1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja firmware, LiteOn z 2008 r.

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez mat01, Grudzień 26, 2010.

  1. mat01

    mat01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam, mam IX 1.51 ale chce wgrac LT+ wiec pojawia sie tu pytanie. Czy moge to zrobic bez tego calego sprzetu ktory jest w poradniku, tylko podlaczyc pod komputer naped? Bo nie znalazlem zadnego poradnika do aktualizacji, tylko do wgrywania poraz pierwszy. Z gory dzieki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. janek123

    janek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    nie potrzeba żadnego sprzętu wystarczy kabel sata i zasilanie z konsoli podłączasz dysk pod kompa odpalasz JungleFlasher potem dvdkey 32 następnie odłączasz napęd od zasilania i podłączasz i klikasz dummy from ixtreme zapisujesz wszystkie pliki a pozniej modyfikujesz i wgrywasz za pomocą dosflasha ale o tym są już poradniki;) mam nadzieję że pomogłem:)
     
    1 osoba to lubi.
  4. mat01

    mat01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A moglbys dac link do poradnika? Bo tutaj sa tylko takie jak wgrac pierwszy raz. Naped ma byc podlaczony do konsoli i jednoczesnie do komputera?
     
  5. janek123

    janek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  6. mat01

    mat01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dziekuje za pomoc, jak bede czegos potrzebowal, to odkopie temat ;)
     
  7. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dołączę się do tematu, ponieważ nie chcę zakładać nowego.

    Kiedyś miałem konsole z liteonem v1, mam na kompie kopie plików zczytanych bezpośrednio z napędu (Dummy, Identify, Inquiry, Key). Sprzedałem, zapomniałem i nie jestem juz trochę w temacie flashowania. Zatęskniłem za Xboxem i na dniach kupuję sobie nowego (używanego ;)), tym razem z liteonem v2 lub v3. Nie chcąc wysyłać go obcym ludziom i płacić paredziesiąt złotych postanowiłem, że przerobię konsolę sam we własnym domu jak za dawnych czasów. Niestety nie chcę ryzykować i brać się za cięcie scieżek, bo się na tym po prostu nie znam.

    Moje pytanie brzmi:

    Czy mogę wgrać klucz z napędu v1 do v2 bądź v3? Jeśli tak to czy jest to bezpieczne bo nie ukrywam, że kupuję konsolę głównie z myślą o graniu online? Tamta stara konsola, z której mam wciąż klucz jest juz z pewnością zbanowana po ubiegłorocznej fali banów dla osób z iX 1.6.
     
  8. bruck7

    bruck7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sędziszów
    trzeba ciąć o ile się nie mylę
    lepiej daj konsolę do jakiegoś serwisu
    niektóre od ręki przerabiają:D
    ja jeżdżę do skarżyska bo tam koleś profesjonalnie robi
     
  9. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ciąć trzeba, żeby wydobyć klucz z nowszego napędu, a nie, żeby wgrać do niego klucz... przynajmniej tyle pamiętam. Z reszta mój przyszły xbox jest juz przerobiony ale nie na lt+, a gość zapodział gdzieś klucz.
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To zapytaj się jaką ma tą przeróbke. Jeśli nie ma wgranego LT to sam sobie zrobisz bez tych jak mówisz cięć i urządzeń
     
  11. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie chodzi mi o wydobycie klucza z nowego napędu, bo wiem, że do tego trzeba ciąć ścieżki, chce wgrać do niego klucz ze starszej wersji napędu, a wtedy to tylko jungleflasher + dosflash i jazda. On ma LT, ja chce zaktualizować go do LT+ 1.1. Problem w tym, że on nie ma klucza, a ja mam... tyle, że do pierwszej wersji napędu liteon. Powiedział mi, że jego konsola jest z września 2009, wnioskuję po tym, że jest to liteon v3. Gdzieś czytałem, że można wgrać klucz z innego napędu ale bezpieczne do liva jest to tylko wtedy gdy zgadzaja się modele napędów, firmware nie ma ponoć znaczenia. Nie jestem pewny i nie chcę ryzykować, bo co jeśli wymaże oryginalny klucz i zastąpie go swoim jeśli okażę się, że to niebezpieczne, albo nawet nie możliwe.... konsola udupiona.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    co to za herezje? nie da sie wgrac klucza od innego napedu/konsoli! Kazdy klucz jest unikatowy dla danej konsoli i wgrywajac go do innego napedu sprawisz ze konsola przestanie czytac gry i bedzie sie nadawac na smietnik.
     
  13. kowalmisiek

    kowalmisiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja mam pytanko co do aktualizacji firmware. Kolega ma chyba ixtreama 1.6 ale nie jestem tego pewien. Wszystko mu chodzilo do pojawienia sie NFS HP, Nowego assasina itp. Tak jak kolega strone wczesniej napisal wystarczy mi tylko zaczac od 10 miejsca z poradnika robic? Czy bedzie mi cos jeszcze potrzebne poza wyjeciem z konsoli napedu i podlaczenie go do komputera? Np ten key.bin?
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Potrzebujesz plik dummy.bin wyciagniesz go przez JF klikajac na dummy from ixtreme:)
     
  15. kowalmisiek

    kowalmisiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jeszcze jeden problem co do oprogramowania DosFlash i JungleFlasher. Sciaglem najnowsze wersje tych programow i wywala mi ciagle blad zwiazany z sterownikiem portio.sys. "Can't install portio.sys driver!". JungleFlasher po wypluciu tego bledu sie wlacza ale czy dziala jak nalezy to nie wiem a co do DosFlash to nie wiem co zrobic.
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W katalogu JF masz tutorial w .pdf
    Odpal go i poczytaj sobie. Jest tam opisana sprawa z tymi sterownikami oraz flashowanie krok po kroku
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  18. kowalmisiek

    kowalmisiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmm wszystko fajnie. Przeczytalem to co pisze w pdf'ie i tam niema nic co mi pomoze przy tym portio.sys. Mi wywala blad tego typu ze windows nie chce zainstalowac tego sterownika bo nie jest podpisany cyfrowo i wywala. Co to znaczy recznie zainstalowac sterownik? PS ktore jest ixtream najlepszy do nowych gier?
     
  19. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  20. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To chyba u ciebie słabo z angielskim. Zajrzyj na strone 178
    Co do przeróbki, to wgrywaj najnowsza - lt+ 1.1
     
  21. kowalmisiek

    kowalmisiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczytalem instrukcje i robilem wszystko zgodnie z nia ale nie udalo mi sie dalej. Pod koniec pisze zeby podac plik i podaje ten bo innego w tym folderze niema "portio32.inf". Mi jednak jest potrzebny plik portio64.inf bo mam system 64bit. Jak wlaczam tamto to nic sie nie dzieje i wola od nowa o sterownik zeby podac jego lokalizacje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum