1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja firmware do lt 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gnoyek, Październik 5, 2011.

  1. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Mam pytanie. Kupiłem konsole xbox slim 4gb z wgranym fw lt.1.92 chciałbym wrzucić sobie lt 2.0 (wiadomo gow3,rage itd)

    I tu rodzi się pytanie. Bo przeczytałem już tutaj masę komentarzy i już mi sie mota. Do sedna.

    Czy potrzebuje PROBE?

    Czy wystarczy tylko podłaczenie napędu przez sata do PC i wgrywanie oprogramowania? Klucz napędu też mam od klienta który sprzedał mi konsolę.

    Jeżeli wystarczy tylko pod sata do kompa to ok. Tutorial jest napisany łopatologicznie i dziecko by sobie poradziło.
    A jeżeli probe to niech ktoś mnie nakieruje co i jak i dokładnie jakie tutki do tego.

    Proszę o odpowiedź osób co się znają a nie pseudo znawców.


    aaa i komentarze typu poszukaj na forum, nie rób sam bo uwalisz itd darujcie sobie i nie bijcie liczników :):)

    Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ponawiam

    niech pojawi się jakiś spec i odpowie


    dla mnie wystaczy same odpowiedźi tak albo nie :)
     
  4. minibigii

    minibigii Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rawicz
    Jeżeli masz klucz to nie potrzebny Ci probe bo probe służy do wyciągnięcia klucza a jeżeli już masz to pikuś. :)
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Podłączasz napęd po komputer przez sata i wgrywasz.
     
  6. jul

    jul Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wawa
    @Gnoyek - gdzie masz ten tutorial? bo mam taka sama sytuacje
     
  7. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    yyy

    Ale ja mam konsole SLIM 4GB

    jeden typek mnie nastraszył że nie dam rady sam go zaktualizować że coś tam jest potrzebne.. To prawda??

    czy moge wgrywać śmiało>??

    Dodam ,że wersja napędu mojego w konsoli to DG-16D4S
     
  9. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Do Twojego napędu LT 2.0 ma status in testing także i tak musisz się wstrzymać...
     
  10. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha ok

    a mógłbyś wskazać mi źródło co bym mógł sobie od czasu do czasu odwiedzać i sprawdzać czy już jest git?

    Jak już wyjdzie oficjalnie do mojego napędu to czy powstanie tutaj jakiś tutek??
     
  11. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
  12. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzięki bardzo :) jak to dobrze pogadać z kimś mądrym :):)

    Pytanko kolejne. Czy do slimów aby wgrać nowe fw trzeba robić coś specjalnego (czyt. stykanie czegoś na scalaku aby odblokować napęd czy takie tam) czy ogień przez jungle flasher i tyle??

    Powstanie jakiś tutek oddzielnie na klocki slimowe ??

    tylko też prosiłbym o łopatologiczny :)
     
  13. rules

    rules Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, ja mam również problem tego samego typu i prosiłbym o konkretną odpowiedź bo po przeczytaniu kilkudziesięciu stron na różnych wątkach powoli sie gubię:/ Mam slima 9504 z czerwca 2010r ktory po dashu stał sie 0272. Zrobiłem w serwisie w krakowie flash pod koniec wrzesnia, dostałem KEY a dokladnie te pliki (dummy.bin; LITEON_CFW.bin; source.bin) został mi wgrany flash 1.92a. Mam dasha 13599.
    I teraz kilka pytan ponieważ chciałbym wgrac lt2.0 juz sam:
    -jak bedzie wyglądał po koleji proces flashowania (można ogólnie skrótami ponieważ jakieś tam pojęcie juz o tym mam)?
    -czy mam zablokowany napęd czy mogę odrazu przystąpić do flashowania?
    -czy mogę to jakos sprawdzic np w JF (chodzi mi czy da sie tylko sprawdzic czy jest zablokowany i w razie czego wycofać sie z calego procesu)?
    -jesli jest zablokowany to czy sa jakies problemy podczas zabawy z resystorem?
    Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziekuję.
    (proszę bez rzucania sie że było bo wiem o tym duzo juz czytalem ale sami wiecie jaki sie syf robi w postach i kazdy pisze cos innego)
     
Wczytywanie...

Poleć forum