1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja Dashboard - błąd E71 podczas aktualizacji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Piciu29, Grudzień 13, 2010.

  1. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam przed chwilą dokonałem aktualizacji dashborda na najnowszy z pendriva w pewnym momencie jedna dioda zaczęła mrugać na czerwono i pojawił się błąd E71 na ekranie wystraszyłem się i wyłączyłem konsole, potem ponownie włączyłem i dashboard załadował się ten nowy z listopada 2010. Mam pytanie czy konsola może mi się teraz wieszać albo coś takiego, albo jak możę da się to naprawić jeszcze raz dając aktualkę, za wszelkie informacje dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    trzeba przytrzymac przycisk od synchronizacji padów przy włączaniu konsoli -usuwa nieudane updaty -jakbyś miał problemy
     
  4. Ssqrk

    Ssqrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zanim włączysz konsolę naciśnij i przytrzymaj taki mały, okrągły przycisk SYNC. Dopiero wtedy włącz konsolę, ale przycisk dalej trzymaj ;)

    Ups... Przegoniłeś mnie :p
     
  5. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dzięki za informację, ale jak mam wiedzieć czy te błędne aktualizacje usuneły się to się robi jakoś samo w tle czy możę jakiś komunikat wskoczy że coś zostało usunięte a takie pytanko ten mały przycisk trzymać przyciśnięty cały czas na włączonej konsoli i ten od włączania konsoli też trzymać cały czas czy tylko dotknąć aby się włączyła
     
  6. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    przycisk trzymac aż do rozwiniecia menu dashboardy autonaprawa robi sie w tle
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zalamujecie mnie. Ktos kiedys zle przetlumaczyl i wszyscy powtarzaja. Tamten trik usuwa nieudane updaty gier i resetuje ustawienia konsoli.

    Co do E71 w Twoim przypadku to wina tego ze byl pen z aktualizacja wpiety. Czasem jest tak po restarcie konsoli podczas updatu wiec nie ma sie czym martwic.
     
  8. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mówisz Dexter ze nie ma sie czym martwic, tak zastanawiam się czy taki bład nie będzie miał wpływu na działanie konsoli jakoś no bo jednak coś tam się nie powiodło jak kiedys uaktualniałem dashbord ten starszy co był też był pen wpięty podczas aktualizacji i wszystko poszło oki
     
  9. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Boże miałem te E71 kilka razy, wystarczy wypiąć pena usunąć z niego folder update i wszystko działa normalnie...
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wrzuc aktualizacje emulatora x1 na pena i odpal. Zrobi sie poprawnie a po restarcie tez bedziesz mial E71. Wiec nic nadzwyczajnego.
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    błąd E71 jest kiedy na pendrive w katalogu głównym jest plik default.xex. Normalnie E71 to błąd pamięci nand, ale w tym wypadku ten błąd nie ma żadnego negatywnego wpływu na konsole.
     
  12. Jaa

    Jaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Też mam ten problem przez to nie moge zrobić aktualizacji, bo za każdym razem jak jest pendrive w konsoli z akutalizacja wyskakuje e71 . Co mam zrobić ?
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. Jaa

    Jaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zwykła dvd moze byc ?
     
  15. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Zwykła CD też może być.
     
  16. Jaa

    Jaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na CD jak włączam konsole z płytką z aktualizacją w środku to nic sie nie dzieje normalnie sie włącza, nie chce się aktualizować ???
     
  17. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Włącz konsolę , włóż płytę i zamknij tacke. Jeśli nie da się zaaktualizować mogą być dwa problemy. Masz już tego , bądz wyższego dasha , lub coś źle nagrywasz.
    Aktualizacja dasha offline
     
  18. Jaa

    Jaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ok wyjaśnione, wystarczyło ściągnąć aktualizacje ze strony oficjalnej, a nie z linków jakiś przestarzałych ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum