1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja nie przepuszcza

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez papus, Marzec 27, 2011.

  1. papus

    papus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzupia
    Witam.
    Posiadam Crysisa 2 od Marvela i chciałem go uruchomić na iXtreme 1.6. Przerobiłem na wave 3, normalnie zainstalowałem na dysku konsoli, ale po uruchomieniu poprosił mnie on o aktualizację dasha - no to siup, zaktualizowałem (z trudem). Problem w tym, że niby zainstalowało (nowe menu jest), ale ciągle prosił mnie o aktualizację. (btw. nie mam avatarów).

    Się zdenerwowałem i wgrałem LT+ 1.1... teraz Crysis uruchamia się, lecz tylko gdy nie mam włożonego dysku do xboxa! Gdy dysk jest podłączony - wracamy do punktu wyjścia, bo Crejzolek ciągle prosi o aktualizację (trwa wyodrębnianie, restart konsoli, prosi o aktualizację i tak w kółko).

    Ściągałem już nawet dasha (SystemUpdate_12625_CD.zip) i wrzucałem na pena - nic z tego, konsola nie reaguje. Do internetu nie podłączę się, bo jestem oflagowany.

    Jakieś pomysły? Propozycje? A może coś przeoczyłem?

    PS. Oto zrzut z abgx'a 1.0.5:

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    heh , nie wiem czym ona się różni , ale ta aktualizacja ma w tytule CD (czyli powinieneś ją nagrać na płytke), na pendka jest inna. Poszukaj na stronie M$ , albo u mnie w sygnaturze.

    EDIT
    Mam tą samą wersją i na moim sprzęcie śmiga.
    A tak w ogóle to masz już dostępną od wczoraj PL.
     
  4. papus

    papus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzupia
    No właśnie aktualizacja na cd i pena to ten sam plik. Ściągane z oficjalnej strony M$, tak jak podałem w linku.

    EDIT: Ściągnę tego Twojego i spróbuję.
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Aktualizacja na penka i na cd to to samo. Zobacz w ustawieniach konsoli jaki masz dash (ja mam 12615 czy jakos tak).
     
  6. papus

    papus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzupia
    Dokładnie: 2.0.12625.0

    Nic z tego, pobrałem tego dasha od daniela i to samo.
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    No to jak ma widzieć aktualizacje jak masz zaktualizowany?
     
  8. papus

    papus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzupia
    No to czemu nie odpala Crysisa i prosi o aktualizacje? :p
     
  9. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Jak ma zaktualizowany jak nie ma avatarów??
    Ja u siebie nie umiałem wgrać dasha z żadnego pendka , ale z płyty nie mam problemów.
    Mam pare CDRW z dawnych czasów.
    A weź podłącz X pod net i zaaktualizuj online. Masz LT+ to sie nie stresuj. (niedoczytałem , że masz flage).
     
  10. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Wrzuc aktualizacje z innego pendrive bo Twoj najwyrazniej odmawia a wszystko bedzie dobrze.
     
  11. Trafimow

    Trafimow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, też mam problem z aktualizacją, wyskoczyło mi to przy dragon age 2 i lego star wars 3. aktualizacja się zrobiła, inna jest teraz wizualizacja jak się włącza konsola ale po aktualizacji wywalił jakiś błąd i gry nie szło włączyć a avatar jest szary. Jak temu zaradzić? Kiedyś aktualizacji dokonałem jak kupiłem oryginalnego Assassina II a teraz jak kupie oryginał to też aktualizacja pójdzie i będzie ok czy nie?
     
  12. pietrasz

    pietrasz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam podobne pytanie związane głównie z AP 2.5. Mam napęd Lite-On, iXtreme 1.61 (albo 1.6 nie wiem dokładnie) i dash'a 2.0.12416.0 aktualizowanego z pendrive'a tak że gry z AP 2.5 śmigają. Na dzień dzisiejszy śmiga mi NFS HP, Fabe 3, Assasin Creed itd.
    Dzisiaj próbowałem odpalić Stoked Big Air Edition (wave 3) i poprosił mnie o aktualizację konsoli. Pytanie brzmi, czy jak zaktualizuję konsolę to poprzez zmianę dash'a na nowszy przestaną mi chodzić gry z AP 2.5 ? Czy aktualizacja jest bezpieczna?
    Pozdrawiam.
    Świeżak
     
  13. Andi NV

    Andi NV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Papus zassaj ostatnią aktualizacje z xbox.com. wypal na płyke i zaktualizuj od nowa. Ale zanim zaczniesz ponowna aktualizacje wyczyść sobie ta którą Ci sie wgrała. Jak to zrobic? Juz pisze. Wchodzisz w ustawienia systemu/ pamięć/ dysk twardy i na nim robisz kombinacje klawiszy LB,RB,X,LB,RB,X konsola sie zapyta czy chcesz usunac aktualizacje zawarte na dysku twardym potwierdzasz TAK. Konsola sie zresetuje i wtedy wgrywasz ponownie ostatnia aktualizacje.
     
  14. papus

    papus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzupia
    Dzięki za radę, zapamiętam sobie ją na przyszłość ;) Problem udało mi się zażegnać w inny sposób - pobrałem Crysisa jeszcze raz z innego źródła, sprawdziłem ABGX'em i nic nie przerabiałem 360wave patcherem, po prostu nagrałem tak jak było. Efekt: Chodzi jak złoto.
    Zapytało czy chcę zainstalować aktualizację, ale tym razem zainstalowało ją i nie pytało o to kolejny raz.

    Dzięki za pomoc - temat do zamknięcia, ale nie do usunięcia :p Może się jeszcze komuś przyda.
     
  15. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Gwoli ścisłości zacytuję:
    Czyszczenie Cache nie usuwa starej aktualizacji, jedynie pliki tymczasowe konsoli, w tym patche do gier i temu podobne.

    To było wiadome już od dawna, że po przerobieniu obrazu z wave 10-11 na niższy, aktualizacja zawarta na płycie nie zadziała!! Wystarczyło poszukać. Żeby zainstalować ją z płyty, trzeba zostawić oryginalny wave.
     
Wczytywanie...

Poleć forum