1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja przy Battlefield 3 - PROBLEM!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez swistak1100, Grudzień 21, 2012.

  1. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Witam! Z góry nie będę ukrywał - mam przerobioną konsolę. Pożyczyłem sobie od kumpla oryginałkę Battlefielda 3. Włączam i wyskoczyło mi, że trzeba zrobic aktualizację, żeby uruchomić grę - no to klikłem, aktualizuj, lecz wyskoczyło mi czarne okno i migająca jedna czerwona dioda. Po restarcie konsola chodzi normalnie i problem tkwi w tym, że chciałbym sobie pograć w tego BF'a. Co mam zrobić? Jak wgrać tą aktualizację? Za pomocą Pena? Nie usunie mi to przeróbki? Aktualnie mam wersję aktualizacji: 2.0.12625.0.

    WYCZYTAŁEM TYLE:
    Aktualizacja dasha do 2.0.13146.0 nie usuwa przeróbki tylko robi reflash napędu do nowego, oryginalnego FW który obsługuję format XGD3. M$ nie zrobił tego "na złość" piratom!

    -- Jeżeli masz dash niższy lub równy 2.0.12625.0 aktualizacja "usunie" przeróbkę.

    To w końcu jak? Móglby mi ktoś to w jasny sposób wytłumaczyć? Bardzo proszę!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mógłby ktoś pomóc?
     
  4. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Niestety przed wgraniem tej aktualizacji nie obejdzie się w twoim przypadku do wgranai do napędu oryginalnego FW, a dopiero później tej aktualizacji.
    Jak zrobisz to co wyżej pisałem po tym zabiegu dopiero trzeba wgrać nowe CFW (zapewne przyda się już LT3.0 skoro i tak trzeba napęd flashować).
    No chyba że w konsoli masz nieoryginalny napęd i stąd aktualizacja nie chce przejść, ale stawiam raczej na pierwszą opcję.
    Wiąże się to zapewne z oddaniem konsoli komuś doświadczonemu i oblatanemu w temacie - no chyba że jesteś w stanie ogarnąć temat sam.
     
    1 osoba to lubi.
  5. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pewnie się zaśmiejesz, ale konsole odpaliłem po roku od zepsucia( bo wyskoczył RROD i dopiero nie dawno oddałem do serwisu) i troche nie ogarniam systemu - wiec moje pytanie : CO TO FW?

    A mógłbym wgrać tą aktualizację przez usb i rozumiem, że usunie mi wtedy przeróbkę, a potem normalnie oddać do przerobienia na LT 3.0?
     
  6. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    FW - to nic innego jak firmware napędu (oprogramowanie które wgrywasz do niego)
    Skoro nie idzie ci aktualizacja to jej nie wgrasz zanim nie zrobisz tak jak pisałem wcześniej (przywrócenie oryginalnego firmwaru w napędzie lub jeśli napęd nieoryginalny to jego wymiana) - stąd przy aktualizacji masz czarny ekran i migającą czerwoną diodę.
    Najlepiej jak oddasz konsole do serwisu i powiesz ze chcesz LT+3.0 oraz aktualizację do najnowszego dasha - oni to zrobią jak należy, a ty dostaniesz konsole przygotowaną do uruchamiania najnowszysch tytułów i po problemie.
     
    1 osoba to lubi.
  7. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    świetnie!;) dziękuje bardzo za odpowiedz! Oczywiście leci "przydatne" ! Pozdrówki i Wesołych Świąt! :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum