1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja softa na przerobionej konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skapskiadi, Kwiecień 24, 2012.

  1. skapskiadi

    skapskiadi Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Założyłem nie dawno wątek, jednak został on przeniesiony do kosza zanim udało mi się uzyskać wszystkie odpowiedzi na moje pytania, dlatego musiałem założyć nowy. Link do starego wątku: http://xboxforum.pl/kosz-53/aktualizacja-softa-na-przerobionej-konsoli-130535/

    Rozmawiałem z moim znajomym, który siedział trochę w temacie i powiedział mi, że może mi przebić konsolę bo posiada do tego potrzebny sprzęt. Niestety od jakiegoś czasu nie ma xboxa i nie orientuje się jak się mają sprawy w chwili obecnej. Prosił mnie żebym podał mu wszystkie niezbędne informacje, np. jaką wersję dashboarda musi wgrać, aby dało się przerobić konsolę itd. Dodam tylko, że chcę żeby działały mi najnowsze gry typu Skyrim itd.

    Ja kompletnie się na tym nie znam, wiem, że pewnie mogę znaleźć te informacje w sieci, ale chcę mieć 100% pewność od osób, które się na tym znają. Wolę się upewnić, że w przypadku mojej konsoli możliwa jest taka przeróbka i nie chcę ryzykować uszkodzenia jej. Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  4. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Proponuje wgrac dashboard 2.0.13604 + LT 2.0. Dlaczego? Poniewaz:
    - odpalisz aktualnie wszystkie gry jakie wyszly
    - do nagrwyania gier wystarczy zwykla nagrywarka
    - mozesz instalowac gry na dysku
     
    1 osoba to lubi.
  5. skapskiadi

    skapskiadi Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, dzięki. Po wgraniu 2.0.13604 + LT 2.0 będę mógł grać przez xbox live?
     
  6. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Złapiesz cichą aktualizacje i gry XGD3 odpalą po wgraniu TU, ale jak będziesz chciał grać w najnowsze gry potrzebujesz 3.0, jak na razie jest tylko jedna ale za niedługo wiecej gier będzie wymagać 3.0
     
  7. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Niestety nie, gdyz musialbys miec wgrana najnowsza aktualizacje. Z kolei jesli wgrasz najnowsza aktualizacje to pozostanie Ci tylko wgranie LT 3.0, a to oznacza dodatkowe koszta i zabawe (w gry wypalone an zwyklej nagrywarce pograsz tylko z plyty, jesli bedziesz chcial mozliwosc ich zainstalowania na dysku to bedzie potrzebny zakup odpowiedniej nagrywarki + wgranie odpowiedniego flasha). Nawet jak to uczynisz to i tak zabawa nie potrwa dlugo, gdyz za miesiac MS wyda nowa aktualizacje (wydaja duza aktualizacje zawsze na wiosne i jesien), ktora zapewne zalatwi LT 3.0 i bedziesz musial poczekac na LT 4.0.

    PS. Rafau666 o jakiej grze wspominasz?
     
  8. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Kinect Star Wars, jest jeszcze Battleship który wymaga dasha 719 ale chodzi na 2.0 bo jest XGD2
     
    1 osoba to lubi.
  9. skapskiadi

    skapskiadi Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, to załóżmy, że rezygnuję z xbox live, ale zależy mi na nowych grach z XDG3, mam zwykłą nagrywarkę i wolałbym móc zainstalować gry na dysku. Jaką wersję dasha wybrać i jaką przeróbkę?
     
  10. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dzieki za informacje. Na szczescie nie interesuja mnie tytuly na Kinecta. Nie ma co sie jednak oszukiwac. Na jesien, gdy nastapi zalew hitow, duzo gier bedzie wymagac najnowszego dashboardu.

    PS. Najlepiej dash 604 + LT 2.0. Tytuly, ktore wyjda przed jesienia powinny smigac bez problemu (chociaz tak naprawde przekonamy sie o tym w maju, gdy wyjdzie Max Payne 3).
     
  11. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Takie jak podał invisible i spokojnie grasz w gry wydane do mniej więcej teraz, ale jak chcesz grać w nadchodzące gry to lt 3.0 i ihas jest wymagany
     
    1 osoba to lubi.
  12. skapskiadi

    skapskiadi Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, dzięki wielkie za pomoc ;)
     
  13. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja proponuje od razu przeskoczyc na RGH. Zaplacisz, ze 180zl, ale masz swiety spokoj. Wszystko odpalasz z dysku bez uzywania jakichkolwiek plyt.
    A jesli myslisz o zabawie z plytami to lepiej juz teraz zakup sobie odpowiedni nagrywarke ihas. Czytalem z miesiac temu an zagranicznym forum, ze nagrywarki, ktore da sie przerobic juz nie sa produkowane.
    Nie wiem jak sprawa aktualnie wyglada z ich dostepnoscia w Polsce, ale predzej czy pozniej po prostu znikna z rynku.
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie rozumiem, dlaczego radzisz wgranie LT 2.0, zamiast LT 3.0. Możliwość instalacji gier XGD3 na dysku, nagranych zwykłą nagrywarką jest związana z Dash'em, a nie LT. Jeśli masz Dash'a niższego lub równego 13604, to te gry możesz instalować na dysku.

    Zalecam wgranie LT 3.0 i Dash'a 13604.
     
  15. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wiem Adamie, ze sprawa jest zwiazana z dashem, ale jaka w tym przypadku bedzie roznica miedzy wgraniem LT 2.0, a 3.0?
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Można wgrać najnowszego Dash'a (już niektóre gry go wymagają) i nie dogrywać TU. Kiedyś trzeba będzie wgrać LT 3.0 z powodu Dash'a, więc nie będzie konieczne wgrywanie TU i nagrywanie wszystkich gier XGD3 od nowa.
     
  17. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zakladam, ze jesli ktos przeszedl raz gre to nie bedzie juz do niej powracac, wiec ponowne nagrywanie odpada. Z drugiej strony Adamie zakladasz bardzo optymistyczny wariant. Skad pewnosc, ze MS nie zmieni ponownie topology np. w wiosennej aktualizacji :7? Zrobili to raz, wiec moga to zrobic ponownie.
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Oczywiście, że mogą, ale po co wgrywać starsze LT, które daje mniej możliwości?

    LT 3.0 - przepuszczasz przez abgx'a --> nagrywasz
    LT 2.0 - cofasz "Topologię" --> sprawdzasz, czy "Topologia" poprawnie się cofnęła --> nagrywasz

    Moim zdaniem, przygotowanie gry pod LT 2.0 jest bardziej czasochłonne.
     
  19. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mniej zabawy z obrazami :p (przynajmniej wedlug mnie).
     
  20. Arktez

    Arktez Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2012
    Posty:
    45
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ok. Rzeszowa
    Witam mam pytanie mam dasha 2.0.14719 po podłączeniu do neta konsola prosi mnie o aktualizacje mam przeróbkę lt+3.0 czy wszystkie gry po aktualizacji nadal będą działały?.
    A neta trzeba mi tylko po to aby pobrać kodeki do oglądania filmów nie mam zamiaru grać przez neta.
    Proszę o szybką odpowiedź.
     
  21. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Nie ma nowszego dasha od tego co masz, jest to pewnie update kinecta jak masz
     
Wczytywanie...

Poleć forum