1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja przerobionego Xboxa 360 arcade!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mixon, Lipiec 23, 2014.

  1. mixon

    mixon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Na wstępie powiem, że nie mam pojęcia o takich sprawach, szukałem w internecie, zgrywałem na pendrive'a(którego wcześniej sformatowałem) i nic!

    Zależy mi na aktualizacji Xboxa 360 arcade, który jest przerobiony, interfejs główny: 2.0.12625.0
    Po włożeniu płyty fifa 13(była dość porysowana, na początku nie chciała chodzić, ale ją wypolerowałem) wyskoczyła informacja, że trzeba zaktualizować xboxa, a więc postępowałem zgodnie z zaleceniami, pod koniec paska aktualizowanie się zatrzymało i zaczęło mielić, mielić i mielić, aż w końcu wyskoczył błąd 3151-....

    Jak już wcześniej wspomiałem po wgraniu aktualizacji ze strony Xbox(aktualizację wyszukałem w poradniku w którym jest powyższy błąd) i próbie instalacji z pendrive, wszystko się powtarza!
    Proszę o pomoc, dizękuję
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podmieniony napęd zapewne masz, napisz MFR DATE tył konsoli i podaj jakie kolory kabli widać przez otwór [​IMG]


    MFR DATE znajdziesz tu
    [​IMG]
     
  4. mixon

    mixon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam czarny i czerwony kabel, czyli wychodzi na to, że samsung
    MFR: 2008-07-27


    EDIT
    Mam też jakiś luźny napęd (z oryginalnej wersji chyba)
    później będę miał też jedno pytanie a propo tego, ale to po rozwiązaniu mojego problemu

    Info orso // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie dam ręki obciąć ale powinien być Benqu, najlepiej wizyta w serwisie i niech sprawdzą czy nie ma spoofa a przy okazji wgrać OFW zrobić update i znów CFW.
     
  6. mixon

    mixon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jedyna opcja to wizyta w serwisie?
    Mam stary napęd, czy mógłbym go po prostu przyczepić, zaktualizować i grać na nim(fifa jest oryginalna).
    Czy wystarczy po prostu go podczepić, czy trzeba tam robić różne konfiguracje i inne rzeczy na których się nie znam?
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z założenia jest obecnie tak że żadne przekładki nie działają ( wyjątek benqu / liteon ) ale w konsoli musi być oryginalny napęd montowany fabrycznie, w Twojej zapewne benqu i najważniejsze KLUCZ DVD musi być "właściwy dla danej konsoli" czyli jak byś przełożył napędy i tak nie będzie działać nawet jak klucz wpiszesz do tego drugiego aktualizacja nie ruszy chyba że ten drugi to jest oryginalny z tej własnie konsoli.
     
  8. mixon

    mixon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam pojęcia, czy to jest akurat oryginalny napęd, ponieważ kupiłem kiedyś używaną konsolę, byla już przerobiona.
    Warto się bawić i przekładać? u góry na taśmie papierowej mam napisane kilkuliterowe "hasło".
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    a horizonem nie prościej wgrać to na gwizdek i skopiować na dysk konsoli ?
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Aktualizujemy konsole z RGH czy z przeróbką napędu LT ?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W twojej konsoli powinien być liteon. Jak masz samsunga to nawet po aktualizacji nie będzie czytał gier xgd3, wiec pozostaje włożyć do konsoli liteona i jego przerobic.
     
  12. mixon

    mixon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A gdybym spróbował tym horizonem całym? Ja nie wiem jaką mam przeróbkę, może się uda, ale jakby ktoś mógł to proszę o poradnik jak to zrobić.


    P.S. przy zakupie gry na co powinienem zwracać uwagę, żeby mieć pewność, że gra pójdzie na moim aktualnym systemie?

    _______________________

    Czytałem, że nawet gdybym zrobił jakoś aktualizację, to podobno zrobi mi się reflash napędu, co to wtedy zmienia? Nie będę mógł grać w pirackie gry, czy w zupełnie żadne?
     
  13. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak masz LT 3.0 to nie skasuje przerobki, jak masz zas LT 2.0 to skasuje i nie bedziesz mial mozliwosci odpalania kopii gier, no i po podlaczeniu konsoli do netu chodz skasuje sie LT 2.0 to poleci ban na konsole, no chyba ze cos juz sie zmienilo odnosnie LT 2.0 :p
     
  14. mixon

    mixon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak sprawdzić jaką się ma przeróbkę?
     
  15. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wypal gre XGD3 pod LT 3.0 i zobacz czy sie uruchomi ;)
     
  16. mixon

    mixon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    fifa 13 chce aktualizacji.

    A jak wygląda temat z aktualizacją za pomocą horizona? Nie zamierzam grać przez internet.
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    przepuść obraz gry przez abgx, sprawdź media ID, wejdź TUTAJ i dopasuj najnowszego TU do wersji MEDIA ID gry.
    ściągnij, wrzuć za pomocą horizona na gwizdek (pen musi być najpierw przystosowany do konsoli), z gwizdka skopiuj na dysk i sprawdź czy hulnie.
     
  18. mixon

    mixon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli, że mam włożyć płytę z oryginalną grą do komputera, przepuścić przez ten program na końcu jak wyskoczy okienko i znaleźć media ID po czym dopasować odpowiedni sterownik do gry, zgadza się?
     
  19. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Lt 2.0 się nie kasuje. Jest wtedy problem z grami xgd3, wymagają TU do odpalenia. Gry xgd2 i inne śmigają.

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum