1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dominoz, Grudzień 20, 2010.

  1. Dominoz

    Dominoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam taki problem.

    Mam konsolę przerobioną.
    Ściągnąłem sobie grę Need For Speed hot Pursuit. Gdy ją włączam, to pojawia mi się komunikat o tym, że aby gra działała, to muszę dokonać aktualizacji konsoli.
    Przypadkowo mi się kliknęło w to i coś zaczęło się dziać.

    Potem pojawił mi się normalny ekran, ale wszystko wygląda inaczej. Pojawiła się opcja Kinect (mimo, że nie była podpięta pod neta, ani nie miałem pendrive'a wsadzonego...) i zniknął mój Avatar. Generalnie wygląd tego MENU znacznie się różni od tego, jaki miałem wcześniej.

    Czy można to jakoś cofnąć? Co w ogóle najlepiej zrobić w takiej sytuacji?

    Pozdrawiam, proszę o odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    z tego co wiem aktualizacji się chyba nie cofnie,
    pisano o tym gdzieś tutaj na forum
     
  4. Dominoz

    Dominoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jak aktualizacja, skoro nie było żadnego nośnika danch, ani neta podpiętego...coś samo się zrobiło...

    Konsola czyta gry, itd...tylko ten wygląd mnie wkurza...
     
  5. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Jak nie masz LT+ to nie odpalaj tego NFS'a bo Ci oflaguje konsolę.
    Najpierw przerób na LT+ a potem pat**** gry AP 2.5 i możesz wszystko odpalać - przy okazji zaktualizuj do oficjalnej wersji dasha z avatarami.

    // Aktualizacja była na płycie z grą . Dashboardu nie da się cofnąć, więc nie przywrócisz starego.
     
  6. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Jak to nie było nośnika?? A płytka z NFSHP w napędzie??
     
  7. Dominoz

    Dominoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha...
    No to jest płytka nagrana w domowym zaciszu, więc nie sądziłem, że ma jakieś aktualizacje.
    Skoro mi się zaktualizowało samo, to co...muszę jeszcze coś zrobić? Czy mogę odpalić grę? Pal licho z Avatarami...to mi nie jest jakoś bardzo potrzebne.
     
  8. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Już Ci napisałem, czytałeś w ogóle wszystkie posty czy tylko ostatni?
    Zaktualizuj do LT+ i nie odpalaj narazie tego NFS bo Ci oflaguje konsolę i będziesz gotowy do bana.
    eh.
     
  9. Dominoz

    Dominoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ok...
    Nie mam tej konsoli zbyt długo i nie wiem co to oznacza "zaktualizuj do lt+".
    A na forum jest tyle informacji, że odnalezienie potrzebnej zajęłoby mi wiele czasu...
     
  10. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Przeróbka - jeżeli masz starą przeróbkę np LT, 1.61 NS, 1.6, LT 1.1 - to MUSISZ zaktualizować w aktualnym momencie do przeróbki LT+. Kiedy już będziesz ją miał, musisz oryginalny obraz ( ang wersje gier, PL nie da się odpalić ) spatchować programem abgx360 1.0.5.
     
  11. Dominoz

    Dominoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra...ale jak to zaktualizować!
    A...i może jak sprawdzić jaką ma się wersję? Nie ja ją przerabiałem, tylko poprzedni właściciel.
     
  12. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    To udajesz się do serwisu - bo domyślam się, że samemu raczej nie masz ochoty się denerwować bo możesz coś zepsuć. W serwisie Ci to zrobią. Albo pytaj poprzedniego właściciela jaką miał przeróbkę - albo odpalasz gry z różnymi wave'ami i sprawdzasz, które odpala, a które nie - to trochę czasochłonne więc proponuję wyjście nr 1 - zapytać poprzednika.
     
  13. Dominoz

    Dominoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie mogę po prostu spróbować zaktualizować w domu? Musze znać jaką wersję mam obecnie?
     
  14. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Musisz - musisz też wiedzieć czy masz klucze napędu czy nie. Sam w domu tego nie zrobisz, bo jeżeli nie masz kluczy to musisz robić różne wygibasy żeby go wyczytać - a my nie wiemy nawet jaki masz napęd i jaką przeróbkę :)

    Pytaj tego kolesia o:
    * Napęd jaki posiadał
    * Rodzaj przeróbki
    * Czy ma klucze do niego

    Potem z tymi rzeczami ( oby było wszystko z listy wiadomo + były klucze ) udajesz się do serwisu - za około 50zł to robią. Jak nie ma kluczy to koszt trochę większy.
     
  15. kisiel5577

    kisiel5577 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeśli nie wiesz jaką masz wersje przeróbki, zostaw to. Bo jeżeli masz napęd LiteOna to pewnie masz LT 1.1, a to tak łatwo przerobić nie idzie (musisz ciąć ścieżki na napędzie). Inna wersja przeróbki wymaga odkręcenia konsoli i podłączenia napędu do komputera ( i inne jeszcze ****rele do zrobienia, poczytaj na forum). Jeśli nigdy nie miałeś styczności z flashowaniem itp. zostaw to. Lepiej zapłacić, aż tak drogo nie jest. Poza tym: SZUKAJ! Wszystko jest na forum!
    EDIT:
    Zapomniałem także o kluczu napędu. W przeróbce mniejszej od LT mógłbyś go pobrać, ale nie wiesz czy masz taką. Jeśli chcesz, czytaj o tym. Na forum jest pełno postów związanych z tym tematem.
     
  16. BioComp

    BioComp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tzn? NFS HP PL nie ruszy? Nie ma do tej wersji patcha?

    W ogóle jeśli posiadam LT1.1 (ale nie zamierzam konsoli podpinać do sieci) to nie odpali mi bez kolejnej przeróbki do LT+? Czy chodzi raczej może tylko o to, że uruchamiając NFS HP na np. LT1.1 a nie + wystawiam się na bana? I gdzie można znaleźć (jeśli w ogóle) aktualizacje Dashboarda do konsoli z XBR? (Lub czy być może istnieje jakiś inny sposób odpalenia tej gry dla posiadaczy JTAG? np. instalacja bezpośrednio na dysku konsoli poprzez transfer kit lub poprzez FTP) Gra się zainstalowała na HDD, przeszła przez NXE2GOD (można uruchamiać gry bez płyty w napędzie) i zaczęła krzyczeć o aktualizację...
     
  17. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Jeśli masz JTag'a to wszystko w porządku, wtedy Ci uruchomi bez LT+ - ale jak to pytaj posiadaczy owego JTaga ;) ja nim nie jestem i nie mogę Ci pomóc - ale wiem na pewno, że ruszy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum