1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja dashboardu - problem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wojtek Mistrzu, Marzec 25, 2012.

  1. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Witam
    Czytałem już wszystko co się dało na forum, jednakże nic mi to nie pomogło, wydaje mi się, że przypadek mojego klocka jest nieco odosobniony. Tak więc. Niedawno kupiłem przerobioną konsolę (niestety nie wiem jaka wersja LT) i zdążyłem pograć sobie ze 2 m-ce w Fight Night Champion oraz Dirta 3, z nudy wziąłem się więc za wypalenie FIFY 12. No i nastał problem, bowiem kiedy świeżo wypaloną wsadziłem do konsoli, niestety zaakceptowałem monit o aktualizacji, który od razu wyskoczył, aktualizacja oczywiście zawiesiła się i teraz za każdym razem, gdy wchodzę w konsolę wita mnie bardzo dobrze znany zapewne ekran, informujący o tym, że nie można odczytać aktualizacji z płyty i kod błędu. :subdued: Dodam, że moja konsola nie jest podłączona do Internetu i nigdy nie była podłączana "za mojej kadencji".
    Według instrukcji, najpierw ściągnąłem aktualizację na pendrive z oficjalnej strony xboksa. Próbowałem dużo razy na różnych pendrivach, nic z tego, konsola nie reaguje (uprzedzam pytania: nagrałem poprawnie, pendrive sformatowany fat32, folder $systemupdate wgrany). Następnie ściągnąłem aktualizację na CD/DVD i także postąpiłem poprawnie wg instrukcji, myślałem, że skoro mam plik default.xex to konsola to odczyta jak trzeba. Dodam, że nagrałem to na pustej płycie DVD+RW, bo innej nie miałem pod ręką (z tego co wiem to xbox czyta takie płyty bez problemu). Niestety także zastałem kompletny brak reakcji. Nie mam żadnej nowej oryginalnej gry pod ręką, jak mówię, konsolę kupiłem niedawno i zdążyłem pograć tylko w 2 gry, nagrywane.
    Czy ma ktoś jakiś pomysł? Połączenie się z Internetem raczej odpada, bo mam hasło, a nigdy się jeszcze nie łączyłem (a xbox teraz jest warzywkiem, kompletnie na nic nie reaguje, poza tym, że kiedy wsadzam i wyjmuję pendrive albo płytę to na chwilę wyskakuje pasek aktualizacji, ale nawet nie drgnie i się od razu wyłącza). Czy gdyby udało mi się jednak wgrać jakimś cudem tą aktualizację to NA PEWNO straciłbym przeróbkę? Czy zachowanie xboksa chociaż po części jest normalne? O co tu chodzi. Proszę o pomoc, bo naprawdę jestem skołowany, a jestem w kwestiach konsol kompletnym żółtodziobem. Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ściągnij dashboard 13142 i 13599, jeden z tych dwóch powinien pójść.

    Jaki masz napęd i jaka data produkcji?

    Jeśli aktualizacja przejdzie to napewno flasha już nie będzie.

    Wysłane z mojego LGP920 za pomocą Tapatalk
     
  4. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Żeby aktualizacja się załączyła musisz posiadać taki sam dashboard który zaczął się wgrywać a jest to 13599 .
     
  5. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    A spróbuj tego. Jak włączasz konsole to przytrzymaj od razu guzik od wykrywania padów(sparowania)
     
  6. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Lite-On 2008-01-07. Czy moglibyście polecić mi jakąś stronę, z której mógłbym ściągnąć starsze oprogramowanie? Bo nie mogę znaleźć, gdyż najwyraźniej swojego czasu wszyscy pobierali wówczas aktualne oprogramowanie ze strony xboksa. Zwykle nie proszę o takie rzeczy, ale naprawdę nie wiem gdzie to znaleźć. Wsunąłem płytę do napędu mojego komputera, faktycznie tytuł płyty to 13599, próbowałem nagrać folder $systemupdate stamtąd, ale oczywiście nie dało rady ;)
     
  7. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dasha dowolną wersje da się najlatwiej wpisują ją w google:)spróbój z pena 2.0.13146.0 o ile miałeś niższy lt ci usunie napewno ale się powina konsola odblokować jak masz spoorfa napędu może być problem
     
  8. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Ściągam właśnie 2.0.13146.0, które mi poleciłeś. Nie potrafiłem znaleźć, bo wpisywałem bez tej dwójki i zer. Dlaczego akurat ten jest w mojej sytuacji lepszy, niż 13599 i czy jest jakikolwiek sposób, żebym nie musiał robić potem tej przeróbki jeszcze raz?
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jeżeli aktualizacja przejdzie to i tak przeróbkę stracisz. Nieważne czy wgrasz 13146 czy 13599.
     
  10. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale dash będzie mu działał a konsola na flash i tak ponowny
     
  11. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Dzięki wielkie za pomoc, zainstalowałem przez pendrive aktualizację 13599, tamta nie działała. Przeróbka mi się cofnęła, ale na szczęście klocek już nie jest warzywkiem, także 25 zł i oddam go na przeróbkę albo sam pokombinuję. Jeszcze raz dzięki!
     
  12. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przed flashem sobie zrób do dasha 14xxx bo zapewne lt 3.0 będzie miał chyba ,że masz hitachi albo samsunga i fatke
     
Wczytywanie...

Poleć forum