1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja MINECRAFT + Problem połączenia z internetem konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fristayllo, Lipiec 26, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. fristayllo

    fristayllo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Mam 2 takie problemy, które zamieniają się w jeden większy. Pierwszy mój problem/pytanie odnosi się do aktualizacji MINECRAFTA na xboxie. Podłączam więc kabel od internetu, który normalnie jest podłączony do komputera (kabel jest ciągnięty od telefonu) no i próbuje się połączyć. Niestety, przechodzę tylko przez:

    XBOX360 --> Sieć --> tu wyskakuje już błąd

    Pozmieniałem tam jakieś ustawienia w konsoli xbox, przy tych opcjach sieci. Spisałem sobie z komputera adres IP, te bramkę i adres czy jakoś tak (te 3 rzeczy). Powpisywałem to ręcznie do konsoli i próbowałem ponownie połączyć ale znowu nic, ciągle nie mogę się przedostać poza w/w sieć.

    Kiedy kupowałem minecrafta to robiłem to przez allegro, koleś dał mi jakieś dane do konta i ściągnąłem po prostu na dysk. Wszystko wtedy działało, nawet te połączenie z internetem (ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co wtedy zrobiłem, że mi działało...). Ponadto gdy się podłączy kabel do konsoli to dioda nie świeci, a przy komputerze wszystko jest okej - po podłączeniu miga cały czas.

    Nie wiem, może do tej aktualizacji trzeba kupić ten pakiet XBOX LIVE? Lub po prostu robię jakieś głupie błędy przy tym podłączaniu...Dodam jeszcze że konsola nie jest przerobiona.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zrób ustawienia połączenia na automatyczne nie wpisuj maski, bramy i ip.
     
  4. fristayllo

    fristayllo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Próbowałem tak i tak, lecz ciągle zatrzymuje się na:

    XBOX360 --> Sieć --> błąd

    EDIT:
    Jest ktoś w stanie jeszcze dzisiaj pomóc? Wklepałem też w ustawienia ręczne te adresy DNS, z komputera skopiowane ale pisze, że są nieprawidłowe i znowu w punkcie wyjścia jesteśmy...
     
  5. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    można wgrać aktualizacje przez pendrive.
    Spróbuj zrobić mostek pomiędzy pc a x360
     
    1 osoba to lubi.
  6. fristayllo

    fristayllo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co to znaczy mostek? Podłączyć xbox360 do pc? Nie mam chyba takiego kabla, bo ja podłączam xboxa do telefonu stacjonarnego.

    // Aaa, już chyba wiem o co Ci chodzi. Czyli mam wgrać sobie te aktualizacje na pendraiva i później podłączyć go do xboxa, a później coś tam zainstalować czy coś?

    // Gdzie jest ta aktualizacja do pobrania?
     
  7. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  8. fristayllo

    fristayllo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A da radę jakoś naprawić jeszcze te połączenie z netem? Bo potrzebny mi jest :fatigue:.

    Łącz swoje posty - Jabar

    EDIT:

    Nie mam już pomysłów co jest nie tak..Ciągle nie łączy się wyżej niż "Sieć". W skazówkach pisze tylko żeby odłączyć router na 30 sek i go ponownie podłączyć, ale próbowałem już kilkanaście raz i gówno - nie działa....
     
  9. StereoMan

    StereoMan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączasz xboxa do komputera kablem ethernet tak?
     
  10. fristayllo

    fristayllo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie. Kabel ethernet ciągne od telefonu stacjonarnego. Normalnie mam go podłączonego do komputera a teraz chce odłączyć go od kompa i podłączyć do xboxa. No ale nie wychodzi bo jakieś błędy wyskakują jak widać.
     
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Skoro IP , maskę , bramę oraz DNS'y przepisałeś z PC'ta , to powinno ruszyć. Może gdzieś przepisałeś z błędem?
     
  12. fristayllo

    fristayllo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie ma opcji abym się pomylił. Sprawdzam po kilka razy te numery. Jak wezmę ustawienia ręczne wpisze te wszystkie IP, maskę, bramę i DNS. To łączy mi się do tej sieci i wyskakuje ten błąd z informacją, żebym sprawdził czy dobrze przepisałem DNS....Nie ma opcji abym źle przepisał, kilka razy już sprawdzałem literka po literce.

    @...:::Anarkad:::... zrobiłem wszystko tak jak jest w poradniku, wszystko mi się dobrze wyświetlało. Jednak jak podłączam pendraiva do xboxa to i tak tej aktualizacji nie ma, a jak podłącze pod kompa tego pendraiva to ten program nie widzi wcześniejszej aktualizacji tej co wgrałem i folder z cacha jest pusty.
     
  13. hierro

    hierro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a pendrive jest sformatowany do FAT32?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum