1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja oprogramowania, a przeróbka...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szymi_2004, Październik 7, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Szymi_2004

    Szymi_2004 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie!
    Zacznę może od przywitania się - cześć wszystkim. Mam od prawie 2 lat Xboxa 360 FAT w wersji Jasper. Po zakupie w styczniu 2011 roku został przerobiony u "Pana serwisanta" z okolic miejsca mojego zamieszkania. Z tego co pamiętam przeróbka polegała na podmianie firmware napędu, nie wiem jaką wersję LT mogła zostać wgrana - przyjmijmy, że mógł to być LT 2.0.

    Tak czy inaczej, dotąd z konsolą nie było żadnych problemów (GTA IV, Assassin's Creedy, Halo czy Battlefield BC2 śmigały bez problemu), jednak jak wiadomo latka lecą, a wraz z nimi przybywają nowe tytuły do ogrania.
    Po włożeniu do napędu gry Call Of Duty: Modern Warfare 3 konsola wyrzuca komunikat o konieczności aktualizacji oprogramowania, od bardzo dawna nie siedzę w temacie i nie wiem jakie działania powinienem podjąć, aby zaktualizować oprogramowanie nie pozbywając się tym samym frimware napędu :D.

    Mój dashboard to 2.0.12625.0

    Bardzo proszę o poinstruowanie mnie co i jak powinienem wykonać. Jeżeli konieczne będzie ponowne flashowanie napędu, to w jaki sposób na dzień dzisiejszy jest to wykonalne i jakie oprogramowanie byście mi polecili (z flashowaniem będę musiał sam sobie poradzić)? Z góry dziękuję za wszelką pomoc, pozdrawiam!
    Szymon
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    Lt 3.0 koszt wgrania 50 zl jak sie nie znasz daj fachowcowi ...
     
  4. Szymi_2004

    Szymi_2004 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź, z ciekawości spytam, czy sam proces flashowania jest trudną procedurą? Jest jakaś różnica pomiędzy flashowaniem "czystego" napędu, a LT 2.0? Prawdopodobnie zlecę to fachowcy, ale wychodzę z założenia, że spytać nie zaszkodzi :)
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    czy trudna przeczytaj poradnik zamieszczony na forum smo otwarcie konsoli jak nie masz sprzetu juz jest przynajmniej dla mnie trudne i mozna polamac wszystko a jak ja przerabialem to fachowiec robi to w 10min i wiem ze napewno dobrze zrobione a co do tego czy juz masz lt 2.0 i chcesz lt 3.0 to pewnie tez niczym sie nie rozni wgrywa i tyle :)
    poki co lt 2.0 do grania offline sie nadaje jesli takowe posiadasz i kazda gra tez ... oczywiscie dash 15574
     
  6. Szymi_2004

    Szymi_2004 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli po aktualizacji dasha nadal będę mógł grać we wszystkie gry (nowe i stare) offline? Mogłoby się obejść bez nowego LT? W zasadzie konsola nigdy nie była podłączona do internetu i prawdopodobnie nigdy nie będzie, dlatego zależy mi wyłącznie na grze offline :)
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tak ja sam robilem z 13599 do 14719 i teraz do 15574 i nic nie usuwa i wszystko smiga wystarczy reset konsoli i tyle :) oczywiscie zrob z penka aktualizacje
     
  8. Szymi_2004

    Szymi_2004 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zaktualizowałem oprogramowanie przez pendrive do najnowszego jakie było dostępne - po włożeniu jakiejkolwiek płyty wyskakuje mi komunikat informujący (w formie filmiku), abym włożył płytę do Xboxa 360. Jak dobrze rozumiem mój napęd przestał być przerobiony, zgadza się? Czy nie będzie problemu z wgraniem LT 3.0 przy najnowszym dashu?
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    zgadza sie nie bedzie problemu
     
  10. Szymi_2004

    Szymi_2004 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na wstępie serdecznie dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc

    Pozwolę sobie odświeżyć temat. Byłem dzisiaj w serwisie w sprawie wgrania LT 3.0, operacja przebiegła poprawnie.
    W chwili obecnej mam LT 3.0 oraz najnowszy dashboard, w dalszym ciągu konsola nie była podłączana do internetu.

    Jakiś czas temu nagrałem Call Of Duty Modern Warfare 3 przy pomocy Clone-CD z opcją zapisu do "ostatniego możliwego sektora" czy czegoś podobnego (gdzieś wyczytałem, że właśnie w taki sposób powinienem nagrywać gry). Niestety konsola wyrzuca błąd "Płyta nie jest obsługiwana".

    Domyślam się, że przyczyną jest źle nagrana płyta, ponieważ wszystkie, które dotąd miałem działają bez problemu - i tutaj nasuwa się pytanie, w jaki sposób mam nagrywać płyty z nowszymi grami, zajmującymi ponad 7GB, tak aby konsola nie miała problemu z ich odczytem? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
    Szymon
     
  11. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
  12. timomar

    timomar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    1 osoba to lubi.
  13. Szymi_2004

    Szymi_2004 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za pomoc, w chwili obecnej nie mam funduszy na zakup nowej nagrywarki, tak więc spróbuję podanego przez Ciebie sposobu. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób nagrywanie opisanym LiteON'em różni się od nagrywania zwykłym napędem? Mam na myśli, które z nich jest lepsze i dlaczego. Z góry dziękuję :)
     
  14. timomar

    timomar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    LiteON iHAS - z LT MAX ( alternatywne FW dla nagrywarki stworzone prze c4eva ) nagrywa pełny obraz gry z XGD3

    Normalna nagrywarka tego nie potrafi i dlatego używasz funkcji ,,skracanie,, (Truncate )...jak się domyślasz z tak nagranymi płytami są problemy.

    cyt. z poradnika

    ,,Jak rozpoznać czy gra jest w systemie XGD2 czy XGD3:
    1.Po rozmiarze
    7,29GB=XGD2
    8,13GB=XGD3,,
     
  15. Szymi_2004

    Szymi_2004 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mówiąc krótko, płyty nagrane iHAS'em są kopiami 1:1 oryginałów?
     
  16. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Aktualizacja oprogramowania, a przeróbka...

    Tak,dokładnie tak jest.ale grę Xgd3 nagrasz bez ihasa +oczywiście abgx

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  17. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw

    Info Zamykam

     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum