1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja dashboarda

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Gemini, Styczeń 10, 2008.

  1. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam na dysku twardym kompa uaktualizację dashboarda. Jest w postaci obrazu gotowego do nagrania. Nagrałem po czym wrzuciłem do xboxa. Xbox zakręcił i na tym skończył. Czy ktoś wie jak mam zrobić taką aktualizację?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Raikoh

    Raikoh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    274
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Uaktualizacja dashboarda

    A co to jest "uaktualizacja"? ;D

    To sie nazywa aktualizajca.
    Sciagnij obraz plty, wypal go uzywajac np clone cd, wloz plytke do x'a, wszystko powinno dzialac.
     
  4. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Uaktualizacja dashboarda

    Pobierz najnowsza aktualizacje ze strony xboxa i nagraj nawet neronem na plycie cd . Xbox odczyta jako plyte jako gre i wtedy dalej jedziesz tak jak komunikaty nakazuja . Wtedy masz zaktualizowana konsola :)
     
  5. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Uaktualizacja dashboarda

    Tak jak pisałem w pierwszym poście. Już mam aktualizacje. Nagrałem ją (by nero) i po włożeniu jej do xboxa konsola nie widzi tam nic i pisze "open tray coś tam"


    a co to jest "plty"? ;)

    Edit!
    Udało mi się! Dla tych którzy też będą mieli z tym problemy opisze co zrobiłem żeby zadziałało:
    - wylogowałem mój profil,
    - włożyłem płytkę RW z tą aktualizacją,
    - wyłączyłem konsole i ponownie ją włączyłem,
    - podczas załączania się konsoli - załączył się program aktualizacji dashboarda.
     
  6. Raikoh

    Raikoh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    274
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    Moj blad wynik z szybkiego pisania na klawiaturze, twoj z glupoty (nie obrazam cie, poprostu zadne inne slowo tu nie pasuje) :p
     
  7. Kromek

    Kromek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    Witam ja właśnie sciagnelem sobie nowego dashboarda i nic nagrywam i w iso i normalnie i w folderze i bez foldera i nic i uruchamiam konsole i wylanczam i wlanczam i wylogowywuje sie i nic nie chce wogole ruszyć ta aktualizacja.Jak to zrobic zeby sie uruchomiło i zaktualizowało?A dwa jeżeli mam już tego dashboarda wgranego to czy płytka z ta aktualizacja wogole odpali bo możliwe ze już mam tego dashboarda i nie odpala płytki??
    pozdrowienia
     
  8. Kromek

    Kromek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    aha prosił bym o jakieś foto może jak da rade jak to wypalić albo jakiegoś linka do jakiejś stronki gdzie to jest dokładnie opisane bo już chyba przeczytałe z 50 stron i nic ciągle nie chce mi sie to uruchomić!No chyba ze ja msze mieć konsole przerobiona na piraty albo coś innego żeby mi działało.Pozdro
     
  9. Mariusz512

    Mariusz512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2007
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    Musisz nagrac na plycie CD
     
  10. Raikoh

    Raikoh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    274
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    Moze sprobuj poprostu sciagnac inny obraz
     
  11. Kromek

    Kromek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    nagrałem na płytę i ciągle to samo czyli nic nie działa nic sie nie uruchamia ani nic podejrzewam ze już mam ta wersje dashboarda zainstalowana na konsoli i dlatego ona tego nie uruchamia ani nic.czy jest to możliwe??Pozdrawiam

    EDITT//
    Raikoh ściągałem z rożnych źródeł i nic nie wiem może coś źle robie albo poprostu mam to już zaktualizowane i poprostu nie rusza tego xbox bo już to ma.
    pozdrawiam

    Nie pisz postów pod sobą! /spiek200
     
  12. krv

    krv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2007
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Busko
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    Kurde mam taki sam problem jak Kromek... jedynie nie próbowałem nagrać na CD... ale wątpię żeby poszło...
     
  13. yotshimitsu

    yotshimitsu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2007
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    ja nagrałem na pendrive z cała strukturą katalogów i update poszełd, musi być cała struktura katalogów nie tylko sam plik.
     
  14. Kromek

    Kromek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    witam
    krv problem z ruszeniem jest taki ze przynajmniej u mnie ja już miałem wgranego tego dashboarda czyli ta wersje i dlatego mi nie ruszała nie chce startować czytałem gdzieś indziej na forum ze obojętnie na czym wypalisz powinno ruszyć ale chodzi o to ze jak już masz wgranego tego dasha to samo nie ruszy bo nie ma po co.Jak chcesz sprawdzić jaki on powinien być to sprawdź w konfiguracji system tam jest napisane jaka masz wersje jak masz wersje 6683 to ci nie ruszy bo to wersja jest nowego dasha.Tak wogole mam pytanie czy może ktoś wie czy może jest już nowy dashboard czy ten z grudnia jest najnowszy??pozdrawiam
     
  15. kuva

    kuva Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2007
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    nie opłaca się ściągać dashboarda jeżeli chodzi o tego z divx bo i tak będziesz musiał podłączyć się do xbox-live żeby ściągnąć kodeki żeby ci avi odtwarzało lub poprzez urządzenie które pozwala ci się łączyć z kompem bez rozbierania konsoli ale to już dla tych którzy lubią się bawić ;D
     
  16. Kromek

    Kromek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    witam ja mam nowego dashboarda i jakoś mi avi działa:D pozdrawiam
     
  17. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    przy ogladaniu avi jak masz x-a podlaczonego do live to wtedy ci sciagnie kodeki....
     
  18. wisba

    wisba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2007
    Posty:
    126
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Krk
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    A CZY JAKZROBIE AKTUALIZCJE I JAK BEDZIE MI POBIERAC KODEKI TO CZY MOGE DOSTAC BANA???/
     
  19. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Aktualizacja dashboarda

    nie osobiście to sprawdzalem bo tez sie bałem że bana dostane 8) Spoczko mozesz sciagac

    ...i wyłącz capslocka bo my nie jesteśmy ślepi...
     
  20. Mati_2006

    Mati_2006 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kurcze też miałem taki problem ale udało się dzięki :p)
     
  21. Melkorn

    Melkorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Polecam aktualizacje na pena wgrywać za każdy razem śmiga przynajmniej u mnie ale trzeba pamiętać aby był sformatowany w systemie plików FAT 32 oraz by katalog z aktualizacja wyglądał następująco $SystemUpdater i pliki w środku ponieważ jeśli pliki będą w pod katalogu nic się nie stanie. A wiec tak przygotowanego PEN wkładamy do USB i konsola powinna automatycznie rozpoznać aktualizacje.

    Pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum