1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja dasha

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawcio999, Listopad 4, 2011.

  1. dawcio999

    dawcio999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zacznę od początku. Właśnie zczytałem mój firmware pod dosem i dowiedziałem się, że mam ixtreme LT, w jungleflasherze jest napisane tylko ixtreme LT, nic więcej, nie wiem jaka to jest wersja, mój napęd to Samsung ms28, teraz pytanie, czy jak chce zaktualizować dasha z pendrive lub płytki to czy muszę wracać do OFW, czy wstarczy zrobić update i później wgrać LT v2.01, przy okazji kolejne pytanie, bo natknąłem się na wątek o LT v2.01 i były tam posty, że niektóre gry im nie chodzą, czy mi to grozi? Czy ten LT v2.01 będzie mi chodził jak trzeba? Jak już mówiłem mój napęd to Samsung ms28
    Z góry dzięki za odpowiedź!

    EDIT: Jeszcze pytanko, jak wygląda pod DOSEM wychodzenie z Vendor Mode, tzn. np po udanym Write wystarczy wyłączyć konsolę czy jest jakaś komenda na to?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    jak pokazuje CI LT to masz zapewne LT v1, wgraj LT sammy v2.1, jak zaktualizujesz do najnowszego dasha to usunie CI przeróbke, i musisz od nowa, chyba ze masz spoof to wywali Ci błąd, podobno na ms28 są jakies problemy z nowymi grami, ms25 śmiga, po poprawnym wgraniu w DOS mozesz poprostu wyłączyc konsole
     
  4. dawcio999

    dawcio999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam następny problem. Wgrałem OFW i chcę zaktualizować dasha do 13604 przez pendrive, gdy wkładam pendrive włączam konsolę, uruchamia się aktualizacja, dochodzi prawie do końca i staje w miejscu, nie chce pójść dalej, o co może chodzić?
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  6. dawcio999

    dawcio999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jeszcze mam pytanie, ile miejsca potrzebuje dash żeby się zainstalować i czy jeśli nie mam wystarczająco miejsca to zatrzymanie tego paska może być tym spowodowane? Czy wystarczy pendrive 1gb na tego dasha?
     
  7. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    na pewno przez jakikolwiek brak przestrzeni nie jest spowodowane. malutko, nawet nie ma o czym gadać.
     
  8. dawcio999

    dawcio999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ściągnąłem 13599 i też w tym samym miejscu się zatrzymuje
     
  9. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    pewnie źle wgrałeś to na pendrive. odsyłam do poradników jak to robić, za pewnie są na forum.
     
  10. dawcio999

    dawcio999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakbym źle wgrał dasha na pena, to chyba w ogóle by się nie otworzył instalator, a nie zatrzymywał przy końcówce :/
     
  11. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    no to Ci więcej nie pomogę, chyba że ta płytka dalej siedzi z napędzie a źle wgrałeś tego dasha na pendrive.
     
  12. dawcio999

    dawcio999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam narazie żadnej płytki potrzebującej nowego dasha, chciałem go z pena zaktualizować, ale słyszałem o czymś takim jak reset dasha nie wiesz może jak to zrobić?
     
  13. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    niestety nie, poczekaj na kogoś kto się bardziej zna.
     
  14. dawcio999

    dawcio999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    jakim cudem, jak twój pendrive ma jednak 1gb ?
     
  16. dawcio999

    dawcio999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam memorkę 64MB, a pytałem się czy 1gb wystarczy na tego dasha jak powiedziałeś, że niewiele zajmuje. Czyli mój problem może rozwiązać podpięcie i skonfigurowanie pendriva 1gb? Jeszcze tylko mnie zastanawia czemu pasek instalacji zatrzymuje się i nic się nie dzieje zamiast pokazać komunikat o braku pamięci?
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    potrzeba kolo 200mb chyba wolnego miejsca wiec na pena sie zmiesci zobacz jeszcze aktualizacje przed 599 jesli wszystkie trzy nie ida i wyskakuje blad ze aktualizacja nie moze byc dokonczona tzn ze masz naped inny niz byl fabrycznie w konsoli
     
  18. dawcio999

    dawcio999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sęk w tym, że błąd nie wyskakuje tylko pasek aktualizacji się zatrzymuje i stoi w miejscu, ale jak mówisz, że trzeba 200mb to chyba to jest moim problemem, jutro pożycze od kumpla pena jakiegoś i sprawdze. Dzięki za odpowiedzi. BTW. A jeśli napęd jest inny niż fabrycznie to w jaki sposób dokonuje się aktualizacji?
     
  19. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    potrzebne jest miejsce na stałym dysku twardym,na pena CI nie zaktualizuje,bo jak go wyciagniesz ponżniej to co?? myslcie troche, dysk twardy Cie ratuje
    a jesli masz napęd nie fabryczny to musisz na czas aktualizacji włożyc taki co był fabrycznie
     
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na pena sie normalnie da tylko musi by skonfigurowany a jak hdd odepniesz to co ?? taki sam efekt
     
  21. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    tak jak odepniesz hdd to działa ale przy aktualizacji musi być podpiety hdd bo insataluje jakies głupawe dodatki, jak juz sie zainstaluje to sam dash zostaje w nandzie a bez dodatków sobie radzi
     
Wczytywanie...

Poleć forum