1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja xboxa przy przeróbce?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rodimop, Sierpień 29, 2011.

  1. rodimop

    rodimop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hejka !
    Szukałem na tym forum już podobnych tematów, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
    Mianowicie kupiłem Xboxa Arcade z przeróbką LT+ 1.9. Podłączyłem kabel do neta, by pograć sobie na multi, ale wyskoczyła mi informacja o aktualizacji Xbox Live, bo bez niej niemożliwa jest rejestracja w xbl. Czy jak zainstaluję tę aktualizację to nie zniknie mi przeróbka? Mówię z góry, że jestem mega zielony i nie wiem jaki mam dash etc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie zniknie, ale w niektóre gry i tak nie będziesz mógł grać z tej racji że mają zabezpieczenie ap25
    Najlepiej wgrać 1.91+ i mieć spokój
     
  4. rodimop

    rodimop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak wgram 1.91+ to mogę wtedy zaktualizować i grać online ?
     
  5. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Przy Twoim aktualnym sofcie 1.9 też możesz zaktualizować i grać. Przeróbka 1.9 nie usuwa się po aktualizacji. Różnica polega na tym, że na 1.91 będziesz mógł grać we wszystkie gry, a na 1.9 we wszystkie -6
     
  6. rodimop

    rodimop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli aktualizacja nie zrobi mi żadnej różnicy? I tak i tak nie mogę grać w gry z AP25? Nawet po przepuszczeniu przez abgx?
     
  7. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Różnica jest bo możesz już zagrać w "Bodycount" .
    No i kolejne gry ok.
    Bez 1.9 nie zagrałbyś.
     
  8. rodimop

    rodimop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, ale chodzi mi o aktualizację z Xbox Live. Jak ją zrobię to i tak będę mógł grać dalej w to samo?
     
  9. SingByBlaster

    SingByBlaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem czy tutaj dobrze gadam ale zdaje mi się,że jak podłaczymy przerobiona konsolke do neta dostaje sie bana:) ?
    Ja ci powiem tak graj na nie przerobionej wtedy nie masz problemu co wejdze co nie i smialo mozesz aktualizowac :p
     
  10. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Na live aktualizacja 13146 usuwała przeróbkę , a niedługo po niej wyszła kolejna (nie pamiętam nr. )
    Dlatego wyszedł LT 1.91 .
    Chodziło właśnie o gry z AP25.A dokładniej AP26 .(w zależności od dasha)
     
  11. thextraman

    thextraman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Nie chcę zakładać nowego tematu, ten jest podobny więc zapytam. Mam chyba najnowszą przeróbkę (tak mówił gość od którego kupiłem w sklepie w Krakowie, że wgrał dzisiaj właśnie najnowszą) i jak chcę stworzyć avatara, to pisze że muszę mieć najnowsze oprogramowanie. Konsola nie była podłączana do sieci. Zna ktoś rozwiązanie?
     
  12. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    ix 1.91 możesz mieć, ale najnowszego dasha nie
    Zrób update poprostu. Z live lub usb
     
  13. rodimop

    rodimop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli małe podsumowanko:
    1) Aktualizacja Xbox Live nie zepsuje mi przeróbki?
    2) W jakie gry nie będę mógł grać przy obecnej przeróbce 1.9+ ?
    3) Czy przepuszczenie przez abgx nic nie pomoże bym zagrał np w BO i AC:B?
     
  14. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    1)usunie ja lub wywali blad i ze nie moze sie wgrac dash wystepuje przy lt+ i wyzszej przerobce ale nie musi
    2)wszystkie bedziesz mogl grac. chyba ze wyjdzie cos XGD3 lub cos na Ap25
    3)abgx360 tylko poprawia bledy i dodaje patche .jak nie masz odopowiedniej przerobki abgx360 nic ci nie pomoze.ap25 dziala na 1.91
     
  15. rodimop

    rodimop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli w Black Opsa, Brotherhooda itd będę mógł śmigać?
     
  16. rodimop

    rodimop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ********** -.- Usunąłem przeróbkę tą aktualizacją !
    Nie mogę zaktualizować, bo mam "Ta funkcja jest tymczasowo niedostępna. Spróbuj ponownie później. Kod statusu: ..."
    Gry mi nie działają.. Co mogę zrobić?
     
  17. thextraman

    thextraman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Dzięki za pomoc, zaktualizowałem dasha i wszystko (avatary) śmiga.
     
  18. cosmicstudio

    cosmicstudio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli masz już wgrany najnowszy dash 13599 i LT 1.91b to wymienione przez ciebie gry będą śmigać bez problemu.
     
  19. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    musi ale kopie przeskanuj abgx360 i ci wgra w gre najnowsze patche na ap i powino smigac
     
  20. rodimop

    rodimop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz muszę przerobić na nowo pod LT 1.91, tylko nie mam klucza, ani sprzętu do jego wyciągnięcia.
    Pisałem do gościa z prośbą o klucz i dostałem odpowiedź:
    "witam klucz nie bedzie potrzebny przy przeróbce poza tym ja go nie posiadam ale wiem na 1000% ze nie bedzie potrzebny pozdrawiam"

    o.0 Pierwsze słyszę.. czy coś w tym może jest?
     
  21. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    klucz jest zawsze potrzebny do wgrania firmawera, chyba że masz już FW z wgranym twoim kluczem
     
Wczytywanie...

Poleć forum