1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Aktualizacja Firmware w Liteon iHAS124B - iHAS624B ( FW PC i iXtreme )

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez NaPeK, Październik 20, 2011.

  1. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin


    Opis aktualizacji FW w napędach Liteon iHAS124B - iHAS624B

    na przykładzie najlepszej wersji napędu iHAS624B

    ceny napędów wahają się od 70 zł za najuboższa wersję czyli iHAS124B do 108 zł za iHAS624B, do każdej nagrywarki dodawany jest Nero

    Aktualizacja firmware PC

    Uruchamiamy ImgBurn, klikamy prawym przyciskiem myszy na napędzie i z menu wybieramy Capabilities

    [​IMG]

    i wybieramy Check For Firmware Update, otworzy się strona, z której pobieramy plik z najnowszym FW

    Po uruchomieniu pobranego pliku uruchamiamy go i klikamy na ekranie ostrzegawczym TAK

    [​IMG]

    Z rozwijanej listy wybieramy interesujący nas napęd i wciskamy Update po czym zacznie się aktualizacja

    [​IMG]

    Po zakończeniu aktualizacji wyskoczy prośba o ponowne uruchomienie komputera

    [​IMG]

    Wybieramy Now i po ponownym uruchomieniu komputera cieszymy się nowym FW

    Aktualizacja firmware iXtreme

    Pobieramy program Flash Utility v6.0.1

    Po uruchomieniu Flash Utility wybieramy z rozwijanej listy nasz napęd i wciskamy Write i klikamy na Yes

    [​IMG]

    Otworzy się okienko, w którym wybieramy FW iXtreme odpowiedni dla naszego napędu i klikamu Open w następnym onienku znowy potwierdzamy Yes po czym rozpoczyna się wgrywanie nowego FW do napędu

    [​IMG]

    Po ponownym uruchomieniu komputera cieszymy się nowym FW

    FAQ

    Q: Jak ustawić napęd na master w celu zmiany FW
    A: Napędy SATA nie posiadają zworek, master i slave wybierane jest przez podłączenie napędu do odpowiedniego portu na płycie głównej komputera. NIE JEST WYMAGANE USTAWIANIE NAPĘDU NA MASTER PRZY FLASHOWANIU

    [​IMG]

    Q: Czy po zmianie FW na iXtreme będę mógł normalnie używać napędu
    A: TAK będzie to nadal normalna nagrywarka PC



     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
  4. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
  5. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    spoko ale tak zaktualizujesz tylko do najnowszego biosu ale nie ma to nic wspolnego z wgranie LTMAX
    btw zawsze warko miec nowy bios
     
  6. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Chyba nie doczytales...

    Aktualizacja firmware iXtreme

    Po ukazaniu się FW



    To nie ustawienia na screenie to funkcje napedu...
     
  7. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Kto mi wytłumaczy po co nagrywarki z LT MAX jak na zwykłych DVDDL też się da nagrywać owe gry?
     
  8. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    W LT MAX beda dokladne obrazy 100%, teraz mozna nagrać ale nie jest to dokladna 100% kopia
     
  9. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    @NaPeK rozumiem. Nie za bardzo wiem o co chodzi z ImgBurn, tak na prawdę nigdy go nie używałem więc nie mam pojęcia co on robi prócz tego że nagrywa płyty :)
    od 3 lat płyty nagrywam CloneCD i nigdy nie uwaliłem żadnej więc nie szukałem innego programu, ale teraz pewnie będę musiał się podszkolić w ImgBurn :)
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    z tego co widze to imgburn sluzy, tylko do sciagniecia nowszego FW lol. takiego FW mozna szukac na stronie producenta badz cdr.info :)
    zwykle flashowanie napedu. do tego nie trzeba miec magistra. najwyzej UPSa :p
     
  11. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    siemka czyli to jest ten tutek do lt max który c4 wyda być-może w weekend?? czyli co wrzuci coś do img burna czy co
     
  12. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    To będzie poprostu firmware do nagrywarek, ten tutek jest do update-u oficjalnego fw, jak C4eva wyda LTMax, tutek bedzie zaktualizowany.
     
  13. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    ok
    a jest potrzebna aktualizacja fw?? org??
    znaczy chyba ją mam jak kupiłem nagrywakę wczoraj;))
     
  14. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    nie jest potrzebna.
     
  15. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Tutek zaktualizowany
     
  16. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Właśnie wyczytałem że FW nagrywarki wraz z nowym JF i poprawionym LT+2.01 dla samsunga ma się ukazać w ciągu 24h :D
     
  17. Toteklotek

    Toteklotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to co nie będzie już trzeba przerabiać konsol,jak się nagra na tej nagrywarce grę ?
     
  18. xMakosPLx

    xMakosPLx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kopia nadal pozostanie kopią ale ms będzie miał więcej kłopotu z identyfikacja.Lt nadal będzie wymagany.
     
  19. Toteklotek

    Toteklotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. sloniostg

    sloniostg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    z tego co widzę tyczy się to tylko nagrywarek Lite-on, czy będzie również update dla LG?
     
  21. freak10

    freak10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a czy bedzie fw na nagrywarki samsunga?
     
Wczytywanie...

Poleć forum