1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja FW

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Skillz, Czerwiec 19, 2011.

  1. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    Mógłby mi ktoś podać poradnik jak moge zaktualizować mojego ixtreme 1,6 do LT+?
    I od razu odpowiedzieć jaki LT+ jest najnowszy i czy jak aktualizowałem dasha ostatnio z pendrive'a to będzię najnowszy LT+ działał.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najnowszy jest LT+ 1.9, pierwsze musisz wprowadzić dashboarda a potem wprowadzić ten ixtreme, podam ci link jak powiesz jaki masz napęd
     
  4. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    Napęd LiteOn, wprowadzić dash'a czyli wgrać jakiś nowszy?
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wgrywasz orginalny fw do napędu -> update dasha -> wgrywasz fw 1.9
     
  6. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    a moze jakieś linki do poradników, dla mnie to pierwszyzna chodzi mi o to dokładnie co zrobić i gdzie podłączyć oraz linki do ew. plików.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    tylko ze nie wiem od czego zacząć i po co mam wgrywać oryginalny FW do napędu i potem FW 1.9? nie moge od razu 1.9?
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Potencjalnie bezpieczniej przy późniejszej grze online
     
  10. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    okey, teraz skąd ja mam wziąć ten OFW i CFW: ixtreme LT 1.9 na LiteOn , mam xbox'a starszego (grubszą wersje :p) .
     
  11. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  12. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    No okey, a teraz jakiś link do tego jak mam podłączyć pod sata napęd i jak wgrać to przez jungleflashera i jeszcze o co chodzi z tym folderem : pre i post i od jakiego dasha zależy który FW mam wgrac?
     
  13. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    Zrobiłem sobie listę, ale niestety nie kompletną , jakby ktoś mi mógł dopisać co mam zrobić oprócz tego co na liście byłbym wdzięczny

    -Rozebrać Xboxa i podłączyć napęd do PC do kontrolera VIA SATA - zasilanie będzie z konsoli
    -Ściągnąć FW iXtreme LT 1.9 dla Liteon, program JungleFlasher
    -zasilanie z konsoli ,
    -włączyć konsole uruchamić jungleflasher.
    -odlaczyć sata od napedu
    -wlaczyć konsole, wysunąć tacke
    -wyciagnąć kabel od zasilania
    -wysunąć tacke do polowy i ponownie włączyć zasilanie konsoli i napedu
    -podlaczyć naped kablem sata do pc
    -w jungle flasher wlączyć zakladke dvdkey32, ustawić port sata
    -kliknąć dummy from ixtreme (Wyciągnięcie klucza z napędu)
    -nie dokońca wiem jak spoofa do nowego ixtreme zrobić i nie wiem co dalej :(
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na co ta zabawa z tym sata, naciskasz eject wyciągasz wtyczkę z zasilania napędu ustawisz w połowie, wsadzasz ją i odczyt ixtreme ładujesz 1.9 i autospoof. Erase write
     
  15. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    To po spoofie od razu write ? i czy moge nowego FW nagrać na starego?
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Erase, write

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  17. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    I potem juz mozna odłączyć sata i cieszyć się z przeróbki? (tak pytam bo się troche boję że walne się w najbardziej banalnym momencie) i jeszcze inne pytanko , gdzie trzeba uważać żeby czegoś nie zrąbać ?
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie podłączyć zasilanie źle, tak to już z górki
     
  19. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    no okey, a Lite-on Erase czy Erase obok Write? i czy przy erase i write ma być wtyczka od zasilania czy nie bo się pogubiłem i co potem oraz jeszcze jedno jak nie mam dasha tego co usuwa ixtreme to moge wgrac LT+1.9?
     
  20. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak napędem jest Lite-On, to Lite-On Erase. Gdy dajesz Lite-On erase, to po kliknięciu OK lecą te kropki. Wtedy wyjmujesz i wkładasz szybko kabelek od zasilania napędu (Ten biały) . Gdy dajesz write, to kabelek musi być podłączony. Jak masz tego dasha, to wgrywaj LT+1.9

    Pamiętaj. Kabel od zasilania, a nie SATA.
     
  21. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    Zasilania a sata raczej nie pomyle, ale troche sie martwie czy podczas liteon erase zdążę wyjąć zasilanie i włożyć :( i jeszcze jedno bo ja mam starszy dash , to mam wgrać LT+1,1?
     
Wczytywanie...

Poleć forum