1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja dasha i lt3.0. Potrzebuję pomocy.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez KviaT, Marzec 17, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    Zatem problem wygląda tak. Mam napęd liteon, dash 2.0.12625.0, przeróbkę xboxa lecz nie wiem jaką. Mam wypaloną płytkę ze skyrimem lecz bez aktualizacji. Gdy próbuję włączyć piszę że brak pobranej aktualizacji. Xbox nie jest podłączony do neta! A nawet jakby był to nie mam możliwości ściągnięcia bo w końcu to przeróbka. Wyczytałem w temacie skyrima że można aktualizacje wrzucić na skonfigurowanego pena przez USBXTAFGUI_v44 . I robiłem tak jak należy. Ale wyczytałem że musiałbym zmienić dasha na nowszego, a co za tym idzie cofnie mi przeróbkę x'a. I wszystko byłoby ok, poszedłbym do jakiegoś punktu z prośbą o przerobienie na lt 3.0. Gdzie oczywiście przed tym bym z neta zaktualizował dasha. Ale! No właśnie znalazłem to "ale".

    -Czy przypadkiem jeśli nie zaktualizuje dasha do najwyższej wersji to będę mógł się pożegnać z możliwością przeróbki?
    -Czy to prawda że jeśli zaktualizuje dasha i przerobię na LT 3.0 to moje stare wypalone gry nie będą działały?

    Czego mogę się spodziewać po aktualizacji? Mam sporo gier ( 30+ ) i nie chciałbym tego wszystkiego poświęcić dla skyrima. A opinie w necie są różne.

    Dodam że moja przeróbka wygląda tak : wrzucam płytkę (którą dostałem przy przeróbce)- odpalam - wyciągam - wsadzam wypaloną grę i gram. Może ktoś wie co to za przeróbka ^^.


    ps. jestem zielony w tym temacie a zależy mi na tym. I prosiłbym mnie nie odsyłać do innych tematów bo sporo czytałem ale dokładnej odpowiedzi na to nie mogłem znaleźć. Pozdrawiam!:love_heart:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    - Nie najnowszy dash nie blokuje możliwości przeróbki LT
    - Nie będą działały ale tylko te z AP25/XGD3 a Ty pewnie takowych nie posiadasz bo masz za starą przeróbke, XGD2 działają normalnie

    Nowy wygląd dashboardu, Masz pewnie Ixtreme 1.6 i te active.iso

    Najlepiej dasha aktualizuj z pendrive, bo jest najbezpieczniej .
     
  4. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    Czyli po przeróbce na lt 3.0 moje gry dalej będą działać bez problemu tak? Bo na tym mi najbardziej zależy :). Warto jest przerabiać od nowa czy lepiej zostać przy tej wersji? Bo jak mi nie zadziałają gry to się chyba potne. Płaciłem za nie 300 zł nie cały miesiąc temu. :p
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Są to gry XGD2 ? jeśli tak to muszą działać. Tylko XGD3/AP25 trzeba wypalać od nowa bo trzeba dograć topologydata pod LT+3.0
    Warto przerobić na LT+3.0 bo będziesz mógł pograć w najnowsze gry a nie tylko starocie ;)
    Z tego co wiem to na płycie tylko tak idzie rozpoznać czy gra XGD3 czy XGD2:
    http://team-xecuter.com/burnermax/burns.jpg
    Jeśli masz tak jak u góry "XGD2 Burn" to muszą chodzić i nic od nowa nie będzie trzeba wypalać.
     
  6. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    Właśnie problem w tym że nie wiem jakie to są gry :D. Cóż. Raz się żyje. Najwyżej będę pluł sobie w twarz przez pół roku jak mi nie będą działać :p.

    Jeszcze 2 pytanka:

    - skąd pobrać nowszego dasha i jak zaktualizować za pomocą pena?
    - czy przy LT 3.0 dalej jest system ze zmianą płyt? Tak jak to jest w przypadku mojej przeróbki?
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Sprawdź na tym zdjęciu które Ci podałem wyżej, jak są nagrane tak jak na zdjęciu "XGD2 burn" to będą chodzić, patrzysz od tej strony na której się nagrywa ;p

    - Tutaj masz link: http://www.xbox.com/system-update-usb
    Wrzucasz to na pendrive, podłączasz do konsoli włączasz i się będzie pytał czy chcesz aktualizować to naciskasz A
    - Nie wrzucasz kopie gry i odrazu odpala :)
     
  8. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    no niby wszystko fajnie :D. Tylko że na obu jest pasek. U mnie też on jest. Ale nie wiem do którego bardziej pasuje hahahaha :D
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wszystkie gry, które nagrałeś do tej pory będą działały, bez potrzeby ponownego nagrywania, bo masz starą przeróbkę, więc na 100% nie masz gier ap 2.5 lub XGD3, które byłoby trzeba nagrać od nowa (po przepuszczeniu abgx'em).
     
  10. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    ok dzięki ^^. Tak btw. Ten link do dasha nie działa :(
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  12. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  13. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    a sorry wielkie. Na innym necie i kompie działa. Pewnie znowu u mnie coś się zepsuło ;/ . Temat T/C ^^. Aktualka poszła. Teraz tylko muszę znaleźć serwis w którym mi przerobią :D Dzięki wielkie za pomoc ;)
     
  14. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  15. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Popatrz jeszcze dział Usługi może akurat ktoś będzie i na allegro. :)
    Pozdrawiam!
     
  16. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    znalazłem stronki w Gdańsku po 50 pln. Więc myślę że warto. W szczególności że jest od ręki. Nie mam zaufania do ludzi z internetu na tyle żeby wysłać konsolę :D
     
  17. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    Witam ponownie ^^. Jestem już po przeróbce i zmianie softu :) Wszystkie gry działają tak jak powinny. Lecz jest mały problem ze skyrimem. Gdy wrzuciłem 1 raz płytkę to odpaliło! Lecz wyłączyłem żeby zainstalować. Tak jak to robię z każdą grą. No i tu zaczęły się schody. Ponieważ wyskoczył błąd z odczytem płyty na 50+ % a teraz zawiesza się na 28%. Gdy próbuje odpalić to po prostu widzę czarne tło i xbox się zawiesza. Chyba że wyjmę płytę z napędu. Dodam też że płyta jest świeżo nagrana. Więc w bardzo dobrym stanie. I działała na początku. Wie ktoś co może być tego przyczyna?
     
  18. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Źle się nagrało pewnie, zobacz czy są plamki na płycie jak tak to nagrywaj jeszcze raz
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Skyrim spolszczony?
    O ile dobrze pamiętam - nie da się go zainstalować na dysku. Usuń grę z dysku (opcjonalne) i wyczyść pamięć podręczną konsoli.
     
  20. KviaT

    KviaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrzeszcz, Gdansk, Poland, Poland
    Dobra usunąłem pamięć podręczną ale dalej to samo. Gry nie mam na dysku bo był błąd. Wersje mam spolszczoną... Może masz racje z tą instalacja ale co mam teraz zrobić?
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    System-->Pamięć masowa-->najeżdżasz na Dysk twardy i wciskasz "Y"-->Wyczyść pamięć podręczną
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum