1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja Dashboard - offline [2.0.8955.0+Avatar/UpdateSPY]

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Grudzień 29, 2008.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1. Ściągamy aktualny update - Kliknij aby pobrać lub inny.

    2. Kopiujemy/wypalamy wypakowany folder $SystemUpdate wraz z plikami na nośnik.

    Tak aby otrzymać poniższą strukturę:

    [​IMG]

    Instalacja
    3.1 - USB/Pendrive/mp3... - wymagany system plików FAT32
    Przy włączonej konsoli wkładamy pendrive do USB i powinien wyskoczyć komunikat, że dostępna jest nowa aktualizacja i czy chcesz ją wgrać, zatwierdzasz i instalujesz nowy Dashboard. Konsola na chwilę powinna się zrestartować i dokończyć proces instalacji.

    3.2 - Płyta
    Przy włączonej konsoli wkładamy płytę do napędu i wyłączmy konsole - po ponownym uruchomieniu konsoli, zostaniesz zapytany o uaktualnienie, zatwierdzasz i instalujesz nowy Dashboard.

    Jeśli po wgraniu aktualizacji wyskoczy błąd E71(błędna aktualizacja) należy:
    Przy wyłączonej konsoli naciśnij i przytrzymaj przycisk SYNC BUTTON(mały biały) po czym nadal trzymając włącz konsolę i nie puszczaj aż do momentu zalogowania profilu. Po tej operacji błędne aktualizacje powinny zostać usunięte

    Jeżeli nie dysponujemy odpowiednią ilością wolnego miejsca na instalację najnowszego dasha (mamy kartę 64MB, 128MB) to podczas instalacji zatwierdzamy tylko pierwszą aktualizację dotyczącą Dashboard, a gdy wyskoczy komunikat o braku wymaganych 128MB miejsca na karcie klikamy NIE. Wymagane jest jedynie 64MB wolnego miejsca na pliki tymczasowe!

    Aktualizacja offline nie zawiera kodeków divx - instalacja kodeków jest możliwa jedynie po podłączeniu konsoli do Live - INNEGO SPOSOBU NIE MA
    - Aktualizacja Dashboard nie ingeruje w żaden sposób save, dema, zainstalowane gry itp


    UpdateSPY
    - czyli baza aktualizacji. Wybieramy wersje jaką chcemy pobrać, a następnie klikamy Download i zapisujemy gdzie ma się pobrać dana aktualizacja. Działa na zasadzie *******. Download >> http://www.hb-released.com/download/xbox360/UpdateInfo/UpdateSPY.exe

    [​IMG]




    Aktualizacja NXE - z avatarami - wymaga minimum 128MB wolnej pamięci na dysku twardym lub karcie pamięci.

    Aktualizacja NXE Fall09_8955(najnowsza) FULL z avatarami - Kliknij aby pobrać

    Aktualizacja NXE 2.0.8498 bez awatarów - Kliknij aby pobrać



    Aktualizacja NXE - Bez avatarów - nie wymaga karty pamięci, ani dysku - Kliknij aby pobrać

    Instalacja aktualizacji NXE to proces nieodwracalny i w żaden sposób nie da się jej usunąć, można odinstalować jedynie avatary(128MB) z karty pamięci lub dysku twardego. Aby to zrobić:
    Wejdź w ustawienia >> pamięć, naciśnij Y i wybierz usuń aktualizacje.

    P. Czy można wgrać starszą wersję dashboard ?
    O. Nie można*

    P. Czy za wgranie aktualizacji offline mogę dostać bana na XBL ?
    O. Nie, aktualizacja offline jest w pełni legalna.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Posiadam xbox 360 Arcade z wgranym nowym NXE jednak nie mam wgranych avatarów. Czy jest możliwość dogrania ich ? Czy lepiej nie dogrywać gdy się posiada tylko kartę 256MB ?
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Oczywiście, że możesz "dograć" avatary. Instalujesz normalnie dasha z linku, który dałem powyżej i avatary powinny być :). Wymaga 128MB.
     
  5. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    A ja wam coś powiem. Dziś już zrozumiałem, że M$ to skur...
    - Po pierwsze. Ściągnełem sobie demo pewnej gry z xbox live. By ją uruchomić trzeba połączyć się z netem.
    No ale tu problem... wyskakuje "aktualizacja... 128 mega zajmie ple ple ple..." . I co tu począć, jak mam tylko 78 wolnego na karcie pamięci 256 mega... A nie będę usuwał Wormsów, N+ i innych fajnych dem... dla głupiej aktualizacji. I przez to nie mogę uruchomić tego nowego dema, bo ciągle aktualizacja wyskauje, a jak daje NIE, to mnie rozłącza z netem, z kolei przez to nie mogę włączyć gry...
    - Po drugie. Akcja "Dysk dla biedaków za 22 $ " niestety nie w Polsce. Poprostu sobie olewają naszą społeczność. Co to jakiś rasizm na tle narowodym?
    - Po trzecie. Polskie prawo zezwala na kopie zapasowe, ale niestety M$ wielki Pan mówi " Stracisz gwarancję jeśli przerobisz!!! Kupuj gry po 100-200 zł !!! " i tak my mali ludzie jesteśmy zmuszeni na słuchanie ich...
    - Po czwarte. Na forach niektórzy piszą, że mają wszystkie gierki oryginalne, i nie lubią jak ktoś się chwali kolekcją piratów. Chwile się zastanówmy. Czy podnieśliście kiedyś zgubioną rzecz z chodnika? Tak?! To jesteście przestępcami! Zgodnie z ustawą Polską wszystko co zgubione leży na ziemi/ w ziemi należy do Skarbu Państwa, więc podnosząc to, stajecie się złodziejami naszego kraju... Tak to można rozumieć z ustawy. Więc pomyślmy, wolicie okradać własny kraj, a wielkich potentatów USA i M$ nie?! To już parodia...

    Takie rozmyślenia mam na temat całego naszego życia :/ .

    Sorry za oftopic, wiem, napewno poleci do kosza. :)
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Super Avatary działają :D mam jeszcze jedno pytanie, a czy można usunąć same avatary a zostawić NXE ? i ile jest potrzebne miejsca aby pobrać i wgrać kodeki ?
     
  7. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    O ile wiem, to się nie da usunąć NXE (samych avatarów też chyba nie, przynajmniej ja nie wiem jak).

    Da się wgrać samego NXE z avatarami bez avatarów, wyjmując przed instalacjom memorkę/dysk (wyskoczy komunikat o braku miejsca i wgra się sam NXE bez avatarów do pamięci konsoli). Można też wgrać bez żadnego kombinowania NXE bez avatarów.

    Kodeki do DivX, nie zajmują dużo, bo ok. 2mb.
     
  8. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Mi avatary nie przeszkadzają tylko kupel mnie się pytał bo mu brakuje miejsca na karcie. Znalazłem u siebie opcję "Usuń aktualizacje systemu"(jest to w Opcjach urządzenia). Czy po wybraniu tej opcji odinstaluje całego NXE czy tylko avatary. Pytam się, bo boję się czegoś nie zepsuć ;)
     
  9. dzejzon

    dzejzon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja zrobiłem tak jak z opisem ale nie działają mi filmy dvx ;[
     
  10. Brouli

    Brouli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    żeby działały filmy musisz być połączony z XBL i włączyć film to ściągnie potrzebne kodeki
     
  11. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ha Apacer masz rację ale z tymi kopiami zapasowymi chyba jest tak ,że musisz mieć oryginał. Ale z drugiej strony to bez sensu bo skąd M$ wie że masz i oryginał i kopie ,zawsze mogą myśleć ,że masz tylko kopie.
    Głupie to i chore ale to M$ :/
     
  12. Kamilos

    Kamilos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy ten dashboard jest w języku polskim???
     
  13. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Kamilos a jak myslisz?? :eek:
     
  14. lisfox1

    lisfox1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    York
    Tak ma ma dostepny jezyk polski :)
     
  15. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam pytanie. Czy ktoś używał przy aktualizacji mp3 playera zamiast pendrive? :)
     
  16. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Działa i z mp3.
     
  17. lyczko1992

    lyczko1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Apacer szacun dla Twej osoby. Mądrze gadasz.
     
  18. ALMI

    ALMI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam

    mi też sie udało zainstalowałem z pendriva i działa wszystko ok tylko szkoda że update nie zawiera kodeków bo pooglądał bym sobiepare filmów avi...
     
  19. 3speed07

    3speed07 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2007
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    praga
    mám problem,s černala my obrazovka a piše tam E 80
     
  20. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  21. Tubson

    Tubson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sulejówek
    a czy avatary będę miał tylko wtedy jak się połącze z netem?? bo zainstalowało mi się to... w sensie nowy dash ale mam cień w postaci... i obrazków tylko kilka... czyli jakby avatarów nie było...
    jak je dograć skoro mam juz nowego dasha... bardzo proszę o pomoc.

    czy jeszcze raz muszę odpalać tą instalkę??
     
Wczytywanie...

Poleć forum