1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja Firmware -> System Error E71

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Taczan, Kwiecień 23, 2011.

  1. Taczan

    Taczan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam następujący problem.

    Zaktualizowałem Firmware w swoim Benq z iXtreme 1.41 do LT+ 1.1
    Użyłem Dosflash'a 1.7 oraz JungleFlasher v0.1.182 Beta pobrenego ze strony źródłowej.

    Firmware LT+ 1.1 pobrałem stąd:
    Link: IXtreme LT+ 1.1 Lite Touch Firmware Download w/ AP25 Support : iXtreme LT Lite Touch Download
    Wybrałem wersję ALL, w paczce był jeden plik z dopiskiem Benq, to też go użyłem.

    Szedłem za poradnikiem który znajduje się tutaj: Jak wykona? flashowanie nap?du Benq w Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl

    Użyłem do tego kabla SATA podłączonego do komputera z płytą główną z chipsetem VIA 8237R Plus

    Wszystko poszło świetnie, złożyłem konsolę do kupy, włączam - działa.

    Ściągnąłem grę Mortal Kombat - wyskoczył monit o wymaganej aktualizacji dashboard'u - ok.
    Ściągnąłem go stąd:
    Link: Zaktualizuj oprogramowanie konsoli
    Który znalazłem w temacie -> http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/update-dashboardu-90126.html

    Wypakowałem na Pendrive, włożyłem do konsoli, która była bez płyty, lecz z podpiętym dyskiem.
    Wykryło aktualizację, zresetowało konsolę, pokazał się pasek progresu i nagle System Error E71

    Google jak zawszę jest pomocne. Znalazłem, że powinno się w takiej sytuacji przytrzymać przycisk synchronizacji (ten mały na obudowie) i trzymając włączyć konsolę. Uruchomiła się bez problemu.

    Problem teraz jest taki, że niby wszystko działa(system) lecz klapka od napędu się nie wysuwa. Wykluczam złe zmontowanie konsoli po rozkręceniu, gdyż przed aktualizacją ją otwierałem kilkukrotnie.

    Dodam, iż w konsoli znajdował się oryginalnie napęd Lite-on, lecz z powodu niemożliwości przerobienia w tamtych czasach, zakupiłem napęd Benq.
    Kierując się wypowiedzią użytkownika o nazwie Dexter, uznałem, iż nie jest to przeszkodą.
    System na komputerze to XP SP3

    Mam nadzieje, że zawarłem wszystkie istotne informacje. Mam nadzieje, że ktoś będzie skłonny mi pomóc. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. androziom

    androziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubuskie
    Spróbuj wgrać aktualizacje jeszcze raz
     
  4. Taczan

    Taczan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Temat do zamknięcia. Okazało się, że faktycznie tacka się przycięła. Poszedłem raz jeszcze, włączam i osłu****ę. Faktycznie, jakby chciała, a nie mogła.
    Lekko ją puknąłem i się otworzyła. Wszystko działa. Dziękuję za zainteresowanie. ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum