1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja do LT+ napęd Liteon 93450c v3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez yasper, Marzec 6, 2011.

  1. yasper

    yasper Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! dane xboxa:
    -napęd 93450c, produkcja september 2009,
    -produkcja konsoli: 2009.09.27
    -dashboard: 2.0.8955

    Sytuacja jest taka, że oddałem kiedyś tego xboxa do przeróbki, ale nie otrzymałem DVD-key'a ani też informacji jaki firmware tam jest (podejrzewam, że może to być ixtreme 1.6 albo LT). Stąd parę moich pytań
    1. Jak mogę sprawdzić jaką mam przeróbkę?
    2. Jak wyciągnąć klucz bez zewnętrznych narzędzi
    3. Jak zasilić napęd bez zasilania go z konsoli? (w manualu JF jest informacja, że odłączenie napędu jest logowane przez konsolę, więc chciałbym tego uniknąć)
    4. Czy są zmiany odnośnie do flashowania przy pomocy nowej Bety JungleFlasher'a?
    5. Czy muszę przy tym napędzie ciąć ścieżki?

    Mile widziane nowe tutoriale konkretnie do tego napędu

    Pozdro!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    zasilić musisz z konsoli jeśli nie masz ck3......zmian wielkich nie ma ale jeśli nie masz pojęcia jak to zrobić przy cięciu ścieżek albo POGO MO THOIN to odradzam....bo szkoda konsoli...reszta w dziale firmware napędów....
     
  4. yasper

    yasper Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z cięciem ścieżek nie będę miał problemów. A jeśli chodzi konkretnie o moją wersję x'a to trzeba ciąć ścieżki tak? i czy z każdej wersji ixtreme mogę wyciągnąć klucz? zarówno z 1.6 jak i z LT ?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak masz 1.6 to nie trzeba....w jungle flasher dummy from ixtreme klikasz
     
  6. yasper

    yasper Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok zasilanie wziąłem z obudowy zewnętrznego dysku twardego. Jeszcze jedno - czy możesz potwierdzić czy schemat z tego linku http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/zasilanie-napedu-xbox-360-z-komputera-83840.html wtyczki do napędu jest prawidłowy?

    EDIT:
    Wszystko poszło gładko dla zainteresowanych linki, które mi się przydały:
    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html
    http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/zasilanie-napedu-xbox-360-z-komputera-83840.html
    http://jungleflasher.net/downloads.html
    http://www.ixtreme.net/announces/lt-v1-1-now-available-t6866.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum