1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja przeróbki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez naruto_ntg_, Kwiecień 21, 2011.

  1. naruto_ntg_

    naruto_ntg_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam przerobioną konsolę i chciałbym zaktualizować do nowszej wersji(przez neta) bo nie idą mi nowsze gry. Od razu piszę że nie wiem jaką mam przeróbkę i proszę o jakiś poradnik lub dokładny opis.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. filipos107

    filipos107 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rawicz
    nie można robic tego z poziomu X'a tylko trzeba napęd podłączyć do PC i zrobic wedlug poradnika na forum
     
  4. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    co chcesz aktualizowac napęd czy dashboarda
     
  5. filipos107

    filipos107 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rawicz
    jeśli chcesz aktualizować dasha to raczej ban jak z poziomu xboxa
     
  6. naruto_ntg_

    naruto_ntg_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurde nie wiem, ale chyba dashboarda czyli wersje przeróbki
     
  7. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jaki masz napęd i jaką przeróbke w nim jak chcesz zeby chodziły nowsze tytuły to musisz mić lt+ z którego roku konsola
     
  8. filipos107

    filipos107 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rawicz
    rafal123_1985 naucz sie czytac
     
  9. naruto_ntg_

    naruto_ntg_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    znaczy widzi mi grę jako DVD to nie wiem czy to wina przeróbki??
     
  10. filipos107

    filipos107 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rawicz
    Jeśli nie działają mu najnowsze gry to raczej nie ma LT+. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić gdyż mam slima i nigdy nie przerabiałem X'a. Może to wina płyty, zły obraz iso, ale raczej masz starego iXtreme
     
  11. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dashboard to system, oprogramowanie zainstalowane na Xboksie.
    "Przeróbką" określa się firmware (oprogramowanie) napędu DVD.

    Tobie najprawdopodobniej chodzi o firmware napędu (no chyba że masz JTAG-a, ale wtedy byś to chyba wiedział). Tak pisał filipos107, trzeba rozebrać Xboksa, wyjąć napęd i podłączyć do PC. Innej drogi nie ma...

    To znaczy, że albo źle nagrał płytę, albo ma coś starszego niż iX 1.61
     
  12. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    według mnie nie ma lt+ ja mam xbox 360 na lt+ i mi gierki ładnie chodzą sprawdzałeś obraz gry programem abgx?
     
  13. naruto_ntg_

    naruto_ntg_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja tą grę mam z sklepu i widzi mi ją jako DVD
     
  14. filipos107

    filipos107 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rawicz
    Jeśli masz X'a podłączonego do internetu zaktualizuj oprogramowanie, chyba że masz flasha to musisz go pobrac z pc i na plytkę.
     
  15. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tylko nie pobieraj bety najnowszego dahboarda jak chcesz jeszcze grać w kopie
     
  16. Taczan

    Taczan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej. Może ktoś mi pomoże. ;) Posiadam przerobionego xbox'a z napędem Benq, wczesniej gdy musiałem przerabiać na wave 2, nie wiem jaką wersję Frimware mam zainstalowaną.

    Czy mogę prosić o infrmacje, jaki Firmware tera nagrać? Czy to jest LT+? i być może jakiś aktualny poradnik.. bo znajduję takie z 2008...
    Dziękuję za pomoc. ;)
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ten do benq jest aktualny bo w przypadku tego napędu nic się nie zmienilo........
     
  18. Taczan

    Taczan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie bardzo rozumiem. Skoro mam przerobioną w taki sposób, że gry musiałem przerabiać na wave 2, to zbyt aktualna ona nie była. Pza tym, nowsze gry nie działają wcale, więc... nic nie da się zrobić w tej sprawie?

    Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. ;)
     
  19. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Taczan:
    Masz wgrany najprawdopodobniej iXtreme sprzed 1.6. Jest to bardzo stary flash.

    Dla napędu BenQ najnowszy będzie iX LT+ v. 1.1 i to jego powinieneś wgrać. JungleFlasher Tutorial jest bardzo dobrym przewodnikiem po flashowaniu Xboksowych napędów.
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  21. Taczan

    Taczan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, mniej więcej zrozumiałem całą procedurę. Lecz przez ten poradnik niezwykle ciężko się przebić. Być może, jakbym poświęcił więcej czasu.. no ale nie o tym chciałem.
    Jak wykona? flashowanie nap?du Benq w Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl - Czy ten poradnik jest równie skuteczny i aktualny? Jest on zdecydowanie bardziej przystępny. ;)
    I co rozumiecie pod pojęciem "ściągasz tylko nowe pliki"? Oraz gdzie mogę pobrać LT+? Dosflash'a już mam, JungleFlasher'a też.
    Z tego co gdzieniegdzie wyczytałem, potrzebny jest kontroler VIA, lecz gdzie indziej z kolei nie ma ani słowa o tym - w takim razie jest on zbędny i wystarczy port SATA?
    Rozumiem, że DVDKey znajduje się także w przerobionym Firmware i nie ma konieczności szukania źródeł (do których dostępu w żaden sposób nie posiadam)

    Czy prócz odpowiedzi na te pytania, macie dla mnie jakieś przydatne sugestie/uwagi, jako dla osoby, która robi to po raz pierwszy?
    Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

    PS> Zdrowych i spokojnych świąt. ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum