1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja dashboardu a cicha aktualizacja a lt....

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kolumb3, Grudzień 2, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. kolumb3

    kolumb3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Witam.
    Wiem wiem...pewnie nie jeden napisze ze tematy juz były itp itd...szukacja...ale czytam i czytam..i porozrzucane wszystko ..chodz forum bardzo pomocne.

    Dzis na allegro zakupiłem x-a.
    Proszę o info czy aktualizacja dashboardu do wersji ...604, jest równoznaczna z aktualizacją tego pliku ..bin?(cicha aktualizacja)-aktualizacja przeprowadzona przez internet.
    Czy aktualizacja dashboardu przez usb lub cd eliminuje ryzyko cichej aktualizacji? czy w dashboardzie juz jest zawarty ten plik ..bin-dasha sciągnął bym ze strony mc.?-gdyby oczywiscie konsola nie była podłączona do internetu.
    I ostatnie pytanie czy lt.3.0 rozwiąze problem pomimo cichej aktualki?

    Prosze o normalne odpowiedzi..pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    No i widać, że żadnego z w/w tematów nawet nie ''przeleciałeś''.
    Jak tylko się podłączysz do XBL, to Ci te pliki pobierze... nie ważne jak wgrasz dasha.
    Jeżeli nie masz zamiaru grać przez neta, to wgrywaj aktualke przez pena itp...

    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  4. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    to jest główny powód wydania LT+3.0 = rozwiązanie tegoż problemu

    c4eva podaje: "This update is not being deployed via a SystemUpdate or TitleUpdate, but rather occurs in the background without any visual indication or prompt to the user. As such, there is no means by which it can be cancelled or avoided, other than not connecting to LIVE. If you’ve connected to LIVE in the past 24 hours, your system has likely already been updated with a changed DAE.bin."

    co jak lekko przetłumaczyć update idzie przez LIVE - a nie przez SystemUpdate czy TitleUpdate
     
  5. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Ostatnio instalowałem aktualizacje przez usb.Każda gra odpala
     
  6. aciddrinker

    aciddrinker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, trochę odgrzeję temat ale nie chce zakładać nowego.
    Otóż kupiłem konsole przerobioną z nie wiem jaką przeróbką ale po przerobieniu nie była podpinana do sieci więc domyślam się że nie ma żadnej aktualizacji niechcianej, bana itd.
    W związku z tym mam takie pytanie, czy instalacja nowego softu vel dashboardu spowoduje usunięcie przeróbki i wszystkich problemów z nią związanych, czy po aktualizacji będę musiał instalować najnowszą przeróbkę żeby połączyć się z XBL.
    dodam że konsolka to Xbox arcade więc dysku nie posiadam (jak narazie) no i to chyba wszystko.
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Żeby podłączyć konsolę do sieci musisz wgrać Dash'a 14719. Jakiego Dash'a masz teraz?
     
  8. aciddrinker

    aciddrinker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli chodzi o to o czym myślę (na razie jestem zaprawdę zielony) to mam interfejs główny 2.0.13604.0
    ogólnie aktualizację planowałem robić z pendrive'a albo z dvd, a dopiero później bawić się z łączeniem do sieci, za jakieś dwa tygodnie po nabyciu karty wifi do konsoli.
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakie masz LT?
    Sprawdź, po nagraniu gry XGD3, zgodnie z poradnikami:
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/

    http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-...updates-info#eb33d834312440f293b9032d6caa2e4b
     
    1 osoba to lubi.
  10. aciddrinker

    aciddrinker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po skontaktowaniu się z poprzednim właścicielem dowiedziałem się, że konsolka jest na LT 2.0
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  12. aciddrinker

    aciddrinker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki:) jeszcze tylko chciałem zapytać czy jest możliwość zflashowania (nie wiem czy wogóle w xboxie się coś takiego robi) na świeżo softu, liczę się z tym że wszelkie przeróbki itd zostaną utracone, ale mimo wszystko interesuje mnie możliwość gry online.
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Chodzi Ci o usunięcie przeróbki?
     
  14. aciddrinker

    aciddrinker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Usunięcie przeróbki o ile spowoduje ono powrót do "fabrycznych ustawień" czyli nie pozostawi jakichś przykrych konsekwencji. bo jeśli usunięcie przeróbki dalej nie pozwoli mi na granie online to zbyt wielkiego sensu te działanie nie będzie miało.
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Poszukaj odpowiedniego poradnika pod swój napęd:
    Artykuły

    Zawsze masz ryzyko bana przy modyfikacjach FW napędu. Fali banów nie było od 2009 roku.
     
    1 osoba to lubi.
  16. aciddrinker

    aciddrinker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze tylko takie zielone pytanie, rodzaj napędu znajdę w opcjach systemu czy po tabliczce z tyłu do tego dojdę?
    Jeśli dobrze zrozumiałem to mam nie usuwać przeróbki, tylko zaktualizować LT do 3.0?
    Pozdrawiam i baaardzo dziękuję za tak szybkie odpowiedzi:)
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  18. aciddrinker

    aciddrinker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko sprawdzone, dzięki, teraz postaram się już mniej naprzykrzać;)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum