin)
      2) Z tej samej strony pobieram program TSDNWIN
      3) Korzystając z tej strony próbuje dokonać aktualizacji Firmware upgrade method

      Niestety ściągnąłem juz pare razy TSDNWIN ale nie moge w nim zmienić typu nagrywarki na moją własną ;(
      Przykładowo ze strony producenta program TS ma wybraną nagrywarke SH-S202N SB01
      Każda inna wersja programu ma inną wersje.
      Dlatego też nie mam pojęcia co mam robić, szukałem TSDNWIN na mojego samsunga i nie moge znaleźć ;(
      PROSZE O POMOC ! Nie wiem co mam robić
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jakiego masz windowsa vista/7 ?
     
  4. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zwykłego windowsa xp professional
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A no patchowany bo samsung zbytnio nie udostepnia firmware do swoich nagrywarek bo czesto sa to oem'y innych producentow
    Patchowany dodaje nowe nosniki i region free dla dvd
     
  7. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Qazimodo, te strony co mi podałeś to ja mam :D:D Spokojnie mam dobrze ściągnięty bios ale chodzi mi o ten program, TSDNWIN, w nim nie moge zmieniać modelu nagrywark, każdy ściągnięty ma jakąś wersje nagrywarki ale nie moją, a to włąsnie przez ten program pat****e sie ten bios
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Cos masz namieszane bo u mnie bez problemu widzi nagrywarkę optiarc w lapku, a teoretycznie nie powinien
    A jaki blad ci wyskoczyl bo twoja nagrywarka juz moze miec na wykończeniu laser zwłaszcza jak wyskakuje blad przy zmianie warstwy
     
  9. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Taki błąd mi wyskoczył http://xboxforum.pl/iso-f10/blad-przy-wypalaniu-obrazu-czyja-wina-9364.html ,gra jednak działa ponieważ zgrała sie -płyta sie wysuneła na sekunde i wróciła - a błąd był w tej ostatniej fazie zgrywania ale wracając do tematu program TSDNWIN ma odrazu wychycić moją nagrywke czy trzeba tam ustawić ?(jakby co nie moge nić zmienić, nagrywarka zawsze jest tylko jedna)
     
Wczytywanie...

Poleć forum