1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja dashboardu a instalacja gier na HDD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lykanin, Marzec 12, 2011.

  1. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Witam.
    Od razu przepraszam za moją nie wiedzę ale mam takie pytanie.
    Kiedyś kupiłem konsole mianowicie w 2006r stary badziew wiem:D
    Praktycznie na niej nie grałem ale ostatnio postanowiłem ją odgrzebać i przerobić.
    Korzystając z kilku poradników na tym właśnie forum przerobiłem konsole na LT+.
    Konsola ma oprogramowanie w jęz. ENG. Jak wiadomo konsola stara więc nie mogę instalować gier na HDD
    i moje pytanie polega na tym czy jak zaktualizuje dashboard do najnowszego to czy będę mógł takowe gry instalować na dysku?
    Bo dość mocno denerwóje mnie to brzęczenie napędu przy odczytywaniu płyty..;/
    Jeżeli nie możliwe jest zrobienie tego w ten sposób prosze o jakieś wskazóki, poradniki jak to zrobić.
    Przydało by sie jeszcze abym miał w konsoli jęz. PL.
    Z góry dziękuję za jakie kolwiek porady ;]
    Pozdrawiam Lykanin
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    tak, po wgraniu nowego dashboarda będziesz mógł instalować gry na HDD i na pendrivach podłączonych do USB (na pendrivy jest ograniczenie do 16GB). Język zmienisz na polski bez problemu w menu konsoli.
     
  4. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Ok dziękuję Ci bardzo...
    Na razie nie mam naszego ojczystego języka w konsoli ale po aktualizacji dashboardu powienien być...
    A jeszcze mam takie głupie pytanie zmienia się może wygląd całego menu w konsoli bo narzaie mam takie [​IMG]
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    A może warto zastanowić się nad JTAGiem? Ja bym tak zrobił :)))) Mnogo kożyści. Na razie przemyśl i nie aktualizuj dasha. Napisz jaki masz teraz.

    EDIT

    Jeśli masz konsole wyprodukowaną przed 15 czerwca 2009 z dashem nie wyższym niż 7371 , to nic nie stoi na przeszkodzie. Najważniejsze to uruchamianie gier bez płyty i użytkowanie dysków większych niż 250GB.

    Wpisz w szukajke , to coś tam sobie poczytasz.

    Zmieni się wygląd.... diametralnie.
     
  6. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Właśnie nie wiem jaki teraz mam dash... ;/
    A że tak zapytam co to jest ten JTAG? :D
    I jak zaktualizować dashboard bez podłączania konsli do neta? :)
     
  7. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
  8. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Oczywiście że podziękuję :D
    To pomogło: Aktualizacja Dashboard - offline [2.0.8955.0+Avatar/UpdateSPY]
    Ale to już nie: co to jest: cygnos, jtag, freeboot, hoomebrew ?
    hehe:D
    A czy po tej aktualizacji dasha będę mógł śmigać w AC:B?
    I czy nie będę musiał na nowo konsoli przerabiać? :)


    EDIT:
    A czy możecie zapodać link to najnowszego dasha? Bo na forum widzę tylko jakiś z 2008 albo szukać nie potrafię:D
    Dziękuje z góry... :)


    A jeszcze mam jedno pytanie... Troche teraz czytałem o tych całych aktualizacjach i zastanawia mnie jedno...
    Skoro moje konsola przerobiona jest na LT+ i gdy zaktualizuje dasha do najnowszego to czy moja konsola nie zostanie oflagowana przy próbie odpalenia "kopi zapasowej gry" i czy będę mógł grać we szystkie dostępne gry?
    Bo czytałem że instalując np. aktualizacje z "Dragon Age 2" nie da się grać w COD BO i kilka innych tytułów?
    Proszę o odpowiedź bo już tak mi się pogibało w głowie od tego czytania o aktualizacjach że już nie mam pojęcia co robić...
     
  9. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Jeśli masz LT+ to wszystkie gry będą działać i nie oflagują Tobie konsoli. Tutaj chodzi o to , że najnowszy dash (12625) wprowadza AP2.5 do trzech tytułów COD BO , CODMW2 i HR , czyli mamy już 6 tytułów z AP2.5 (F3 , AC3 , NFSHP + tamte 3) i jeśli miałeś już to nagrane na płytkach to nie ruszą. Musisz zrzucić te gierki na dysk (zrobić obraz) , przelecieć ABGX i nagrać jeszcze raz , a tamte płytki powiesić sobie przy lusterku w samochodzie ;-)
    Jeśli masz 12611 lub 12625 , nie mając wgranego LT+ i uruchomisz grę z AP2.5 to wtedy oflagujesz sobie konsole.
    Najnowszego dasha jak i inne znajdziesz w mojej sygnaturze , jeśli jeszcze nic nie udało Ci się znajść.
     
  10. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Dobra juz wszystko znalazłem i przestudiowałem....
    Ale i tak dziękuje za pomoc...
     
  11. dawidmagolan

    dawidmagolan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jakiś rok temu dostałem bana na xbox360. Jak wgram najnowszego Dasha to czy ban "Zniknie" ?
     
  12. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ban nie zniknie, ale odblokujesz możliwość wgrywania gier na hdd.
     
  13. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Nie ban chyba nie zniknie :)
     
  14. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Ban nie zniknie - nie ma szans :) Odblokować możesz jedynie instalację gier na HDD
     
Wczytywanie...

Poleć forum